Τελικός Κυπέλλου: Τι ισχύει με τις κίτρινες και κόκκινες στο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ

Μάνος Χατζάκης17 Μαΐου 2024

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το οποίο κρίνει τον πρωταθλητή της φετινής Super League, ετοιμάζεται ο Άρης, τη στιγμή που ο Άκης Μάντζιος έχει διαθέσιμους τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του, περιμένοντας όμως τους Βέλεθ και Τζούρασεκ. Τι ισχύει με τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες στο ματς της Κυριακής, ενόψει του τελικού με τον Παναθηναϊκό.

Στο ματς με τη Λαμία, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Φατόρε και Ζαμόρα ήταν στο όριο, ωστόσο δεν δέχθηκαν κίτρινες, άρα υπολογίζονται κανονικά για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι του «Κλ. Βικελίδης» αναμένεται να έχει μεγάλη ένταση και πάθος και από τις δύο πλευρές, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Άρη έχουν να σκεφτούν και τον τελικό με τον Παναθηναϊκό το μεθεπόμενο Σάββατο.

Τι ισχύει όμως ακριβώς με τις κάρτες;

Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής, συγκεκριμένα των γηπεδούχων, δεχτεί κίτρινη κάρτα, συμπληρώνοντας για παράδειγμα, τέσσερις, επτά ή εννιά, δεν κινδυνεύει να χάσει τον τελικό, καθώς η τιμωρία -βάσει κανονισμού αφορά στο πρωτάθλημα και όχι αν ακολουθεί παιχνίδι για το Κύπελλο.

Διαφορετικά όμως είναι τα πράγματα, αν κάποιος ποδοσφαιριστής δεχθεί κόκκινη, είτε συμπληρώνοντας δύο κίτρινες στο ντέρμπι, είτε απευθείας κόκκινη.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον τελικό, καθώς η κόκκινη μεταφέρεται στο επόμενο παιχνίδι, ανεξαρτήτως θεσμού. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.