Άρης: Θέλει να κρατήσει τον Τολιόπουλο και το αποδεικνύει

Βασίλης Βλαχόπουλος19 Φεβρουαρίου 2024

Η παραμονή του Βασίλη Τολιόπουλου δεν αποτελεί απλά τη βασική προτεραιότητα του Αρη αλλά ζήτημα μείζονος σημασίας κι αυτό επιβεβαιώνεται μέσα από την πρόταση που κατέθεσαν οι «κίτρινοι» η οποία περιλαμβάνει νέο τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με απολαβές οι οποίες κινούνται συνολικά στα 400.000 ευρώ.

Οι «κίτρινοι» δεν εκτιμούν μόνο την αδιαμφισβήτητη ικανότητα του 28χρονου γκαρντ αλλά τη συνολική συμπεριφορά του, τον ρόλο του στην ομάδα ο οποίος δεν περιορίζεται στα κατορθώματά του εντός των τεσσάρων γραμμών. Επί της ουσίας, είναι τουλάχιστον περιττό να μπει κανείς σε διαδικασία καταγραφής των λόγων που έχουν οδηγήσει τον Αρη στην απόφαση να ξεπεράσει τα οικονομικά στάνταρ του. Σχετική πρόθεση εκφράστηκε πριν από κάμποσους μήνες βάσει της προσφοράς του παίκτη την περασμένη αγωνιστική περίοδο, εντούτοις, οι δύο πλευρές έδωσαν περισσότερο χρόνο στους εαυτούς τους.

Για να φτάσουμε στην περασμένη Κυριακή, ανήμερα του ντέρμπι Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ. Ο ατζέντης του Βασίλη Τολιόπουλου, Μάριος Ολύμπιος, φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο των επαφών που έγιναν με τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη, κατατέθηκε επίσημη πρόταση η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» - κινείται στα 400.000 ευρώ για συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών. Προφανώς είναι χρήματα που αξίζει ο Βασίλης Τολιόπουλος και μάλιστα, αν υπήρχε η οικονομική ευχέρεια, μπορεί το ποσό να ήταν μεγαλύτερο. Εντούτοις, η ΚΑΕ Αρης δεν έχει τελειώσει ακόμη με τις αμαρτίες του παρελθόντος, ίσα-ίσα που πρόσφατα ρύθμισε το τελευταίο χρέος της προς την Εφορία και πρόκειται για ποσό περί των 1.5 εκατ. ευρώ.

Επιστρέφοντας στην πρόταση του Αρη, ουσιαστικά πρόκειται για υπερδιπλάσιες απολαβές (για κάθε χρόνο) σε σχέση με τις τωρινές. Θυμίζουμε ότι ο Τολιόπουλος ήρθε στον Αρη με σκοπό την επανεκκίνηση της καριέρας του, φέτος διπλασιάστηκαν οι απολαβές του σε σχέση με πέρυσι, κυρίως όμως απέδειξε ότι μπορεί να υπηρετήσει τον ρόλο του ηγέτη της ομάδας. Ο 28χρονος δέχθηκε με χαρά την πρόταση του Αρη, ωστόσο, ο ατζέντης του ζήτησε επιπλέον χρόνο καθώς είναι λογικό να θέλει να εξετάσεις κι άλλες επιλογές, επιθυμία η οποία κρίθηκε λογική κι έγινε σεβαστή από τους ανθρώπους του Αρη.

Στις τελευταίες ημέρες γίνεται πολύς λόγος για το μέλλον του παίκτη. Στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί μάλιστα η πληροφορία που θέλει ακόμη και τον Παναθηναϊκό (σ. σ. από Ελλάδα μόνο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορούν να βάλουν σε μπελάδες τον Αρηκαι να του χαλάσουν τα σχέδια) να σκέφτεται την περίπτωση του παίκτη, αλλά για τη θέση του πέμπτου γκαρντ πίσω από τους Σλούκα, Ναν, Γκραντ αλλά κι ενός ακόμη που θα αποκτηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Προφανώς ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα χρήματα, όχι όμως τον αγωνιστικό ρόλο που έχει στον Αρη. 

Καθώς οι φήμες φούντωσαν στις τελευταίες ημέρες, πρόσφατα ο πατέρας του παίκτη έκανε ραδιοφωνική παρέμβαση τονίζοντας ότι ο γιος του διανύει την καλύτερη περίοδο της αγωνιστικής ζωής του, είναι σε εξαιρετικό επίπεδο στην προσωπική ζωή του (σ. σ. «βρήκε το λιμάνι του», είπε χαρακτηριστικά) αναφέροντας με σιγουριά ότι θα παραμείνει στον Αρη.

Εν τέλει, ο Αρης έχει δώσει στον Βασίλη Τολιόπουλο όλο τον χρόνο για να απαντήσει στην πρόταση και είναι επίσης αλήθεια ότι υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την απάντησή του καθώς αντιλαμβάνεται τη χαρά του παίκτη, το γεγονός ότι ξανάνιωσε μπασκετικά με τη φανέλα του Αρη και την επιθυμία του να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.