Άρης: Θέλει να δει μια ομάδα διψασμένη

Metrosport Team11 Μαΐου 2024

Στην επανέναρξη των προπονήσεων έπειτα από την άδεια του Πάσχα, ο Άκης Μάντζιος προτίμησε να διεισδύσει στην ψυχή των ποδοσφαιριστών του και να δώσουν σε όλους να καταλάβουν ότι ανεξαρτήτως του τι συνέβη από τον περασμένο Αύγουστο έως και σήμερα, όλα θα κριθούν στους επόμενους τρεις αγώνες καθώς διακυβεύεται ένας στόχος δεκαετιών για τον σύλλογο.

Προφανώς δεν ήταν τυχαίο το timing της ομιλίας του έμπειρου προπονητή προς τους ποδοσφαιριστές. Πριν την άδεια του Πάσχα ζήτησε απ’ όλους να ξεκουραστούν, να καθαρίσουν το μυαλό τους και να μην σκεφτούν τίποτε άλλο πέρα από τις οικογένειές τους. Μόλις επέστρεψαν όλοι στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου, αυτομάτως επέστρεψε και η ποδοσφαιρική πραγματικότητα, αυτή που υποχρεώνει άπαντες στην ομάδα να βάλει ένα τέλος στην εποχή της ανομβρίας και να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο δεκαετιών. Είναι εξίσου προφανές ότι στο μυαλό του Ακη Μάντζιου βρίσκεται ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, αυτός φαντάζει ως μια μοναδική ευκαιρία κατάκτησης ενός τροπαίου έπειτα από 54 χρόνια, αλλά είναι και κάτι περισσότερο. Ανεξάρτητα από τη διαρροή της ΠΑΕ Αρης, ο προπονητής του Αρη αναφέρθηκε στην προοπτική του συλλόγου σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου αλλά και στην αντίστοιχη εφόσον η ομάδα ανανεώσει την ευρωπαϊκή συμμετοχή της ξεκινώντας από την προκριματική φάση του Europa League. Δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, ξέρει όμως ότι εφόσον οι «κίτρινοι» κατακτήσουν το Κύπελλο Ελλάδας αυτομάτως θα αλλάξουν και τα οικονομικά δεδομένα για τον σύλλογο. Γιατί η ευρωπαϊκή προοπτική θα «γεννήσει» έσοδα κι αυτά θα μεγαλώσουν την οικονομική δυνατότητα της ΠΑΕ για την παροχή συμβολαίων. Γι’ αυτόν τον λόγο το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου θα αποτελεί βασικό κριτήριο στη λήψη αποφάσεων για την επόμενη χρονιά.

Από την άλλη πλευρά, ο Άκης Μάντζιος ξέρει ότι η ομάδα θα πρέπει να πάει στον τελικό του Κυπέλλου με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, γι’ αυτό αναφέρθηκε στα δύο παιχνίδια που προηγούνται στο πλαίσιο των Playoffs του Πρωταθλήματος. Θέλει οι ποδοσφαιριστές του να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους μέσα από δύο νίκες και ξέρει ότι αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από τους αγώνες με τη Λαμία και τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.