Άρης: Τεστ με δυο πρόσωπα - Πρώτη για Ματαρίτα & Πάβισιτς

Γιώργος Στράντζαλης21 Ιουνίου 2023

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ 

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου ο Άρης επικράτησε με 1-0 στο πρώτο του φιλικό επί ισραηλινού εδάφους κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, η οποία πέρυσι κέρδισε το πρωτάθλημα και την έξοδο της στο Champions League. Το παιχνίδι είχε προπονητικό χαρακτήρα και κάθε ημίχρονο διήρκησε 30 λεπτα. 

Στο πρώτο μέρος, ο Τόλης Τερζής παρέταξε την ομάδα με 4-3-3. Ο Έλληνας τεχνικός άρχισε το παιχνίδι με τους Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Οντουμάτζο, Ντουκουρέ, Νταμπό, Νταρίντα, Πάλμα, Χριστοδουλόπουλο και Γκρέι. Ο Εμπακατά έπαιξε με αντίθετο πόδι στα αριστερά, κάτι που δεν βοήθησε τον Πάλμα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Η Μακάμπι παρατάχθηκε με τους Kayuf, Kandil, Dahan, Layish, Kornu, Jaber, Zaarura, Naor, Sabia, Tchibota και Suranov.


Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι μεσοεπιθετικά στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης. Οι «κίτρινοι στάθηκαν αρκετά καλά αμυντικά αλλά στην επίθεση δυσκολευόνταν να βρουν το σωστό τρόπο ανάπτυξης. Προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι, κυρίως, από τα αριστέρα με τον Πάλμα αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν τελική προσπάθεια σε αυτό το χρονικό διάστημα. 

Ο Άρης επιχείρησε την ανάπτυξη από πίσω, δηλαδή να προωθήσει το παιχνίδι από την άμυνα στην επίθεση, κάτι που αποτελεί και σήμα κατατεθέν του αγωνιστικού πλάνου που έχει στο μυαλό του ο Τόλης Τερζής. Οι περιορισμένες επιλογές στο ρόστερ τη δεδομένη χρονική στιγμή της προετοιμασίας οδήγησαν τον Έλληνα τεχνικό να χρησιμοποιήσει παίκτες που σήκωσαν το βάρος πέρυσι αλλά και να δώσει χρόνο συμμετοχής ακόμη και σε εκείνους που δεν υπολογίζονται για τη νέα αγωνιστική χρονιά, όπως ο Νταμπό και ο Γκρέι.  


Στο δεύτερο μισάωρο του παιχνιδιού, αγωνίστηκαν και οι Παναγίδης, Τσέρα, Σγουρός Ραφαήλ ενώ τα πρώτα τους λεπτά κατέγραψαν και οι Πάβισιτς και Ματαρίτα. 

Οι «κίτρινοι» ήταν πιο κινητικοί και πιο δραστήριοι στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση, πάτησαν περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή και έχασαν δυο πολύ καλές στιγμές για να βρουν το γκολ. Συγκεκριμένα, στο 12ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία μετά από προσωπική ενέργεια του Γκρέι που βγήκε σε θέση βολής απέναντι στον τερματοφύλακα αλλά νικήθηκε και η μπάλα κατέληξε άουτ. Λίγο αργότερα, ο Νταμπό βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. 

Στο επόμενο μισάωρο, οι «κίτρινοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασαν και στο γκολ. Ο Εμπακατά ανατράπηκε εντός περιοχής και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βουλα. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. Σε αυτό το χρονικό διάστημα αγωνιστηκαν και οι Καραμανλής, Τανούλης και Σγουρός Ηλίας. 

Η αναμέτρηση διεξήχθη στο γήπεδο της Nof HaGAlil Giorgos στη Ναζαρέτ, η οποία στην ανατολική πλευρά είναι Ιουδαϊκή και στη δυτική είναι η χριστιανική. Στη φανέλα των «κιτρίνων» η κεντρική διαφήμιση είναι της Novibet και απευθύνεται σε δράση κοινωνικής προσφοράς, gianheart.gr. 

Δείτε παρακάτω βίντεο και εικόνες από την πρώτη φιλική αναμέτρηση του Άρη για τη νέα αγωνιστική σεζόν



Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.