Άρης: Tελευταίο φιλικό εκτός Ελλάδας με την έτοιμη Μπότεφ

Γιώργος Στράντζαλης02 Ιουλίου 2023

Την τρίτη και τελευταία φιλική αναμέτρηση εκτός Ελλάδας θα δώσει σήμερα (20:00, Live στο Metropolis 95.5 / Novasports prime) ο Άρης απέναντι στην Μπότεφ Πλόβντιβ, στη Φιλιππούπολη. 

Μετά από τα δύο παιχνίδια στο Ισραήλ με την Μακάμπι Χάιφα, που αντιμετωπίστηκαν περισσότερο ως δυνατές προπονήσεις και ευκαιρία για “ξεμούδιασμα” από την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας, οι "κιτρινόμαυροι" θα αντιμετωπίσουν σαφέστατα μια πιο έτοιμη ομάδα καθώς η προετοιμασία της Μπότεφ βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν από την έναρξη του βουλγαρικού Πρωταθλήματος, με τον Τόλη Τερζή να έχει την ευκαιρία για πιο σοβαρά συμπεράσματα σε όλους τους τομείς. 

Συγκριτικά με τα παιχνίδια στο Ισραήλ το ευχάριστο για τον προπονητή του Άρη είναι ότι στο ρόστερ έχουν καλυφθεί από τις τελευταίες προσθήκες κάποια βασικά “κομμάτια” κι αν μη τι άλλο αυτό του δίνει τη δυνατότητα να παίξει περισσότερο βάσει των δικών του θέλω. 

Για παράδειγμα στη διάθεσή του έχει παίκτες όπως οι: Χουτεσιώτης, Αηδόνης, Φεράρι, Σαβέριο που ενσωματώθηκαν στο πλάνο του και θα μοιραστούν χρόνο, τον Μπράμπετς που επέστρεψε από την εξτρά άδεια και μπήκε στις προπονήσεις. 

Ακόμα και τους Ρουπ, Ματαρίτα, Πάβιτσιτς και Φατόρε, τους οποίους είχε και στο Ισραήλ αλλά απόψε θα πάρουν περισσότερο… χώρο στο πλάνο καθώς συμπληρώνουν σχεδόν δύο εβδομάδες “κανονικής” προετοιμασίας με την ομάδα. 

Συνεπώς και οι απαιτήσεις του προπονητή για κάποιους ποδοσφαιριστές θα είναι μεγαλύτερες απ’ ό,τι στο Ισραήλ όπου τα δύο φιλικά έγιναν σε ιδιαίτερες συνθήκες και κάποιες από τις βασικές θέσεις στην ενδεκάδα καλύφθηκαν είτε από παίκτες που δεν είναι στο πλάνο της νέας σεζόν (βλ. Πίρσμαν, Νταμπό), είτε από παίκτες της Κ19 οι οποίοι δεν ταξίδεψαν με την αποστολή στη Βουλγαρία ή έχουν αποχωρήσει από το ρόστερ (βλ. Σγούρος, Τανούλης).

Ο Τερζής είναι δεδομένο πως θα δώσει πάντως χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του στη Βουλγαρία, δείχνοντας συνάμα και τις πρώτες σκέψεις του για το βασικό σχήμα, τουλάχιστον σε κάποιες θέσεις καθώς κενά ακόμη υπάρχουν και μάλιστα σε θέσεις-κλειδιά όπως είναι ο φορ και το “6άρι”.

Στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση πάντως, που έγινε στο “Hristo Botev”, το γήπεδο όπου θα διεξαχθεί η αποψινή αναμέτρηση με την Πλόβντιβ, ο Τερζής δεν έδειξε κάτι καθώς ήταν περισσότερο ένα ξεμούδιασμα για την ομάδα, μετά το πολύωρο ταξίδι μέχρι τη Φιλιππούπολη, με ασκήσεις ενεργοποίησης, ταχυδύναμης, παιχνίδια σε μικρό χώρο και τελειώματα. 

Το αποψινό φιλικό θα είναι το τελευταίο εκτός Ελλάδας για το διάστημα προετοιμασίας. Ο Άρης θα υποδεχτεί στο “Κλ. Βικελίδης” (09/07) την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και το πιθανότερο είναι να γίνει ακόμη ένα μόνο φιλικό μέχρι το πρώτο επίσημο ματς (27/07).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.