Άρης: Τα τέσσερα του Μορόν, τα «κύματα» στη Μπέτις και οι άλλες στάσεις

Metrosport Team09 Οκτωβρίου 2024

Σε μια κίνηση ματ προχώρησε ο Άρης εξασφαλίζοντας την υπογραφή του Λορέν Μορόν για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Ισπανός επιθετικός ήρθε σε συμφωνία με τον Θόδωρο Καρυπίδη και αναμένεται να μείνει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την επόμενη τριετία. 

Ο 30χρονος φορ έχει ήδη καθίσει στην πρώτη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος και δε δείχνει διατεθειμένος να παραχωρήσει το θρόνο που κέρδισε επάξια πέρυσι σκοράροντας 20 φορές σε 35 συμμετοχές στο εγχώριο πρωτάθλημα. Φέτος, μετρά ήδη έξι τέρματα σε επτά συμμετοχές και βρίσκεται στην πρώτη θέση ενώ ακολουθούν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, o Χέφτε Μπετανκόρ και ο Στέφαν Σβαμπ με τέσσερα. 

Ο Μορόν είναι ο τζόκερ στην τράπουλα του Άκη Μάντζιου καθώς οι κινήσεις του σε κάθε παιχνίδι αποδεικνύουν ότι το κουτί του ανήκει. Δύσκολα μπορεί να τον αντιμετωπίσει ο αμυντικός και έχει τον τρόπο να ελίσσεται ώστε να δημιουργήσει ευκαιρίες και να γίνει επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία. Για το λόγο αυτό η διοίκηση του συλλόγου σωστά και μεθοδικά, η συμφωνία πήρε σάρκα και οστά και ο Ισπανός συμφώνησε να επεκτείνει το συμβόλαιο του μέχρι το καλοκαίρι του 2027 υπογράφοντας κλειστό τριετές συμβόλαιο.

 

Σε περίπτωση που ο Μορόν εξαντλήσει τη συμφωνία, ο Άρης θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα παραμείνει για πάνω από δύο χρόνια. Ο 30χρονος φορ ήρθε στους «κίτρινους» τον Ιούλιο του 2023 και εφόσον, παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι του 2027, τότε θα συμπληρώσει τέσσερα χρόνια στην ομάδα. Κάτι που συμβαίνει σπάνια στην καριέρα του καθώς είχε συνηθίσει να μένει ένα με δύο χρόνια στον κάθε σύλλογο και έπειτα, να βάζει πλώρη για νέες περιπέτειες. Η μόνη εξαίρεση είναι η ομάδα β' και η πρώτη της Ρεάλ Μπέτις, όπου έπαιξε σε αμφότερες για τρία χρόνια. Μέλος της πρώτης ομάδας υπήρξε πέντε χρόνια αλλά στην τελευταία διετία μέτρησε δύο δανεισμούς. 

Έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ετσεπόνα, μια ομάδα της τέταρτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ μεταπήδησε γρήγορα στη Μαρμπέγια, όπου ο πατέρας του Λορέντσο, βρισκόταν στη θέση του βοηθού προπονητή. Έμεινε δύο χρονιές στην ομάδα, την πρώτη δεν έθελξε καθώς σε 15 συμμετοχές είχε μόλις τρία γκολ αλλά την επόμενη σημείωσε τα διπλάσια γκολ. Επίδοση που του έδωσε το εισιτήριο για να υπογράψει με την Μπέτις σε ηλικία 22 ετών. Εντάχθηκε στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου, όπου και έμεινε για τρία χρόνια. Στην πρώτη του σεζόν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 13 φορές, την επόμενη είχε ένα παραπάνω τέρμα ενώ τη χρονιά 2017-2018 σημείωσε 17 τέρματα. 

Η απόδοση του έπεισε τον Κίκε Σετιέν να τον εντάξει στο δυναμικό της πρώτης ομάδας και να του δώσει την ευκαιρία. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο καθώς σημείωσε επτά γκολ σε 15 αγώνες ενώ την επόμενη, 2018-2019, ο Μορόν είχε μόλις οκτώ γκολ σε 45 αγώνες. Ο Σετιέν αποχώρησε αλλά και ο νέος προπονητής τον εμπιστεύτηκε στο πρώτο μισό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και εκείνος φρόντισε να του αποδείξει ότι έκανε το σωστό αφού κατέγραψε επτά γκολ σε εννέα παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η χρονιά τελείωσε όμορφα για εκείνον αλλά η έλευση του Πελεγκρίνι τον έκανε... εναλλακτική και ο δανεισμός τους φάνταζε η ιδανικότερη λύση. Έμεινε για ένα χρόνο στην Εσπανιόλ, όπου είχε τέσσερα γκολ σε 25 συμμετοχές και ένα στη Λας Πάλμας, όπου κατέγραψε 10 συμμετοχές και ένα γκολ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.