Άρης: Τα ερωτηματικά αφορούν στην τριάδα πίσω από τον Μορόν

Γιώργος Στράντζαλης05 Νοεμβρίου 2023

Δεν συνιστά είδηση πλέον ότι ο προπονητής του Αρη έχει να αντιμετωπίσει τη γνωστή σπαζοκεφαλιά για δύο θέσεις οι οποίες αφορούν στην επίθεση και δη, τον επιτελικό μέσο και τον αριστερό εξτρέμ, που θα πλαισιώσουν τον Λορέν Μορόν και τον Σάπι Σουλεϊμάνοφ - των οποίων η παρουσία στην 11άδα είναι δεδομένη - στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο τον Ατρόμητο. 

Το ίδιο πρόβλημα είχε να αντιμετωπίσει και στα προηγούμενα. Αντιθέτως όμως οι επιλογές του έχουν ενδιαφέρον καθώς ο Άκης Μάντζιος μέσα από τις πολλές δοκιμές που κάνει είναι φανερό ότι ψάχνεται να βρει την κατάλληλη χημεία στην επίθεση, καμουφλάροντας μέσα από τις αλχημείες τα σημαντικά προβλήματα που έχει να διαχειριστεί κάθε αγωνιστική και αναζητώντας τρόπο η ομάδα του να έχει περισσότερη διάρκεια στο δημιουργικό κομμάτι. 

Στον πρόσφατο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Μάντζιος έκανε την έκπληξη με τη χρησιμοποίηση του Παναγίδη στο αρχικό σχήμα σε ρόλο επιτελικού μέσου, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να έχει μεν ενέργεια στο παιχνίδι του αλλά σε γενικές γραμμές δεν κατάφερε να υπηρετήσει το ρόλο που του ανατέθηκε και «χάθηκε» στην συμπαγής άμυνα του αντιπάλου. 

Στην αριστερή πλευρά χρησιμοποίησε τον Κάρλσον, σε μια προσπάθεια του προπονητή να βάλει ξανά στο παιχνίδι της ομάδας τον Σουηδό ο οποίος όμως δεν παρείχε τις απαραίτητες βοήθειες. Ενόψει του σημερινού αγώνα έγιναν πολλές δοκιμές στη διάρκεια της εβδομάδας και μένει να φανεί η τελική απόφαση του προπονητή. Τις δύο θέσεις-«ερωτηματικά» της αρχικής ενδεκάδας διεκδικούν τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Πρόκειται για τους Μενέντες, Κάρλσον, Ζαμόρα και τον Παναγίδη. Από τους τέσσερις, ο Κάρλσον, που χρησιμοποιήθηκε βασικός με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μοιάζει να έχει τις λιγότερες πιθανότητες και θ’ αποτελέσει μια επιλογή του Μάντζιου από τον πάγκο. Η μοναδική περίπτωση να παίξει ο Σουηδός στο βασικό σχήμα είναι να μετατοπιστεί στον άξονα ο Σουλεϊμάνοφ. 

Σε διαφορετική περίπτωση, το πλάνο για το «10» περιλαμβάνει είτε τη χρησιμοποίηση του Ζαμόρα είτε του Μενέντες (σσ με τον Παναγίδη να πηγαίνει αριστερά), σε μια προσπάθεια του Μάντζιου να βάλει κι άλλον μεσοεπιθετικό στην εξίσωση για τη θέση που δείχνει να τον απασχολεί περισσότερο από κάθε άλλη στην ενδεκάδα. 

Για τις υπόλοιπες εννιά θέσεις της ενδεκάδας, οτιδήποτε άλλο θα είναι έκπληξη αφού δεν υπάρχουν και εναλλακτικές. Ειδικά στην άμυνα με Οντουμπάτζο, Ματαρίτα και Βελεθ εκτός, η τετράδα αποτελούμενη από τους Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Μοντόγια με τον Κουεστα στο τέρμα είναι ακλόνητη. Ομοίως και οι δυο χαφ, Νταρίντα και Βερστράτε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.