Άρης: Τα δύο buzzer beater και η Λαμία που πάντα τον βάζει σε μπελάδες

Βασίλης Βλαχόπουλος05 Οκτωβρίου 2024

Αν το παρελθόν αποτελεί τον ασφαλέστερο οδηγό, αυτό υποδηλώνει ότι αγώνες σαν τον αυριανό (5/10, 20:00) είναι οι δυσκολότεροι για τον Άρη καθώς στον πρότερο αγωνιστικό βίο του έχασε πολλά σε παιχνίδι απέναντι σε (θεωρητικά) ασθενέστερους αντιπάλους και ειδικά απέναντι στη Λαμία η οποία παραδοσιακά τον βάζει σε μπελάδες. 

Προφανώς οι σκέψεις των περισσοτέρων θα ταξιδέψουν σ’ εκείνο το ζευγάρι αγώνων για το Κύπελλο Ελλάδας και τον οδυνηρό αποκλεισμό με τα χαμένα πέναλτι, αλλά αυτή η σελίδα απλά προστίθεται στο κεφάλαιο των αγώνων των δύο ομάδων. Γιατί η Λαμία είναι η ομάδα που έχει προκαλέσει τους μεγαλύτερους μπελάδες στους «κίτρινους» με πιο πρόσφατο παράδειγμα την περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Κλ. Βικελίδης». 

Το show του Λορέν Μορόν και τα δύο γκολ που είχε σημειώσει ο Ισπανός είχαν δημιουργήσει προϋποθέσεις γιορτής, αλλά εκείνο το τέρμα του Μάλτζι στο 95ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-2 βυθίζοντας τον Άρη στην εσωστρέφεια. Αυτό ήταν το ένα από τα δύο buzzer beater στην (ομολογουμένως) σύντομη προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς το πρώτο ήταν το γκολ του Χαβιέρ Ματίγια μια παγωμένη νύχτα του Γενάρη του 2019. 

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από εκτέλεση φάουλ από απόσταση (περίπου) σαράντα μέτρων και αφού η πορεία της μπάλας θύμισε το… τόξο του Οδυσσέα κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη, καθώς αυτή πέρασε μεταξύ 11 παικτών πριν καταλήξει στην αριστερή γωνία της εστίας της Λαμίας. Το matrix του γηπέδου έγραψε 1-0, ο Άρης ανέπνευσε κι έτσι ξεπέρασε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, καθώς σ’ εκείνο το παιχνίδι οι διαθέσιμοι παίκτες ήταν λιγότεροι από τους απόντες.

Δύο σεζόν (2019-20 και 2021-22) οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες και μάλιστα στο 0-0 της τελευταίας συντελέστηκε κακοποίηση του ποδοσφαίρου. Τη σεζόν 2020-21, η Λαμία και πάλι είχε προηγηθεί στο σκορ, αλλά ο Άρης έκανε την ανατροπή στο μοναδικό παιχνίδι που έχουμε να θυμόμαστε από τον Κριστιάν Λόπεθ. Ο Ισπανός φορ ήρθε… μετά βαΐων και κλάδων στη Θεσσαλονίκη, είχε σκοράρει μάλιστα σ’ εκείνη την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, εκ τότε όμως δεν τον ξανάδαμε να «ματώνει» τα δίχτυα. 

Ο Άρης επικράτησε με 3-1 αλλά είχε προβληματίσει με την απόδοσή του. Μοναδική φορά που οι καρδιές των φίλων του Άρη δεν πήγαν στην κούλουρη – σε αγώνα με τη Λαμία – ήταν τη σεζόν 2022-23 και επί τούτου είχε φροντίσει ο Λούις Πάλμα. Το χατ τρικ του επιθετικού από την Ονδούρα οδήγησε στο εμφατικό 5-0 σ’ έναν αγώνα όπου η ομάδα από τη Φθιώτιδα έπαιξε με αριθμητικό μειονέκτημα από το 20ο λεπτό.

Εν τέλει, τα παραπάνω υποδεικνύουν τους λόγους για τους οποίους οι «κίτρινοι» δε δικαιούνται να σταθούν στις δάφνες των νικών επί των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, ειδικά απέναντι σε μια ομάδα η οποία πάντα τους κάνει ζημιές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.