Άρης: Τα 5 στοιχεία που δείχνουν το rotation του Μάντζιου

Βασίλης Βλαχόπουλος20 Απριλίου 2024

Η «Μetrosport» και το metrosport.gr έβαλαν κάτω τους αριθμούς και τους χρόνους συμμετοχής κάθε ποδοσφαιριστή του Άρη στον πρώτο γύρο των Playoffs της Stoiximan Superleague μέσω των οποίων αποδεικνύεται η πρόθεση παροχής χρόνου συμμετοχής στη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών αλλά και στην επιβάρυνση συγκεκριμένων λόγω και των τραυματισμών.

Η πρόθεση διεύρυνσης του rotation επιβεβαιώθηκε στον πρώτο γύρο των Playoffs καθώς σ’ αυτούς τους πέντε αγώνες ο Ακης Μάντζιος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 21 ποδοσφαιριστές έχοντας παράλληλα να διαχειριστεί και τους τραυματισμούς παικτών οι οποίοι έχουν βασικό ρόλο. Εξ’ αυτών, οι 17 μέτρησαν τουλάχιστον μία συμμετοχή στο αρχικό σχήμα και πιθανότατα αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί έως το τέλος του Πρωταθλήματος καθώς το πλάνο του έμπειρου τεχνικού προβλέπει την παροχή χρόνου και αγώνων και σε άλλους παίκτες. Είναι φανερή επίσης η πρόθεση αποφυγής επιπλέον επιβάρυνσης συγκεκριμένων παικτών αλλά για κάποιους αυτή είναι αναπόφευκτη.

Εδώ βρίσκεται το δεύτερο σημαντικό σημείο μέσα από τη διαχείριση των αγώνων από τον έμπειρο τεχνικό καθώς όσο κι αν ήθελε να δώσει ανάσες σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, δεν είχε τη σχετική δυνατότητα λόγω και των τραυματισμών που επίσης είχε να διαχειριστεί. Δέκα εξ’ αυτών μέτρησαν τουλάχιστον 280 λεπτά συμμετοχής. Χουλιάν Κουέστα, Γιάκουμπ Μπράμπετς και Μόζες Οντουμπάτζο μέτρησαν 450 και ακολουθούν οι Νταρίντα (387), Βερστράτε (328), Σουλεϊμάνοφ (321), Μορόν (318), Φαμπιάνο (302), Σαβέριο (302), Ζουλ (288). Η δυσκολία διαχείρισης διαπιστώνεται σε όλες τις γραμμές λόγω των τραυματισμών.

Οι εκτός πλάνου

Εν αντιθέσει με τους επιβαρυμένους, υπάρχουν και πέντε ποδοσφαιριστές οι οποίοι φαίνεται ότι βρίσκονται εκτός πλάνου. Σέικ Ντουκουρέ, Ρούμπερν Πάρντο, Λούκας Ρουπ, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Τζούισον Μπένετ δεν έχουν πάρει ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής. Ο τελευταίος αντιμετωπίζεται πρόβλημα τραυματισμού, πέραν τούτου όμως δεν… έθελξε με τη γενικότερη παρουσία του. Ο Νταβίντ Μόμπερκ Κάρλσον επίσης ανήκει σ’ αυτή τη συνομοταξία αλλά η περίπτωσή του είναι διαφορετική λόγω της δίμηνης απουσίας του, πλέον όμως υπάρχει η πρόθεση χρησιμοποίησής του. Δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι στην αποστολή για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Οι τραυματισμοί

Οι τραυματισμοί έπαιξαν ρόλο στη διαχείριση υλικού καθώς αν ο Φραν Βέλεθ ήταν υγιής προφανώς δεν θα περιοριζόταν ο χρόνος συμμετοχής του στα 29 αγωνιστικά λεπτά. Το ίδιο ισχύει και για τον Νέβεν Τζούρασεκ ο οποίος έπαιξε τέσσερα περισσότερα από τον Ισπανό και φυσικά κανείς από τους δύο δεν ξεκίνησε παιχνίδι. Αυτό θα αλλάξει στον δεύτερο γύρο. Περιορισμένος είναι ο χρόνος συμμετοχής και του Αλβαρο Ζαμόρα (58’) καθώς ο διεθνής επιθετικός απουσίαζε λόγω εθνικής ομάδας και γενικώς δεν είχε πείσει τον προπονητή του στο τελευταίο διάστημα. 

Πρόθεση μοιρασιάς

Στις θέσεις στις οποίες υπάρχουν επιλογές είναι φανερή η πρόθεση μοιρασιάς του χρόνου συμμετοχής. Για παράδειγμα, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο μεν Μοντόγια έχει αγωνιστεί 225 λεπτά και ο Φεράρι 180’. Στην κορυφή της επίθεσης, ο μεν Λορέν Μορόιν μετρά 318’ και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ 204’. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Ζουλ-Βερστράτε, Νταρίντα υποχρεωτικά πήραν περισσότερο χρόνο σε σχέση με αυτόν που προέβλεπε το πλάνο. Στη θέση «10» ο Μανού Γκαρθία (218’) έχει παίξει περισσότερο από τον Γιάννη Φετφατζίδη (119’). Αντιθέτως, οι περιορισμένες επιλογές φαίνονται στα άκρα καθώς παίζουν οι Σαβέριο-Σουλεϊμάνοφ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.