Άρης: Σπουδαία κίνηση και συμφωνία με τον Ντιμόι Χοτζ

Βασίλης Βλαχόπουλος04 Αυγούστου 2024

Ο Άρης προχώρησε σε συμφωνία με τον Βρετανό γκαρντ Ντιμόι Χοτζ (26, 1.93) ο οποίος την περασμένη αγωνιστική περίοδο ήταν στο ρόστερ των Λος Άντζελες Λέικερς στη μισή σεζόν και αγωνίστηκε σ’ επτά αγώνες.



Ο Άρης κρατούσε το καλύτερο για το τέλος σε ότι αφορά την περιφερειακή γραμμή του, καθώς προχώρησε σε συμφωνία με τον Ντιμόι Χοτζ ο οποίος από το ξεκίνημα του καλοκαιριού ήταν εντός των βασικών επιλογών του Γιάννη Καστρίτη αλλά με περιορισμένες πιθανότητες συμφωνίες. 

Κι αυτό διότι ο 26χρονος γκαρντ με καταγωγή από τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους είχε εξαιρετικές πιθανότητες εξασφάλισης εγγυημένου (two way) συμβολαίου σε ομάδα του ΝΒΑ, όπως δηλαδή έπραξε και πέρυσι στους Λος Άντζελες Λέικερς όπου τη μισή σεζόν ήταν συμπαίκτης του ΛεΜπρον Τζέιμς και την άλλη μισή ήταν στην αναπτυξιακή ομάδα. Θέση στο ΝΒΑ βρήκε λόγω των καταπληκτικών εμφανίσεων στο περσινό summer league με 15.4 πόντους ανά αγώνα με 40% στο μακρινό σουτ. 

Το τρίποντο είναι εξάλλου το κύριο χαρακτηριστικό του Χοτζ και ακολουθεί η αμυντική ικανότητά του παράλληλα των ηγετικών χαρακτηριστικών. Μετακομίζοντας στη G League έπαιξε συνολικά 30 αγώνες με τις θυγατρικές ομάδες των Λέικερς και των Πόρτλαντ Μπλέιζερς έχοντας 12.6 πόντους ανά αγώνα με 35.4% στο μακρινό σουτ κυρίως όμως με δύο κλεψίματα κατά μέσο όρο καθώς κι αυτός ο τομέας συμπεριλαμβάνεται στο ρεπερτόριό του. 

Φέτος αγωνίστηκε στο summer league με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά δεν πήρε τις ευκαιρίες που περίμενε καθώς χρησιμοποιήθηκε σε δύο αγώνες έχοντας 6.5 πόντους κατά μέσο όρο με 37.5% στο τρίποντο. Η περιορισμένη συμμετοχή του στο summer league ουσιαστικά άλλαξε τα δεδομένα της υπόθεσής του. 

Ο Γιάννης Καστρίτης είχε ασχοληθεί έντονα με τον Ντιμόι Χοτζ αλλά με την εντύπωση εξασφάλισης συμβολαίου στο ΝΒΑ αντιλήφθηκε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολη η περίπτωσή του. Από τη στιγμή που ο παίκτης διαπίστωσε τη μείωση των πιθανοτήτων εξασφάλισης εγγυημένου συμβολαίου, αυτομάτως έγινε «ενεργός» στην ευρωπαϊκή αγορά και ο Άρης ασχολήθηκε εκ νέου με την περίπτωσή του φτάνοντας στη συμφωνία μαζί του για συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.

Από τα Βρετανικά Νησιά στις Η.Π.Α.

Η καταγωγή του Ντιμόι Χοτζ είναι από την κωμόπολη Τορτόγια των Βρετανικών Παρθένων Νησιών, εκεί άρχισε να παίζει μπάσκετ και πριν την ενηλικίωσή του αποφάσισε τη μετακόμισή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχοντας κατασταλάξει στην απόφαση επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Στο high school κατέκτησε ένα σωρό ατομικές διακρίσεις, αυτές του εξασφάλισαν υποτροφίες στα αμερικανικά πανεπιστήμια.

Αρχικά πήγε στο New Mexico (2017-18), στη συνέχεια μετακόμισε στο Stage College της Φλόριντα όπου είχε 22.3 πόντους κατά μέσο όρο και μετά από δύο σεζόν εκεί πήγε στο πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ. Κι εκεί έκανε τρομερές εμφανίσεις με highlight την επίδοση των 46 πόντων με δέκα εύστοχες προσπάθειες τριών πόντων εκ των οποίων οι οκτώ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα απέναντι στο Πέρντιου. 

Μετά από δύο σεζόν στο Κλίβελαντ έκλεισε την πανεπιστημιακή πορεία του στο Μιζούρι με 14.7 πόντους ανά αγώνα κι έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα τρίποντα και κλεψίματα ανά αγώνα. Παρά τις εμφανίσεις του σε κολεγιακό επίπεδο δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ (2023), αλλά τον Ιούλιο του 2023 υπέγραψε two way contract στους Λέικερς ενώ στις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους έγινε ο πρώτος αθλητής με καταγωγή από τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.