Άρης: Σκανάρει την ελληνική αγορά

Metrosport Team05 Ιουνίου 2024

Η πρόθεση ενίσχυσης του ελληνικού στοιχείου είναι δεδομένη καθώς αποτελεί μία από τις βασικές αγωνιστικές αδυναμίες του Αρη των τελευταίων χρόνων και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο Ακης Μάντζιος «τσεκάροντας» περιπτώσεις Ελλήνων παικτών αλλά και ξένων οι οποίοι αγωνίστηκαν στη φετινή Stoiximan.gr Superleague.

Κρίνοντας από τα χρήματα που ξόδεψαν άλλες ομάδες για να αποκτήσουν εν δυνάμει Ελληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές είναι προφανές ότι ο Αρης δεν διαθέτει αυτή την οικονομική δυνατότητα. Κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που εδώ και χρόνια το ελληνικό στοιχείο δεν υφίσταται στον βασικό κορμό του. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον αποφασιστεί η επένδυση σε Ελληνες με την προοπτική απόκτησης βασικού ρόλου στο μέλλον, πρωτίστως θα πρέπει να αλλάξει η μεταγραφική πολιτική της ομάδας. Να μπει δηλαδή σε μια διαδικασία απόκτησης Ελλήνων παικτών οι οποίοι ηλικιακά δεν θα ξεπερνούν το 25ο έτος με την προοπτική λειτουργίας σε μια ομάδα με απαιτήσεις και την προσδοκία ότι θα παρουσιάσουν σημαντική βελτίωση στο άμεσο μέλλον. Πρόκειται για ένα αγωνιστικό σχέδιο το οποίο – μέχρι στιγμής – δεν έχει επιδιωχθεί παρότι υπήρχαν περιπτώσεις Ελλήνων παικτών οι οποίοι μεταγράφηκαν σε ομάδες του εξωτερικού (βλέπε Σάλιακας) ή ακόμη παίκτες με τους οποίους οι «κίτρινοι» είχαν συμφωνήσει αλλά την τελευταία στιγμή έκαναν πίσω (βλέπε Ζαγαρίτης). Αυτό σημαίνει ότι πρωτίστως είναι ζήτημα εμπιστοσύνης και ανάληψης ενός ρίσκο το οποίο όμως δεν διαφέρει σημαντικά με το αντίστοιχο που λαμβάνεται με ξένους παίκτες. Για παράδειγμα, οι «κίτρινοι» ξόδεψαν πάρα πολλά για τους Πάρντο, Ρουπ, Πάβιτσιτς, Τζούρασεκ κ.α., σε σχέση με τα όσα εισέπραξαν.

Το τελευταίο διάστημα ο Ακης Μάντζιος εξετάζει περιπτώσεις παικτών οι οποίοι αγωνίστηκαν στο περσινό Πρωτάθλημα δίχως να έχει καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένες. Προφανώς υπάρχουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών αλλά η πλειοψηφία αυτών ανήκουν σε άλλες ομάδες. Κατ’ επέκταση το ζήτημα είναι και οικονομικό. Παράλληλα, ο 54χρονος τεχνικός τσεκάρει και περιπτώσεις ξένων παικτών με την προοπτική να διαδραματίσουν υποστηρικτικό ρόλο στην ομάδα της επόμενης χρονιάς. Πρόσφατα γράφτηκε ότι ο Αρης ήταν μεταξύ των ομάδων που έψαξαν την περίπτωση του Βικίντας Σλίβκα ο οποίος όμως έχει συμφωνήσει με ιαπωνικό club μετουσιώνοντας έτσι – οικονομικά – την εξαιρετική σεζόν που έκανε με τη φανέλα της Λαμίας.

Πάντως, ο Αρης θα πρέπει να κοιτάξει με μεγαλύτερη ζέση το θέμα των Ελλήνων βάσει και των αλλαγών που προτίθεται να κάνει η ΕΠΟ με σκοπό να δώσει μεγαλύτερη αξία στον ρόλο του Ελληνα ποδοσφαιριστή στις ομάδες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.