Άρης: Ραντάρ στραμμένα στην Αμερική

Γιώργος Στράντζαλης23 Ιουνίου 2024

Ο Άλβαρο Σαμόρα ετοιμάζεται για την πρώτη του παρουσία στο Κόπα Αμέρικα με τη φανέλα της Κόστα Ρίκα, η οποία αντιμετωπίζει τα ξημερώματα της Τρίτης (04:00) την Βραζιλία, στην πρεμιέρα του Δ’ ομίλου. 

Εκτός απρόοπτου θα είναι στο βασικό σχήμα, έχοντας κερδίσει απόλυτα την εμπιστοσύνη του ομοσπονδιακού προπονητή, Γκουστάβο Αλφάρο, με τους συμπατριώτες του να ποντάρουν πολλά στις εμφανίσεις του εκτιμώντας μάλιστα ότι θα είναι από τα “κλειδιά” για να προχωρήσει η χώρα τους στο τουρνουά.

Για τον Σαμόρα δε η παρουσία του σε ένα τόσο εμπορικό και λαμπερό τουρνουά είναι μεγάλη πρόκληση και προοπτική εξέλιξης στην καριέρα του, αφού οι εμφανίσεις του στο Κόπα Αμέρικα θα αυξήσουν περισσότερο την χρηματιστηριακή του αξία. Όταν ήρθε στον Άρη, το περσινό καλοκαίρι, αυτή ήταν στις 350 χιλιάδες ευρώ και από την πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη κατάφερε να τις διπλασιάσει. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ολοκλήρωσε στον Αρη την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του, αγωνιζόμενος σε 40 παιχνίδια, έχοντας 4 γκολ και 3 ασίστ και… συνεχίζει ακούραστος τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Κόστα Ρίκα.

Οι Κιτρινόμαυροι έχουν κάθε λόγο να παρακολουθούν την παρουσία του Σαμόρα στα γήπεδα της Αμερικής και μάλιστα είναι προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να προκύψει πρόταση για τον 22άχρονο winger. Ήδη, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το όνομά του ακούγεται και τέτοια τουρνουά είναι που προσφέρουν ευκαιρίες, αφού προσελκύουν πολλά “μάτια”. Το συμβόλαιό του με τον Αρη λήγει το καλοκαίρι του 2028, αλλά οι Κιτρινόμαυροι δεν είναι αρνητικοί να συζητήσουν από τώρα ενδεχόμενο παραχώρησης των δικαιωμάτων. Αν κι εφόσον προκύψει κάποια ελκυστική προσφορά, τόσο για το κλαμπ όσο και για τον ποδοσφαιριστή. 

Εξάλλου, ήδη ο Σαμόρα κάνει γκελ. Ηταν από τους πρωταγωνιστές στα πρόσφατα παιχνίδια της Κόστα Ρίκα και στο Κόπα Αμέρικα έχει την ευκαιρία να... ακουστεί και να λάμψει ακόμη περισσότερο. Οι συμμετοχές στην Εθνική ομάδα (τώρα έχει φτάσει τις 11) πάντα φέρνουν άνοδο στην αξία ενός παίκτη και πολύ περισσότερο όταν βρίσκει και γκολ. Σε κάθε περίπτωση, όποια κι αν είναι η εξέλιξη, ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για το μέλλον του Σαμόρα ανήκει στην ΠΑΕ Αρης, η οποία θα τον παρακολουθεί στενά στα παιχνίδια που έχει μπροστά του με Βραζιλία (25/6), Κολομβία (29/6) και Παραγουάη (3/7).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.