Άρης: Προτεραιότητες και ελάχιστα ερωτηματικά στα 8+3 συμβόλαια που λήγουν

Γιώργος Στράντζαλης13 Μαΐου 2024

Η αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού και οι τελικές αποφάσεις πάντα έπονται μιας μάχης και ο Αρης βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των δύο εβδομάδων μακριά από τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη πρόκληση της σεζόν με την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, οπότε είναι λογικό οι οριστικές κρίσεις για θέματα που αφορούν στην επόμενη σεζόν να καθυστερήσουν.

Καθόλου τυχαία εξάλλου η ΠΑΕ είχε διαρρεύσει ότι το ζήτημα των ανανεώσεων και γενικώς κάθε απόφασης αγωνιστικού χαρακτήρα θα ληφθεί στο τέλος της σεζόν, βάζοντας ουσιαστικά στον “πάγο” οποιαδήποτε κουβέντα. Από το αποτέλεσμα στον τελικό άλλωστε θα εξαρτηθούν πολλά όσον αφορά στην επόμενη μέρα καθώς ο Αρης εκτός από τον στόχο της κατάκτησης ενός τίτλου, μετά από 54 χρόνια, κυνηγάει μέσω Κυπέλλου και την παρουσία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και σε αυτή την περίπτωση θ’ αλλάξουν πολλά για το σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου και το πλάνο δημιουργίας ομάδας, αφού α) το χρονικό διάστημα θα έχει θα είναι μικρότερο από κάθε άλλη φορά, υπό την έννοια ότι αν ο Αρης πετύχει το στόχο της κατάκτησης του τίτλου θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό ταξίδι στις 11 Ιουλίου, και β) θα διαφοροποιηθούν οι οικονομικές προϋποθέσεις και το διαθέσιμο μπάτζετ. Είναι προφανές λοιπόν ότι πολλά – αν όχι όλα – θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα. Βάσει εγγράφων, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 11 συμβόλαια που λήγουν στο φινάλε της σεζόν για τα οποία οι Κιτρινόμαυροι θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις, αν και στην πραγματικότητα για κάποια από αυτά το μέλλον είναι ήδη προδιαγεγραμμένο. Ας τα πάρουμε όμως από… την αρχή.

Βαρύτητα σε Κουέστα και Φαμπιάνο

Τα δύο βασικά συμβόλαια του ρόστερ στα οποία ο Αρης είναι υποχρεωμένος να δώσει βαρύτητα είναι του Χουλιάν Κουέστα και του Φαμπιάνο. Παίκτες του βασικού κορμού τα τελευταία χρόνια, με μεγάλη συνεισφορά στην πορεία της ομάδας. Με αμφότερους έχουν γίνει οι διερευνητικές επαφές, αλλά ουσιαστικές θα γίνουν μετά τον τελικό, χωρίς όμως κανείς να διαψεύδει την οικονομική απόσταση που διαπιστώθηκε στις πρώτες επαφές. Στην περίπτωση του πρώτου η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη και το σημαντικότερο, για να προχωρήσουν σε (νέα) επέκταση, είναι να υπάρξει κοινή επιθυμία.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως αυτή υπάρχει, αρκεί να ξεκαθαρίσουν βασικά πράγματα, όπως αν ο Αρης προτίθεται να δώσει γάντια βασικού στον Ισπανό και τα επόμενα χρόνια. Με τον Βραζιλιάνο αμυντικό η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη καθώς η οικονομική διαφορά είναι μεγάλη και επιπλέον φημολογείται έντονα ότι έχει ήδη στα χέρια του δελεαστικό ενδιαφέρον από σύλλογο του Κατάρ, πέρα των προσφορών, που επίσης φημολογείται ότι έχει, από την Ελλάδα. Για να φτάσει ο Αρης σε σημείο επαφής με τον Φαμπιάνο προφανώς πρέπει να ανεβάσει τα οικονομικά δεδομένα και βασική προϋπόθεση για να το κάνει αυτό είναι να αποφασίσει οριστικά αν θέλει να “επενδύσει” στον 33χρονο στόπερ και για τα επόμενα χρόνια.

Οκτώ συμβόλαια και τρεις δανεικοί

Εκτός των δύο προτεραιοτήτων, ο Αρης καλείται να διαχειριστεί ακόμη μια “6άδα” συμβολαίων που ολοκληρώνονται στο τέλος της σεζόν από τα οποία υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην ανανεωθεί και κανέναν. Έχουμε και λέμε. Σε αυτή τη συνομοταξία ανήκουν οι Δεληζήσης, Ντουκουρέ, Ρουπ, Χριστοδουλόπουλος, Χουτεσιώτης και Ανσαριφάρντ. Οι δύο τελευταίοι είναι διαφορετικές περιπτώσεις από τους υπόλοιπους. Με τον Έλληνα τερματοφύλακα δεν έχει γίνει η παραμικρή κουβέντα και είναι άγνωστο αν θα γίνει κιολας. Με την εμφάνισή του στο ματς με την ΑΕΚ αλλά κυρίως με τη γενικότερη επαγγελματική συμπεριφορά που έχει όλη τη σεζόν, κέρδισε κάποια points χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι και ο ίδιος δεν θα δει κι άλλες προτάσεις καθώς γνωρίζει οτι ο χρόνος του στον Αρη θα είναι αρκετά περιορισμένος. Με τον Ανσαριφάρντ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και θα ξεκαθαρίσουν από τις μεταγραφικές κινήσεις που θα κάνει η ομάδα στην επίθεση. Για τους υπόλοιπους τέσσερις τα δεδομένα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Ο Δεληζήσης κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, με τον Χριστοδουλόπουλο δεν έχει γίνει καμία επαφή, ενώ Ντουκουρέ και Ρουπ είναι φανερό ότι δεν βρίσκονται εδώ και καιρό στο πλάνο.

Απίθανο να παραμείνουν Μπένετ-Κάρλσον

Πάμε και στην τριάδα των ποδοσφαιριστών που τη φετινή αγωνιστική σεζόν παίζουν στον Αρη με τη μορφή δανεισμού. Μπένετ και Κάρλσον είναι απίθανο να παραμείνουν. Ο πρώτος δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής και ο τραυματισμός που είχε τον άφησε πολύ πίσω, οπότε θα επιστρέψει σίγουρα στη Σάντερλαντ, ενώ ο δεύτερος έχει συμβόλαιο με την Ουράβα η οποία αξιώνει χρήματα κι αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που δεν έγινε η μεταγραφή του τον Ιανουάριο στη Σουηδία. Εντελώς διαφορετική είναι η περίπτωση του Σάπι Σουλεϊμάνοφ. Ο Καυκάσιος winger είναι βασικό στέλεχος του φετινού ρόστερ και όπως ανέφεραν πρόσφατα στη Ρωσία στη συμφωνία με την Κράσνονταρ υπάρχει οψιόν αγοράς για τον Αρη με συμμετοχές τις οποίες έχει ήδη συμπληρώσει ο ποδοσφαιριστής. Οπότε είναι στην ευχέρεια της ομάδας να πληρώσει το ποσό που απαιτείται για ν’ αποκτήσει τα δικαιώματά του και να “επενδύσει” ουσιαστικά σε αυτόν.

Η παραμονή του Άκη Μάντζιου

Εξυπακούεται πως στη διαμόρφωση του ρόστερ της επόμενης σεζόν, εκτός από την επίτευξη του στόχου της κατάκτησης του Κυπέλλου, πολλά θα εξαρτηθούν και από τον επόμενο προπονητή. Αν ο Άκης Μάντζιος συνεχίσει, έχει πλήρης άποψη για την ομάδα και είναι αυτός που θ’ αποφασίσει το πώς θα κινηθεί η ΠΑΕ στα ανοικτά ζητήματα, στις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν αλλά και στο θέμα των πιθανών πωλήσεων που μάλλον θα προκύψουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Το συμβόλαιο του Έλληνα τεχνικού ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, οπότε και θα χρειαστεί ο Θόδωρος Καρυπίδης να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μάντζιο, να βάλουν κάτω όλα τα δεδομένα πιθανής συνεργασίας τους και την επόμενη σεζόν για να προχωρήσει και να κλείσουν το ζήτημα της παραμονής του ή όχι στην ομάδα. Προφανώς ο Έλληνας τεχνικός αξίζει (και με το παραπάνω) την ευκαιρία… 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.