Άρης-Προμηθέας: Η ανάγκη μιας νίκης και της αλλαγής του κλίματος

Βασίλης Βλαχόπουλος19 Οκτωβρίου 2024

Μέσα στο κλίμα έντονης αμφισβήτησης, ο Άρης θα ψάξει σήμερα (17:00) ένα πειστήριο βελτίωσης απέναντι στον Προμηθέα Πατρών στο Nick Galis Hall αναζητώντας παράλληλα την παρθενική νίκη του στην Basket League και τις προϋποθέσεις αλλαγής της ατμόσφαιρας εντός και στα πέριξ της ομάδας.

Με απολογισμό μίας νίκης σε σύνολο οκτώ επίσημων αγώνων τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται καθότι τα πρώτα δείγματα του μπασκετικού Άρη είναι απογοητευτικά και αυτά μοιραία οδηγούν στην έντονη αμφισβήτηση των επιλογών του περασμένου καλοκαιριού. Παράλληλα, η δημόσια παραδοχή περί διατήρησης της ομάδας στην αγορά προφανέστατα υποδηλώνει την παραδοχή λαθών αλλά και την ανάγκη διόρθωσης αυτών. Σαν δηλαδή τις επιλογές στη ρακέτα όπου διαπιστώνεται η μεγαλύτερη αδυναμία της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη και την πηγή των αγωνιστικών κακών. Μόνο που πλέον τα περιθώρια στένεψαν αρκετά και η ανάγκη μιας νίκης προς όφελος της δημιουργίας προϋποθέσεις απόδρασης από το κλίμα εσωστρέφειας είναι επιτακτική.

Υποδεχόμενος τον Προμηθέα, ο Άρης είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει βελτιωμένη εικόνα αυξάνοντας τα διαστήματα καλής απόδοσης. Είναι απαραίτητο να μην παρουσιάσουν τον ίδιο μονοδιάστατο τρόπο έκφρασης στην επίθεση, όπως στο παιχνίδι με τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ, όπου εγκλωβίστηκαν στο μακρινό σουτ και η επίδοση των 3/28 προσπαθειών αποδείχθηκε καταστροφική. Είναι εξίσου αναγκαίο να μπουν στην εξίσωση οι «ψηλοί» οι οποίοι μέχρι στιγμής εξελίσσονται σε αδύναμος κρίκος όπως και η βελτιωμένη εικόνα στην άμυνα καθώς το μέχρι στιγμής παθητικό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είχε φανταστεί ο Γιάννης Καστρίτης όταν έφτιαχνε την ομάδα.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα και πλην του μόνιμα απόντα Νέιτ Λαζέφσκι, ο Γιάννης Καστρίτης δεν έχει να διαχειριστεί απουσίες και περιμένει από τους παίκτες του να ανταποδώσουν στην εμπιστοσύνη που ο ίδιος έδειξε σε αυτούς έπειτα (και) από την ήττα από τη Χαποέλ. Ο Τηλέμαχος Βησσαρίου προβλέπεται να είναι το νέο πρόσωπο δίχως αυτό να σημαίνει ότι αποκτήθηκε με σκοπό την αλλαγή της τακτικής προσέγγισης των αγώνων ή για να έχει βασικό ρόλο. 

Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας Πατρών έχει τον ακριβώς αντίθετο απολογισμό καθώς επικράτησε τόσο του Λαυρίου (εντός) όσο και του Αμαρουσίου (εκτός) στις δύο πρώτες αγωνιστικές έχοντας ήδη προχωρήσει στη δική του… αναδιάρθρωση με την απόκτηση του Τζόρνταν Ουόκερ καθώς ο Αμερικανός άλλαξε τη λειτουργεία της περιφερειακής γραμμής. Προβλέπεται επίσης να παρουσιαστεί ενισχυμένος με την απόκτηση του Ντίουαν Ερνάντεθ ο οποίος τον ισχυροποιεί στη φροντ λάιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και σε φιλικό παιχνίδι στο Nick Galis Hall στα μέσα του περασμένου Σεπτέμβρη όπου ο Προμηθέας με 75-68. Σε επίσημο παιχνίδι είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων έπειτα από το συγκλονιστικό φινάλε της περσινής σειράς Playoffs η οποία κρίθηκε με buzzer beater του Βασίλη Τολιόπουλου δίνοντας την πρόκριση στον Άρη στο Final Four του Πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.