ΑΡΗΣ: Προχωρημένες επαφές με τον Κάρλσον

Γιώργος Στράντζαλης05 Ιουλίου 2023

Μετά τον Τζόναθαν Μενέντες, ο οποίος είναι στη Θεσσαλονίκη για να επικυρωθεί η συμφωνία με τον Αρη, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα εδώ και μερικές ημέρες έχει “λοκάρει” την περίπτωση του Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον και προσπαθεί να ολοκληρώσει μια σπουδαία μεταγραφή για το κλαμπ, η οποία ωστόσο εμπεριέχει και μεγάλο βαθμό δυσκολίας καθώς ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο στην Ιαπωνική Ουράβα έως τον Δεκέμβριο του 2024.

Ο 29χρονος Σουηδός (1,79 μ.) εκτός Σκανδιναβίας έχει θητεύσει στην Σπάρτα Πράγας όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, πέρασε από την Σάντερλαντ και την Κλιμάρνοκ και από τον Ιανουάριο του 2022 πήγε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ιαπωνία. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Γκέτεμποργκ και στην πρώτη ομάδα μέτρησε 36 συμμετοχές, πέντε γκολ και τρεις ασίστ. 

Το γρήγορο “ξεπέταγμα” του Κάρλσον προκάλεσε το ενδιαφέρον της Σάντερλαντ η οποία το 2013 αγόρασε τα δικαιώματά του έναντι 1,75 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, στον αγγλικό σύλλογο δεν κατάφερε να διακριθεί, έκανε μόλις μία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα και παραχωρήθηκε δανεικός στην Κλιμάρνοκ της Σκωτίας.

Ακολούθησε η μεταγραφή του στη Νόρτζελαντ. Στη Δανία έπαιξε σε 49 ματς με πέντε γκολ και ισάριθμες ασίστ και τον Ιούλιο του 2016 επαναπατρίστηκε με τη Νόρκεπινγκ να επενδύει ένα ποσό της τάξεως των 350 χιλιάδων ευρώ. Χρήματα που… έπιασαν τόπο και με το παραπάνω για τη σουηδική ομάδα καθώς έκανε εξαιρετικά παιχνίδια με 22 γκολ και 15 ασίστ σε σύνολο 86 συμμετοχές. 

Τον Ιανουάριο του 2019 πήρε μεταγραφή στην Σπάρτα Πράγας (έναντι 1,65 εκατ. ευρώ) στην οποία αγωνίστηκε έως τον Ιανουάριο του 2022 με απολογισμό 96 αγώνες, 26 γκολ και 22 ασίστ, για να αλλάξει Ήπειρο τον Ιανουάριο του 2022 μετακομίζοντας στην Ιαπωνία για χάρη της Ουράβα και μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί σε 46 αγώνες με 13 γκολ. Ο Κάρλσον έχει περάσει απ’ όλες τις εθνικές ομάδες της Σουηδίας (U17, U18, U19, U21) κι έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη τον Ιανουάριο του 2017. Η τελευταία του συμμετοχή ήταν τον Νοέμβριο του 2018 σε αγώνα με τη Δανία για τα Playoffs της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.