Άρης: Πρέπει να βιαστεί

Γιώργος Στράντζαλης29 Ιουνίου 2024

Υπό άλλο συνθήκες η παρατεταμένη νηνεμία που υπάρχει στον Άρη τον τελευταίο μήνα θα ήταν άκρως επικίνδυνη. Το φετινό καλοκαίρι όμως είναι εντελώς διαφορετικό από τα πέντε που προηγήθηκαν λόγω της αποτυχίας η ομάδα να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και η απουσία αγώνων πριν τις 17 Αυγούστου (σσ. ημερομηνία έναρξης του νέου Πρωταθλήματος) δίνει χρόνο στους Κιτρινόμαυρους να οργανώσουν την επόμενη μέρα. Με την προϋπόθεση όμως ότι ο διαθέσιμος χρόνος να αξιοποιηθεί και όχι να χαθεί.

Η υπογραφή νέου συμβολαίου με τον Κουέστα και η παραμονή του Άκη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία είναι μόλις τα δύο ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από τα πολλά που υφίστανται και αφορούν την επόμενη μέρα του Άρη, γεγονός το οποίο μεγαλώνει την αγωνία και την αμφιβολία ως προς τις πράξεις που έχει υποσχεθεί να υλοποιήσει ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Αυτή η αμφιβολία δεν σχετίζεται μόνο με όλα όσα ειπώθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες από τον ίδιο περί σαρωτικών αλλαγών, εμπλοκή χρηματοδοτών και αλλαγή οργανωτικής δομής της εταιρίας. Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την ημέρα του χαμένου τελικού μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί καμία ουσιαστική εξέλιξη ακόμα και σε απλά πράγματα, που μπορεί να μην κρίνονται τόσο αναγκαία αλλά σε κάθε περίπτωση λειτουργούν προς την κατεύθυνση της σωστής λειτουργίας μίας ομάδας.

Η ομάδα “σφυρίζει” έναρξη της νέας σεζόν την Δευτέρα, μπαίνοντας σταδιακά σε διαδικασία προετοιμασίας και παραμένει η μοναδική στην Super League 1 που δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση ενίσχυσης! Αυτό δεν κρύβει κινδύνους ασφαλώς, αλλά καλλιεργεί μια έντονη αμφισβήτηση και αμφιβολία. Προφανώς και έχουν οριοθετηθεί βασικοί μεταγραφικοί στόχοι, έγιναν και γίνονται επαφές και με κάποιους βασικούς “στόχους” μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο. Αλλά εκείνο που προβληματίζει είναι ότι η αίσθηση που περνάει προς τα έξω είναι της απόλυτης… ηρεμίας και της επικίνδυνης καθυστέρησης, αφού τα ανοιχτά μέτωπα είναι πάρα πολλά. Θεωρητικά, οι Κιτρινόμαυροι έχουν το πλεονέκτημα της ύπαρξης χρονικών περιθωρίων, στην πραγματικότητα όμως πέρασε διάστημα ενός μήνα από τη λήξη της προηγούμενης χρονιάς και δεν διαπιστώθηκε ουσιαστική εξέλιξη, που σημαίνει ότι η ΠΑΕ πρέπει να βιαστεί με την προοπτική διεξαγωγής ομαλής προετοιμασίας και σωστών βάσεων για την επόμενη μέρα.

Είναι φανερό ότι όσο κυλάει ο χρόνος και ο κόσμος του Άρη βλέπει καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων σε πολλά ζητήματα που αφορούν στην επόμενη μέρα της ομάδας, τόσο μεγαλώνει η αμφιβολία για την υλοποίηση των υποσχέσεων που έδωσε ο Θόδωρος Καρυπίδης. Κι όσο ο κόσμος δεν βλέπει πράξεις τα μηνύματα προς την πλευρά του διοικητικού παράγοντα της ΠΑΕ αυξάνονται. Καθόλου τυχαία το τελευταίο διάστημα Σύνδεσμοι από την Βόρεια Ελλάδα παίρνουν θέση μέσω ανακοινώσεων και απαιτούν από τον Καρυπίδη να παρουσιάσει το πλάνο της επόμενης μέρας, με πράξεις και όχι με λόγια. Να μιλήσει στον κόσμο της ομάδας για το κατά πόσο -και με ποια εχέγγυα – μπορεί να δώσει όραμα. Κι άμα δεν μπορεί, όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους οι Σύνδεσμοι (βλ. Καβάλας, Δράμας) “πούλα σε έναν σοβαρό και φύγε”. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε την αντίδραση από την πλευρά της διοίκησης και το πώς θα… απαντήσει στην κριτική που δέχεται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.