Άρης: Πρέπει ή δεν πρέπει για Κουάισον;

Μάνος Χατζάκης01 Οκτωβρίου 2024

Μία εβδομάδα προπονήσεων συμπληρώνει σήμερα ο Ρόμπιν Κουάισον, ο οποίος ξεκίνησε να «τρέχει» με τον Άρη στις 24 Σεπτεμβρίου. Ο Σουηδός χαφ προέρχεται από πολύμηνη απραξία, γεγονός που τον διατηρεί σε «λίστα αναμονής», όσον αφορά την πλήρη ενσωμάτωσή του στους επίσημους αγώνες του Άρη.

Ο Κουάισον έχει δρόμο μπροστά του και ο Άκης Μάντζιος δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να περιμένει την πρόοδο του νέου αποκτήματος.

Η διακοπή του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League, λόγω εθνικών ομάδων, μετά το πέρας της 7ης αγωνιστικής, δίνει έξτρα χρόνο στον ποδοσφαιριστή, τον οποίο θα εκμεταλλευτεί, για να ανεβάσει επίπεδο ετοιμότητας.

Από εκεί και πέρα και, από τη στιγμή που φτάσει στα στάνταρ που θέλει η τεχνική ηγεσία έχοντας ικανοποιητικές μετρήσεις, είναι θέμα προπονητή πώς και πότε θα πάρει τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής.

Όπως είναι η κατάσταση σήμερα, ο Μάντζιος δεν έχει λόγους ούτε να «πιέσει» τον παίκτη, αλλά ούτε και τον εαυτό του να πάρει χρόνο, γιατί ο Άρης έχει ποδοσφαιριστές στα πλάγια της επίθεσης, οι οποίοι -στην παρούσα φάση- έχουν αφομοιωθεί και αναφερόμαστε στους Ντιαντί και Σίστο.

Σε απλά λόγια συνεπάγεται ότι ο Μάντζιος δεν θα χαλάσει τη μορφή της 11άδας, γιατί πρέπει να παίξει ο Κουάισον, ο οποίος κόστισε... αρκετά.

Τα κριτήρια δηλαδή για τον προπονητή του Άρη δεν είναι τα χρήματα που δαπάνησε η ομάδα, αλλά το πόσο ο ποδοσφαιριστής θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, για να δώσει περισσότερη ποιότητα και βάθος στο αρχικό σχήμα.

Προς το παρόν, παραμένει ερωτηματικό πού θα αγωνιστεί, στα δεξιά ή τα αριστερά της επίθεσης, όμως το γεγονός ότι έχει δυνατότητες προσαρμογής βάσει αναγκών, δίνει περιθώρια «πειραματισμού» στον Μάντζιο. Εξίσου σημαντικό είναι ότι έχει τη δυνατότητα να παίξει και πίσω από τον φορ ή και φορ, αναλόγως αναγκών και συνθηκών, κάτι που αποτελεί όφελος για την ομάδα.

Αν ο Σκανδιναβός είχε διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας και ερχόταν από ομάδα με την οποία έκανε προπονήσεις, τότε η συζήτηση θα τίθετο σε διαφορετική βάση από χρονικής αλλά και ποιότητας άποψης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.