Άρης: Πόσο «φουλ» μπορεί να είναι ο Βέλεθ στον τελικό

Μάνος Χατζάκης21 Μαΐου 2024

Σε ψυχολογία τελικού Κυπέλλου έχει μπει, πλέον, ο Άρης από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν και τα play off της Super League. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, τουλάχιστον επί του παρόντος, για τον Άκη Μάντζιο, καθώς και ο Φραν Βέλεθ έχει ενσωματωθεί με τους υπόλοιπους. Το θέμα για τον προπονητή των «κιτρινόμαυρων» είναι, πάντως, το κατά πόσο ο Ισπανός μπορεί να μπει... φουλ και να διεκδικήσει θέση βασικού απέναντι στον Παναθηναϊκό το προσεχές Σάββατο (25/5).

Ο Φραν Βέλεθ με το που επέστρεψε, τον Ιανουάριο, στο «Κλ. Βικελίδης» ένιωσε οικεία και έβγαλε διάθεση να δώσει ό,τι καλύτερο έχει, προκειμένου να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί και στους δύο θεσμούς, ωστόσο τα μυϊκά του προβλήματα αρχικά, δημιούργησαν εμπόδια σε ό,τι αφορά στην αγωνιστική του ετοιμότητα.

Η παρουσία του Ίβηρα αμυντικού πέρασε από διάφορα στάδια, καθώς ο Μάντζιους τού έδινε χρόνο συμμετοχής και, μάλιστα, σε ορισμένα παιχνίδια ο Βέλεθ έβγαλε πτυχές του καλού του εαυτού, παρόλο που οι πάντες γνώριζαν ότι είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς.

Η τεχνική ηγεσία, ξέροντας την όλη κατάσταση, επιχείρησε να ισορροπήσει μεταξύ χρόνου συμμετοχής και παράλληλης προστασίας στον οργανισμό του ποδοσφαιριστή.

Εντός του Φεβρουαρίου, ο 33χρονος αμυντικός κατάγραψε τις πιο «γεμάτες» του συμμετοχές, δεδομένου ότι έπαιξε 82' λεπτά στο εκτός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό, 83' στο αμέσως επόμενο εκτός έδρας με τον Ατρόμητο και 81 λεπτά με τον ΝΠΣ Βόλο στο «Κλ. Βικελίδης», παιχνίδι που διεξήχθη στις 25 Φεβρουαρίου. 

Από τότε, σταδιακά ο Μάντζιος άρχισε να «χάνει» τον Ισπανό, ο οποίος παρουσίαζε μυϊκά προβλήματα, τα οποία ούτως ή άλλως τον έχουν ταλαιπωρήσει πολύ στην καριέρα του, ενώ στα play off έπαιξε μόλις 29 λεπτά, στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ (0-1) και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ (2-0).

Στις 3 Μαρτίου είχε -επίσης- αγωνιστεί 22 λεπτά στην έδρας αναμέτρηση (3-3) με την Ένωση, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι έχουν περάσει 2,5 σχεδόν μήνες, κατά τους οποίους ο ποδοσφαιριστής είχε το μυαλό του στην αποθεραπεία και την επιστροφή σε κανονική ένταση.

Η προετοιμασία για τελικό

Επειδή ακριβώς στον Άρη γνώριζαν -εξ' αρχής- ότι ο Βέλεθ είναι ειδική περίπτωση, στο μυαλό των περισσοτέρων ολοένα και κέρδισε έδαφος η προοοπτική της ετοιμότητας στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Πλέον, ο παίκτης θεωρείται ότι είναι υγιής, από τη στιγμή που ξεπέρασε το πρόβλημα στον αυχένα, όμως ερωτηματικό αποτελεί πόσο έτοιμος είναι και πόσο μπορεί να τον υπολογίζει ο Μάντζιος.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη ροή της αναμέτρησης με τους «πράσινους», καθώς, με τα υπάρχοντα δεδομένα, μοιάζει αρκετά δύσκολο να ξεκινήσει ο Βέλεθ ως βασικός.

Ο προπονητής των Θεσσαλονικέων, πάλι, θα ήθελε να τον έχει από το 1ο λεπτό και να πάρει από εκείνον ό,τι περισσότερο μπορεί, παρόλα αυτά τα πράγματα είναι σύνθετα. Εκ πρώτης όψεως και, παρά το ότι μεσολαβούν ακόμη μέρες, οι Ζουλ, Νταρίντα και Βερστράτε έχουν θεωρητικό προβάδισμα να ξεκινήσουν.

Όσον αφορά τον Τσέχο, όμως, η ακριβής τοποθέτησή του στον άξονα έχει να κάνει και με το κατά πόσο θα ξεκινήσει ή όχι ο Μανού Γκαρθία.

Απόφαση η οποία σχετίζεται με την τακτική του Μάντζιου και το κατά πόσο θα επιλέξει συντηρητικό ή πιο επιθετικό σχήμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.