Άρης: Πόσο εφικτή είναι η αλλαγή στο ύφος του ρόστερ

Μάνος Χατζάκης29 Μαΐου 2024

Η σεζόν, που ολοκληρώθηκε για τον Άρη, δεν έχει θετικό πρόσημο σε καμία από τις τρεις διοργανώσεις που συμμετείχε. Κλιμακωτά μεν, με εξήγηση δε. Άλλο Conference, άλλο Πρωτάθλημα, άλλο Κύπελλο. Σε κάθε περίπτωση, η ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα έχει αρκετές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, όμως η λογική των προσθαφαιρέσεων δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί. 

Τα τελευταία έξι χρόνια ο Άρης βασίστηκε σε ξένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είτε δεν είχαν ιδέα από ελληνικό (κατά περιπτώσεις και από ευρωπαϊκό) ποδόσφαιρο, είτε είχαν θητεύσει σε ομάδες της Super League.

Πολλοί εξ' αυτών υπέγραψαν μεγάλα συμβόλαια, δεν δικαιολόγησαν σε καμία περίπτωση ούτε το 1/3 των χρημάτων τους, όμως ο Θόδωρος Καρυπίδης επέμεινε σε συγκεκριμένο πλάνο που είχε ως βάση τους αλλοδαπούς.

Πού  και πού ακουγόταν περί «ελληνοποίησης» ή έστω τόνωσης του ελληνικού στοιχείου, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν βάσει των επίσημων ανακοινώσεων της ΠΑΕ.

Η σεζόν που έρχεται θα είναι «πρωτόγνωρη» για τους «κιτρινόμαυρους» σε ό,τι έχει να κάνει με την απουσία ευρωπαϊκής συμμετοχής, λιγότερων εσόδων και γενικότερου αγωνιστικού προγραμματισμού.

Η πρώτη κίνηση με την επικείμενη ανανέωση του Χουλιάν Κουέστα είναι γεγονός, που σημαίνει ότι ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές για τελικές συζητήσεις, όπως ο Φαμπιάνο, με τον οποίο υπάρχει διάθεση, τουλάχιστον από την πλευρά του Άρη, για συνέχιση της συνεργασίας, αλλά οι προϋποθέσεις είναι πολύ συγκεκριμένες και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

Χωρούν περισσότεροι Έλληνες;

Είναι γνωστό ότι το ρόστερ θα υποστεί ριζικές αλλαγές. Ο Άρης έχει βάση με παίκτες που έχουν συμβόλαιο, όμως λίγοι είναι οι «ασφαλείς». Όπως, βέβαια, έχει και άλλους, οι οποίοι θα φύγουν, αν και έχουν σύμβαση με την ΠΑΕ.

Η νέα πραγματικότητα δεν είναι σίγουρο πόσο διαφορά θα έχει στο μπάτζετ, καθώς ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του Καρυπίδη. Πιθανότατα, η πολιτική θα είναι πιο «σφιχτή» σε σχέση με άλλες σεζόν και, μέσω αυτής της κατάστασης, μπορεί να προκύψουν «ευκαιρίες» με Έλληνες παίκτες, οι οποίοι ψάχνουν κάτι νέο στην καριέρα τους. Ο Άρης θα μπορούσε να προσφέρει το «κάτι νέο», αν τελικά το αποφασίσει η κεφαλή της εταιρείας.

Μη φαντάζεστε «δραματική» ελληνοποίηση του ρόστερ. Εφικτό, όμως, είναι να γίνουν λίγες προσθήκες Ελλήνων, νεαρών αν είναι δυνατόν, που προφανώς θα δώσουν κάτι καινούριο στο ύφος του ρόστερ και θα πλαισιώσουν τους ξένους, οι οποίοι, σίγουρα, θα έρθουν και θα είναι αρκετοί.

Η συγκυρία, που μοιάζει να διαμορφώνεται για τον Άρη, είναι καινούρια, αλλά, αν αξιοποιηθεί αναλόγως, μπορεί να δώσει πολλά. Από το όλο πλάνο, δεν βγαίνουν και οι ξένοι, που έχουν παίξει ή παίζουν σε ομάδες της Super League.

Και, εκτίμηση, είναι πως οι άνθρωποι της ΠΑΕ θα ασχοληθούν μαζί τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.