Άρης: Πόσο άλλαξε από τον τελικό του Βόλου μέχρι το φιλικό με τη Λαμία

Μάνος Χατζάκης13 Αυγούστου 2024

Η εικόνα του συνόλου στη φιλική αναμέτρηση του Άρη με τη Λαμία δεν άρεσε σε κανένα. Στο μικρό δείγμα των αγώνων με την Ελμπασάνι και της ομάδας από τη Φθιώτιδα, όπου έπρεπε να φανεί μέρος της δουλειάς στην Ολλανδία, όπου έγινε η προετοιμασία, δεν βγήκε κάτι συγκεκριμένο όσον αφορά τι Άρη θα δούμε από τις 18 Αυγούστου και μετά, όταν αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις στη Stoiximan Super League. 

Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν σημάδια ανομοιογένειας και μηδενικού αγωνιστικού προσανατολισμού, παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι, που αγωνίστηκαν δεν διέφεραν και πολύ από εκείνους, που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις, στην περασμένη αγωνιστική σεζόν, και συγκεκριμένα στον τελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Βλέποντας κανείς τις 11άδες του Άρη του Μαΐου και του Άρη του... Αυγούστου, εύκολα διαπιστώνει ότι -με μικροαλλαγές μόνο-πρόκειται σχεδόν για τους ίδιους.

Όπως οι ίδιοι τέθηκαν υπό τις οδηγίες του Μάντζιου και στο σύντομο διάστημα παραμονής και προπονήσεων στη Θεσσαλονίκη, πριν η αποστολή αναχωρήσει για την Ολλανδία, εκεί όπου «μπήκαν οι βάσεις», όπως συνηθίζεται να λέγεται.

Στις προσεχείς εβδομάδες η εικόνα του Άρη, σε επίπεδο προσώπων, θα είναι αλλαγμένη από τη στιγμή που επίκεινται νέες αφίξεις και νέες μεταγραφικές προσθήκες, αλλά επειδή ο κορμός έμεινε αναλλοίωτος, οι περισσότεροι θα περίμεναν να δουν κάτι διαφορετικό στα δύο φιλικά με Ελμπασάνι και Λαμία.

Αυτό είναι το -μέχρι στιγμής δείγμα- και βάσει αυτού γίνονται οι όποιες συζητήσεις.

Στον τελικό του Βόλου, ο Άκης Μάντζιος χρησιμοποίησε 12 μόλις ποδοσφαιριστές, καθώς δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει τους Φετφατζίδη και Ανσαριφάρντ, διότι η διαιτητής Φραπάρ είχε σφυρίξει τη λήξη. 

Εκείνοι που αγωνίστηκαν στον Βόλο ήταν οι: Κουέστα, Φαμπιάνο, Γκαρθία (68′ Βερστράτε), Ζαμόρα, Μπράμπετς, Νταρίντα, Οντουμπάτζο, Ζουλς, Μοντόγια, Μορόν, Σουλεϊμάνοφ.

Την υπόλοιπη αποστολή πλαισίωναν οι: Ροζ, Παναγίδης, Βέλεθ, Αγοραστός, Φεράρι και Φετφατζίδης, Χουτεσιώτης, και Ανσαριφάρντ που έχουν αποχωρήσει, αλλά ας μην ξεχνάμε και τον Σαβέριο.

Συνολικά, 16 ποδοσφαιριστές, που τελείωσαν την περασμένη σεζόν, παρέμειναν και φέτος, αν και σε εκείνους πρέπει να προστεθεί και ο Πάρντο, οποίος ήταν εκτός αποστολής στον τελικό, αλλά στα, έως τώρα, φιλικά πήρε χρόνο συμμετοχής, επομένως πάμε στους «17» και, μαζί με τον Φατόρε, πάμε στους «18».

Και ερχόμαστε στο... προχθές, δηλαδή στις 10 Αυγούστου και στο ματς με τη Λαμία, που ήταν το τελευταίο, πριν την σέντρα στο πρωτάθλημα.

Ο Μάντζιος χρησιμοποίησε τους εξής:

Κυριαζή, Βέλεθ, Ροζ (53’ Ζουλ), Μπράμπετς, Μοντόγια (53΄Φεράρι), Μάγιο (75’ Φατόρε), Πάρντο (46’ Μανού Γκαρθία), Μόντσου (68’ Ντιαντί), Φετφατζίδη (46’ Σαβέριο), Μορόν (75’ Σουλεϊμάνοφ), Ζαμόρα.

Επί της ουσίας, τα μόνα νέα πρόσωπα ήταν οι Ντιαντί, Μάγιο και Μόντσου, ενώ ο Σίστο δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού, όπως το ίδιο συνέβη και με τους Κουέστα και Νταρίντα.

Ένα πρώτο συμπέρασμα, βάσει πάντα του δείγματος που έχουμε, είναι ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα των «κιτρινόμαυρων», μέχρι να ενσωματωθούν απόλυτα και τα νέα αποκτήματα, έπρεπε να είναι η ομοιογένεια.

Κάτι που, απλώς, δεν επιβεβαιώθηκε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.