Άρης: Πέρυσι νίκησε στα 15/16 ματς που προηγήθηκε, φέτος όμως έχασε ήδη τέσσερις βαθμούς!

Γιώργος Στράντζαλης03 Σεπτεμβρίου 2024

Ανεξάρτητα από τις διαιτητικές αποφάσεις για τις οποίες ο Αρης έχει κάθε λόγο να «φωνάζει», αγωνιστικά οφείλει να λύσει ένα «πρόβλημα» που βρήκε μπροστά του από πολύ νωρίς. Ποιο είναι αυτό; Η διαφύλαξη του σκορ.

Ασφαλώς και το δείγμα των τριών αγωνιστικών είναι μικρό για να εξάγει κανείς συμπεράσματα, από την άλλη όμως δεν πρέπει να προσπεράσουμε το γεγονός ότι στους δύο από τους τρεις αγώνες οι Κιτρινόμαυροι δεν βρήκαν τρόπο να διαφυλάξουν το προβάδισμα που πήραν με συνέπεια την απώλεια τεσσάρων βαθμών.

Η αρχή έγινε στο Περιστέρι, με τον Αρη να παίρνει προβάδισμα στο 66’ με το αυτογκόλ του Μπρόρσον και δέχτηκε την ισοφάριση στο 73’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι από τον Ουάρντα. Σε μια φάση βέβαια που ο διαιτητής Τσακαλίδης «ελέγχεται» για την απόφαση του να μετατρέψει το επιθετικό φάουλ σε πέναλτι.

Στις Σέρρες, παρά το γεγονός ότι ο διαιτητής Τσιμεντερίδης εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα σε βάρος του Αρη και… σφύριζε το παραμικρό, το γκολ του Σιφουέντες στο 34’ έκρινε το αποτέλεσμα και έδωσε την πρώτη νίκη. Γιατί; Ακριβώς επειδή οι Κιτρινόμαυροι διαχειρίστηκαν στις συνθήκες με εξυπνάδα.

Κάτι που δεν έκαναν με αντίπαλο τον Αστέρα. Ο Αρης μετουσίωσε το διάστημα του β’ ημίχρονου που ήταν καλύτερος και πιο δραστήριος και με γκολ του Μορόν στο 63’ πήρε προβάδισμα. Δύο λεπτά μετά ο Ισπανός έχασε ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, με το οποίο θεωρητικά θα κλείδωνε τους τρεις βαθμούς. Από τη στιγμή όμως που αυτό δεν έγινε οι Κιτρινόμαυροι έπρεπε να βρουν τρόπο να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Όχι μόνο δεν το έκαναν αλλά διαχειρίστηκαν το παιχνίδι με αφέλεια και όχι με την εξυπνάδα που χρειαζόταν, όπως έκαναν σε πολλούς από τους αγώνες στο περσινό Πρωτάθλημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 15 από τις 16 νίκες την προηγούμενη σεζόν, σε κανονική διάρκεια και playoffs, επιτεύχθηκαν σε αγώνες που ο Αρης πήρε προηγήθηκε στο σκορ και το διαχειρίστηκε. Μόλις δύο φορές βρέθηκε σε θέση… οδηγού και δεν μπόρεσε να τη διατηρήσει. Στην Τρίπολη, που βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 0-2 και τελικά ηττήθηκε από τον Αστέρα με 3-2 και στον εντός εδρας αγώνα με την ΑΕΚ (playoffs) που προηγήθηκε με τον Μορόν στο πρώτο ημίχρονο αλλά η Ένωση είχε «απάντηση» στο β’ μέρος και γύρισε το παιχνίδι σε 1-2.

Εν τέλει, αν δεν μπορείς να «κλειδώσεις» ένα παιχνίδι που έχεις πάρει προβάδισμα, τότε καλό είναι να βρεις τρόπο και να έχεις την εξυπνάδα να το διαχειριστείς για να διαφυλάξεις το υπέρ σου σκορ. Σε διαφορετική περίπτωση έχεις πρόβλημα. Πόσω μάλλον δε όταν αυτό συμβαίνει σε δύο από τα τρία παιχνίδια, ανεξάρτητα επαναλαμβάνω από τους υπόλοιπους παράγοντες που μπορεί να καθορίσουν τις συνθήκες ενός αγώνα….

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.