Άρης VS ΠΑΟΚ-Το ιστορικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης: Ώρα έναρξης, κανάλι μετάδοσης

Metrosport Team19 Μαΐου 2024

Ο Αρης ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το αποψινό (19/5, 20:00) ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και ο Άκης Μάντζιος προετοίμασε τους ποδοσφαιριστές του αγωνιστικά και πνευματικά για ένα ματς υψηλής έντασης και με πολλές ιδιαιτερότητες. Ο Έλληνας προπονητής γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ισορροπίες παίζουν μεγάλο ρόλο σε τέτοια ματς. Και θέλει αυτές να είναι με την ομάδα του, που εκτός των άλλων θα έχει με το μέρος της τη δύναμη της έδρας και είναι ένας σημαντικός παράγοντας ο οποίος μπορεί να παίξει το ρόλο του. 

Τι έχει ζητήσει όμως από τους ποδοσφαιριστές του; Να είναι προσηλωμένοι στον απόλυτο βαθμό στο αγωνιστικό σχέδιο, συγκεντρωμένοι στο στόχο τους προκειμένου να μην παρασυρθούν και έτοιμοι να ανταποκριθούν σε κάθε στιγμή του ντέρμπι και συγκυρία που θα διαμορφωθεί στην εξέλιξη του ματς. Κι αν καταφέρουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που θα βρουν στην επίθεση για να προηγηθούν στο σκορ, τότε οι ισορροπίες δεδομένα θα πάνε με το μέρος τους. Ξέρει ότι αν αυτό συμβεί, όλη η πίεση θα μεταφερθεί στον ΠΑΟΚ. 

Ο Δικέφαλος παίζει για ένα μόνο αποτέλεσμα (το διπλό), οπότε η πίεση που δεδομένα είναι στο μέρος του θα μεγαλώσει, θα αναγκαστεί ν’ αλλάξει τακτική και να ανοιχτεί, δημιουργώντας περισσότερους κενούς χώρους. Μία τέτοια κατάσταση έχει αποδειχτεί (ιδίως στα ντέρμπι) για τον Αρη ότι είναι… βούτυρο στο ψωμί του. Το πρόσφατο παρελθόν το δύο ομάδων δείχνει ότι ο Μάντζιος έχει βρει τη συνταγή στα ντέρμπι, πόσω μάλλον με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ όπου τη φετινή σεζόν είναι αήττητος, με δύο νίκες και μία ισοπαλία. 

Και αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσει και απόψε στο Κλεάνθης Βικελίδης, απέναντι σε μια ομάδα η οποία θέλοντας και μη – θα επιδιώξει να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας καθώς παίζει μόνο για ένα αποτέλεσμα. Αναγκαστικά ο Αρης θα χρειαστεί να προσαρμόσει την τακτική του σε αυτό που περιμένει να συναντήσει στο γήπεδο, περιμένοντας τον αντίπαλο πίσω από την μπάλα και επιδιώκοντας να τον χτυπήσει στην κόντρα. Σε αυτή τη λογική υπάρχουν σκέψεις χρησιμοποίησης δύο αμυντικών χαφ (Ζουλ-Βερστράτε) και μπροστά τους τον Νταρίντα. 

Ο Έλληνας τεχνικός έχει αντιμετωπίσει και μια ευχάριστη συγκυρία. Δεν υπάρχει πλέον κάποιος τραυματίας στο ιατρικό δελτίο, ούτε κάποιος τιμωρημένος, ενώ επιστρέφουν οι Μπράμπετς και Ζουλ, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους. Οι σημαντικές αυτές επιστροφές αλλά και η έξυπνη διαχείριση που έκανε ο προπονητής στη Λαμία προσφέρουν μεγάλη γκάμα επιλογών αλλά και την απαιτούμενη φρεσκάδα, με δεδομένο ότι είναι το τρίτο ματς σε διάστημα μιας εβδομάδας. 

Για παράδειγμα ο Κουέστα, που θα ξεκινήσει σήμερα, δεν αγωνίστηκε στη Λαμία. Ομοίως και οι Μπράμπετς και Οντουμπάτζο, ενώ ξεκούραστος είναι και ο βασικός του αμυντικός μέσος ο Ζουλ που ήταν τιμωρημένος. Όλοι αυτοί η λογική λέει ότι θα επιστρέψουν στο βασικό σχήμα. Μοντόγια, Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο αγωνίστηκαν από ένα ημίχρονο και έχουν πολλές πιθανότητες επίσης να βρεθούν στην αρχική ενδεκάδα.

Θέλει να γίνει ο πιο χρυσός ΠΑΟΚ της ιστορίας του!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον ΠΑΟΚ. Στην έδρα του συμπολίτη του Αρη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι παίκτες του θέλουν να σφραγίσουν την κατάκτηση του πιο μάγκικου τίτλου της ιστορίας του συλλόγου, κερδίζοντας την συγκλονιστική μάχη κόντρα στις τρεις ομάδες του κέντρου. Ο Ρουμάνος τεχνικός και οι παίκτες του, θέλουν να σπάσουν και το κακό σερί που έκαναν φέτος με τους «κιτρινόμαυρους», πετυχαίνοντας την πρώτη, αλλά γεμάτη χρυσάφι, νίκη. Αν ο ΠΑΟΚ τα καταφέρει, θα κατακτήσει τον τίτλο με 80 βαθμούς, όσους και την σεζόν 2018-2019 όταν πέτυχε το αήττητο, έχοντας κερδίσει όλους τους μεγάλους αντιπάλους του. 

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Λουτσέσκου έχει μία τεράστια απουσία, αυτή του τιμωρημένου Κουλιεράκη, να καλύψει, ενώ ο Μουργκ είναι και πάλι ΟΚ, ωστόσο, έχει ξεκάθαρες σκέψεις για το πώς πρέπει να παίξει η ομάδα, αφού θα στηριχθεί και πάλι στο σχήμα που αντιμετώπισε και τα τρία ντέρμπι με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Τούμπα. 

Λογικά, Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Αντρίγια και μένει να φανεί ποια θα είναι η επιλογή του στο δίλημμα Σάστρε ή Όττο για το δεξί άκρο της άμυνας και Μπράντον ή Σαμάτα για την κορυφή της επίθεσης. Ο Ρουμάνος τεχνικός όπως συνηθίζει πήρε όλους τους παίκτες μαζί του στο «Μακεδονία Παλλάς» και λίγες ώρες πριν το ντέρμπι θα αποφασίσει ποιοι θα ριχτούν στην μάχη για τον τίτλο.

Θα γίνει και απονομή

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, θα υπάρχει και απονομή κούπας αν ο ΠΑΟΚ πάρει το Πρωτάθλημα. Θα υπάρχει πιθανόν βραδινή πτήση για να έρθει η κούπα και δεν αποκλείεται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο να ανοίξει η Τούμπα. Πάντως, η ΠΑΕ έχει κάνει focus μόνο στο ματς και δεν διαρρέει τίποτα.

Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 20.00 και θα μεταδοθεί από το Novasports Prime. Φυσικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις εξελίξεις με Pre Game Show, αλλά και Post Game στο «Metropolis 95,5», στο κορυφαίο ραδιόφωνο της Μακεδονίας...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.