Άρης: Όταν αφήσει τα «όταν»

Μάνος Χατζάκης19 Αυγούστου 2024

«Ματς 5ης θέσης» χαρακτηρίστηκε, από μερίδα Τύπου και... βάλε, η πρεμιέρα Ατρομήτου και Άρη στο Περιστέρι. Το τελικό 1-1 ήταν not bad, που είπε μέσες- άκρες και ο Φραν Βέλεθ. Τίποτε παραπάνω.

Ο Άρης, το βράδυ της Κυριακής (18/8) έδειξε περισσότερα πράγματα από όσα στα φιλικά με Ελμπασάνι και Λαμία, διότι επρόκειτο για επίσημο ματς, επομένως άλλαζε -αυτομάτως- και το ψυχολογικό status των ποδοσφαιριστών.

Γιατί από -άλλου τύπου- αλλαγές, οι Θεσσαλονικείς δεν...

Τρία νέα πρόσωπα, Φρίντεκ, Μάγιο και Μόντσου, μπήκαν στην 11άδα, για να... χαλάσουν την ομοιογένεια, που είχε η ομάδα από την περασμένη σεζόν, πριν εμφανιστούν Σιφουέντες και Ντιαντί, για να γίνουν πέντε τα καλοκαιρινά αποκτήματα, που πήραν επίσημα λεπτά στα πόδια τους.

Τι μας έδειξε, λοιπόν, το σύνολο του Άκη Μάντζιου;

Ότι για... σύνολο, έχει καλές μονάδες, οι οποίες έχουν να δώσουν πράγματα στο μέλλον, για όποια θέση κι αν κυνηγήσει στο Πρωτάθλημα.

Οι μονάδες, πάλι, δεν γράφουν ιστορία, τουλάχιστον, όχι σε βάθος χρόνου, αν δεν γίνουν ομάδα.

Κι αυτό είναι ευθύνη Μάντζιου, ο οποίος έχει ζητήσει -άτυπα και εμμέσως- πίστωση χρόνου, τη στιγμή που στη διάρκεια της προετοιμασίας δούλευε -κυρίως- με ποδοσφαιριστές που γνωρίζει.

Θεωρητικά, ο Άρης είναι ομοιογενής ομάδα με τη λογική του τι έγινε στην προετοιμασία και, από τη στιγμή που οι νέοι παίκτες, μπαίνουν σταδιακά στη διαδικασία της ενσωμάτωσης και όχι απότομα, όπως συνέβαινε προηγούμενα καλοκαίρια, με τον χρόνο να πιέζει, λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.

Παρόλα αυτά, ο Άκης Μάντζιος, δήλωσε, μετά τη λήξη του αγώνα, στον οποίο ο αντίπαλος προπονητής, Πάμπλο Γκαρσία, είχε 9 νέους παίκτες στην 11άδα, πως «όταν αποκτήσουμε ομοιογένεια, θα είμαστε καλή ομάδα».

Και ουδείς αμφιβάλει για την παραπάνω δήλωση, μόνο που ο Άρης δεν μπορεί να περιμένει κι άλλο. Ήδη, και ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός περίμενε αρκετά, όλες τις προηγούμενες εβδομάδες, για να δει τις μεταγραφές. Και τώρα που ξεκίνησαν τα επίσημα, η ομάδα φεύγει ικανοποιημένη από το Περιστέρι, επειδή πήρε «Χ» από τον Ατρόμητο, μία ομάδα που λέγεται ότι φτιάχτηκε για την 5η θέση.

Ικανοποιημένος ο Άρης, που προηγήθηκε σε κλειστό παιχνίδι, παιχνίδι Μάντζιου δηλαδή, με ένα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο δεν κράτησε ούτε για 10 λεπτά.

Τώρα, αν αναρωτηθούμε τι ακριβώς έπαιξαν οι «κιτρινόμαυροι» από άποψη, τακτικής, αγωνιστικού προσανατολισμού και πάει λέγοντας, απάντηση δεν θα πάρουμε.

Εκείνη θα έρθει, «όταν» η ομάδα αποκτήσει ομοιογένεια. Γιατί, έως τότε, σε ελεύθερη μετάφραση θα στηρίζεται σε ατομικές εξάρσεις, ατομικά ταλέντα και εμπνεύσεις από τις -ομολογουμένως- αξιόλογες μονάδες που διαθέτει το ρόστερ.

Αν πάμε στη λογική ότι οι Θεσσαλονικείς δεν ηττήθηκαν, παίρνοντας... το ελάχιστο από ματς με τον Ατρόμητο, τότε δεν χρειάζεται να περιμένουμε να έρθει η ομοιογένεια.

Οι ποδοσφαιριστές μπορούν και μόνοι τους. Από τους οποίους και, βέβαια, ο Μάντζιος δεν πρέπει να έχει παράπονο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.