Άρης-Ολυμπιακός: Τι προμηνύει το παρελθόν των δύο ομάδων

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό το βράδυ του Σαββάτου (20:00, 21/09) στο Κλεάνθης Βικελίδης, με αμφότερες τις ομάδες να προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα και να ψάχνουν τον δρόμο για την επιστροφή στις νίκες. Κοιτώντας, κανείς το παρελθόν ανάμεσα σε «κιτρινόμαυρους» και «ερυθρόλευκους», η ζυγαριά γέρνει προς του Πειραιώτες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στατιστικά που κοινοποίησε η επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής, oι έξι από τις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις των δύο ομάδων έχουν τελειώσει με σκορ 2-1, όπου οι τρεις νίκες είναι για τον Άρη και οι άλλες τρεις για τον Ολυμπιακό. Στη δεκάδα των αποτελεσμάτων υπάρχουν ακόμη δύο ισοπαλίες με 1-1 και δύο νίκες των Ερυθρολεύκων με 4-2 και 2-1.

Ο Άρης θα υποδεχθεί για 66η φορά τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και στις προηγούμενες 65 αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός έχει μια μικρή υπεροχή, αφού έχει επικρατήσει στα 23 ματς, ο Άρης έχει 19 νίκες και 23 αναμετρήσεις τους έχουν τελειώσει ισόπαλες.

Δύο σερί έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο Άρης με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αφού παρέμεινε για εννέα διαδοχικά ματς αήττητος. Την πρώτη φορά ήταν από το 0-0 της 9ης Φεβρουαρίου 1975, μέχρι και τις 18 Μαρτίου 1984 που ηττήθηκε με 3-2. Σε αυτό το διάστημα είχε 4 νίκες – 5 ισοπαλίες. Το δεύτερο ήταν από τις 3 Ιανουαρίου 1988 που ηττήθηκε 2-1 μέχρι τις 8 Μαΐου 2000 πάλι με ήττα 1-0. Πάλι ο απολογισμός ήταν 4 νίκες – 5 ισοπαλίες.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός δημιούργησε το δικό του σερί στην αρχή των αναμετρήσεων, αφού επικράτησε με 3-1 στην πρώτη τους συνάντηση για την Α’ Εθνική και ο Άρης έκανε την παρθενική του νίκη στις 7 Ιανουαρίου 1968. Σε αυτά τα οκτώ ματς που κράτησε το αήττητο του Ολυμπιακού, είχε πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

65 ΑΓΩΝΕΣ

19 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

23 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

23 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 66-78

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.