Άρης-Ολυμπιακός: Η μεγάλη «μάχη» στο Κλεάνθης Βικελίδης

Γιώργος Στράντζαλης21 Σεπτεμβρίου 2024

Τον Ολυμπιακό υποδέχεται απόψε (20:00) ο Άρης στο Κλεάνθης Βικελίδης και ψάχνει αντίδραση μετά τις διαδοχικές απώλειες βαθμών απέναντι σε Αστέρα και ΟΦΗ. Το αποψινό παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία καθώς εκτός από το πρώτο ντέρμπι είναι και το πρώτο εντός έδρας που η ομάδα θ’ αγωνιστεί με τη συμπαράσταση της οπαδών της, αφού σε αυτό της 3ης αγωνιστικής με τον Αστέρα το Κλεάνθης Βικελίδης… ήταν τιμωρημένο.

Οι Κιτρινόμαυροι, είναι αλήθεια ότι, δεν πηγαίνουν και με τις καλύτερες συνθήκες έχοντας αφήσει βαθμούς στο Ηράκλειο, εξαιτίας της κακής εμφάνισης που είχαν (κυρίως) στο πρώτο ημίχρονο και των λαθών που έκαναν και στοίχισαν. Ακόμη, έχουν στερηθεί ήδη τέσσερις βαθμούς στα ματς με Ατρόμητο και Αστέρα και λογικό είναι να βρίσκονται υπό πίεση αποτελεσμάτων σε μια απαιτητική δυάδα αγώνων που έχουν μπροστά τους με τα δύο ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, έχοντας μεσοβδόμαδα και ματς Κυπέλλου.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Άκης Μάντζιος περιμένει από τους παίκτες του στο αποψινό παιχνίδι, απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα, να δείξουν χαρακτήρα και αποφασιστικότητα για να προσπαθήσουν να πάρουν μια πολύ σημαντική νίκη που θα αλλάξει το κλίμα και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή τους για τη συνέχεια.

Από τα στοιχεία που θα παίξουν το ρόλο τους στην έκβαση της αποψινής αναμέτρησης είναι ο περιορισμός των λαθών και η ισορροπία που απαιτείται να έχει ως ομάδα ο Άρης στο γήπεδο για να παρουσιαστεί πιο συμπαγής.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες με μια προπόνηση παρουσία του Θόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος είχε και μια εμψυχωτική ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές, ενώ ο Άκης Μάντζιος δεν ξεκαθάρισε ακριβώς τις σκέψεις του σε ότι αφορά το βασικό σχήμα. 

Δεν υπολογίζει σίγουρα στον Φαμπιάνο ο οποίος αντιμετωπίζει θλάση και τη θέση του θα πάρει ο Βέλεθ, ενώ ο Ούγκο Μάγιο είναι στο τακτικό πλάνο και η λογική λέει ότι θα πάρει τη θέση του Μοντόγια ο οποίος προέρχεται από δύο άσχημα παιχνίδια. Οι τελικές αποφάσεις σε ότι αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής είναι που παρουσιάζουν ενδιαφέρον καθώς η προβληματική ανασταλτική λειτουργία είναι πιθανό να δώσει φανέλα βασικού στον Ζαν Ζουλ και μένει να φανεί ποιοι θα είναι οι άλλοι δύο που θα τον πλαισιώσουν. 

Σιφουέντες και Μόντσου έχουν το προβάδισμα για τις θέσεις των δύο εσωτερικών μέσων, που σημαίνει ότι ο Μάνου θα καθίσει στον πάγκο, ενώ αλλαγές προβλέπεται να υπάρχουν και στις πλευρές. Ο Σίστο ήταν πιο ουσιαστικός όποτε χρησιμοποιήθηκε δεξιά και το πιθανότερο είναι να μετατοπιστεί, με τον Σαβέριο να διεκδικεί θέση και παράλληλα επιστροφή στο αρχικό πλάνο αντί του Ντιαντί ο οποίος τακτικά δεν βοήθησε στα προηγούμενα παιχνίδια και το σημερινό με αντίπαλο τον Ολυμπιακό απαιτεί μεγαλύτερη τακτική προσήλωση απ΄ όλους. 

Σε ότι αφορά τον διαιτητή και όσα προηγήθηκαν μεσοβδόμαδα είναι ένα ζήτημα που στον Αρη ελπίζουν να μην χρειαστεί ν΄ασχοληθούν, περιμένοντας από τον Παϊρέτο να σταθεί στο ύψος του και να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης, 22.800 θέσεις

TV: Novasports Prime / Radio: Metropolis 95,5

  • Διαιτητής: Λούκα Παϊρέτο (Ιταλία)
  • Βοηθοί: Τσέκομ Ντάριο, Ρόσι Λουίτζι
  • VAR: Αουρελιάνο Τζανλούκα, Ζαμπάλας Σπυρίδων
  • 4ος: Κατοίκος Κωνσταντίνος

Πιθανές ενδεκάδες

Άρης (4-3-3): Κουέστα - Φρίντεκ, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μάγιο – Μόντσου, Ζουλ, Σιφουέντες – Σαβέριο, Μορόν, Σίστο

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Τζολάκης – Ορτέγκα, Κάρμο, Ντόη, Ρόντινεϊ – Έζε, Ολιβέιρα – Βέλντε, Τσικίνιο, Μαρτινς – Ελ Καμπί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.