Άρης: Οι τρεις 2ετίες του Κουέστα με τα «κιτρινόμαυρα»

Μάνος Χατζάκης13 Απριλίου 2024

Ταυτισμένος με τον Άρη, ταυτισμένος με την «κιτρινόμαυρη» εστία από την πρώτη στιγμή που ο Θεός του Πολέμου επέστρεψε στην Α' εθνική το 2018. Ο Χουλιάν Κουέστα έχει συμπληρώσει έξι σεζόν κάτω από τα δοκάρια των Θεσσαλονικέων και γράφει τη δική του ξεχωριστή ιστορία, η οποία ξεκίνησε στην ισπανική γλώσσα, για να καταλήξει σε επιπέδου «advanced» ελληνικά.

Το καλοκαίρι της 6ης Ιουλίου η εφημερίδα «Metrosport» είχε το αποκλειστικό ρεπορτάζ της συμφωνίας με τον Χουλιάν Κουέστα, σε μία περίοδο που η ομάδα έψαχνε να ενισχυθεί, έχοντας τον Πάκο Ερέρα στον πάγκο της.

Την ακριβώς επόμενη, ο 27χρονος τότε Κουέστα προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μία σχετικη καθυστέρηση από την προγραμματισμένη ώρα. Μαζί του, περασμένα μεσάνυχτα πλέον, είχε αφιχθεί και ο αριστερός μπακ Άλεξ Μενέντεξ, για να ακολουθήσει πιο αργά και ο Χαβιέ Ματίγια.

Αμφότεροι είχαν έρθει με... τέσσερις-πέντε βαλίτσες ο καθένας.

Κανείς από τους δύο τότε δεν φανταζόταν τι θα γινόταν στη συνέχεια.

Ο ένας (Κουέστα) μένει μέχρι σήμερα και μπαίνει σε μικρές λίστες «κορυφαίων» και ο άλλος (Μενέντεθ) δεν έμεινε παρά λίγους μήνες, φεύγοντας με επεισοδιακό τρόπο.

Το πρώτο διετές  

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Julian Cuesta Diaz. O 27χρονος Ισπανός τερματοφύλακας, που υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας, γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1991 και έχει ύψος 1,95μ. Ο Julian Cuesta Diaz έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη Sevilla B το 2010, ενώ τη σεζόν 2013-2014 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Επόμενος σταθμός ήταν η Almeria (2014-2017). Το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στην Πολωνία για λογαριασμό της Wisla Krakow (20 συμμετοχές)».

Η πρώτη ανακοίνωση της ΠΑΕ με θέμα τον Χουλιάν Κουέστα Ντίαθ είχε περισσότερο βιογραφικό χαρακτήρα, καθώς στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν γνωστός.

Δεν ήταν, αλλά... έγινε.

Από το 2018 έως το 2020, ο υψηλόσωμος κίπερ κατέγραψε 64 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, πείθοντας ότι αξίζει να μείνει για άλλα δύο.

Ξανά το 2020 

Ο Κουέστα την επόμενη διετία κατέγραψε άλλες 51 συμμετοχές, έχοντας σχετικό συναγωνισμό, σε σχέση με τα πρώτα δύο χρόνια της παρουσίας του, αλλά παρέμεινε με τον τίτλο του «βασικού» γκολκίπερ. Το πιο αρνητικό στιγμιότυπο της νέας του θητείας ήταν η περιβόητη φάση με τον Μπουχαλάκη, ο οποίος έπαιξε «κρυφτό» με τον Ισπανό, τον νίκησε και έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, τον Μάρτιο του 2021, με τα γήπεδα να είναι κλειστά λόγω των μέτρων για τον Covid.

Νέο διετές το 2022

Η ιστορία επαναλήφθηκε και παρά τα όσα άκουσε ο Χουλιάν, ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι, χωρίς ποτέ να είναι ο «ψηλομύτης» της παρέας. Λόγω ύψους, μπορεί, λόγω χαρακτήρα, σίγουρα όχι.

Ο Ίβηρας τερματοφύλακας δεν ετοίμασε βαλίτσες, για να φύγει, αντιθέτως τον Μάιο του 2022, ακολούθησε τη συνήθη διαδικασία.

Συμβόλαιο, στυλό και υπογραφή.

Και για να μην τα πολυλογούμε και στις δύο πλευρές, Άρη και ποδοσφαιριστή, αρέσει η... διαδικασία και πλέον το μόνο ερώτημα είναι αν θα συμβεί για τα επόμενα δύο (ή τρία) χρόνια.

Όπως και να έχει, όμως, ο Χουλιάν Κουέστα είναι από τις σύγχρονες μορφές ξένων ποδοσφαιριστών, που ήρθαν ως «ξένοι», αλλά έγιναν «ένας από εμάς».

Βλέπετε, 186 συμμετοχές είναι αυτές...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.