Άρης: Οι επιλογές για να ξεπερνά και τις αμφιβολίες

Μάνος Χατζάκης02 Οκτωβρίου 2024

Μόνο με τον ιδανικό τρόπο δεν ξεκίνησε η προετοιμασία του Άρη για την αναμέτρηση του Σαββάτου (20:00) με αντίπαλο τη Λαμία στο «Κλ. Βικελίδης». Ο Βέλεθ είναι σίγουρα απών και αμφιβολίες παρατηρούνται για Μάγιο και Φαμπιάνο.

Η σύνθεση της αμυντικής γραμμής του Άρη θα περάσει δυσκολίες μέχρις ότου ο Άκης Μάντζιος ενημερωθεί για το κατά πόσο μπορεί να υπολογίζει στον Ισπανό δεξιό μπακ και στον Βραζιλιάνο στόπερ.

Στο αρνητικότερο των σεναρίων, δηλαδή, αμφότεροι να τεθούν εκτός της αναμέτρησης, οι επιλογές του Έλληνα τεχνικού είναι δύο. Τη δεξιά πτέρυγα στην άμυνα να καλύψει ο Μοντόγια και στο κέντρο να επιλεγεί ο Ροζ.

Ο πρώτος είχε ικανοποιητική -σε γενικές γραμμές- παρουσία στην Τούμπα, σβήνοντας μέρος των ανορθογραφιών που είχε σε προηγούμενες εμφανίσεις του.

Από την άλλη, ο Ροζ είναι τελείως διαφορετικός ποδοσφαιριστής από την περασμένη θητεία του στον Άρη.

Παρόλα αυτά, ξέρει ότι λογίζεται ούτε καν ως... βασική εναλλακτική, βρίσκοντας χρόνο μόνο σε περίπτωση που βγουν «νοκ άουτ» δύο άλλοι στόπερ.

Στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Βέλεθ και με ερωτηματικό ο Φαμπιάνο.

Ο Ροζ χρειάζεται αγωνιστικό ρυθμό κι αυτό δεν τον έχει βρει. Κατανοητό, λογικό και end of talk.

Αναγκαστικά, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το στάτους της παρουσίας του στο ρόστερ, ο Ροζ, όπως και άλλοι συμπαίκτες του, πρέπει να δείχνουν έτοιμοι ενώ δεν είναι. Με τον απότομο τρόπο και όχι εκείνον της σταδιακής ενσωμάτωσης.

Άλλωστε, γι' αυτό η ομάδα διαθέτει τέσσερις στόπερ, για να καλύπτονται επαρκώς τραυματισμοί, τιμωρίες και πιθανά ντεφορμαρίσματα.

Ο φετινός Άρης έχει το υλικό, για να ξεπερνά και δυσκολίες και αμφιβολίες, χωρίς να επηρεάζεται -έντονα- η συνοχή των γραμμών. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.