Άρης: Οι 2+1 αλλαγές ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα

Βασίλης Βλαχόπουλος27 Οκτωβρίου 2023

Η απόφαση τοποθέτησης του Βλάντιμιρ Νταρίντα σε ρόλο επιτελικού μέσου είναι δεδομένη, ομοίως και η επιστροφή του Μόζες Οντουμπάτζο στη θέση του δεξιού fullback κι έτσι ο Ακης Μάντζιος έχει απλά να καταλήξει στον ποδοσφαιριστή ο οποίος θα καλύψει το αριστερό επιθετικό άκρο στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι αποφάσεις του 54χρονου τεχνικού δεν εμπεριέχουν απλά λογική, μάλλον κινούνται στο πλαίσιο των ευνόητων, λαμβάνοντας υπόψη τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των παικτών. Η επιλογή του ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται πίσω από τον ΛορένΜορόν εξελίχθηκε σε διαχρονικό ζήτημα και βάσει των στοιχείων όλων των παικτών της μεσαίας γραμμής, μόνο ο Νταρίντα μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτόν τον ρόλο. Γιατί ξέρει να δημιουργεί αλλά και να κινείται στους ανοιχτούς χώρους διότι διαβάζει σωστά τις τοποθετήσεις της αντίπαλης άμυνας. Παράλληλα μπορεί να απειλήσει από μακρινή απόσταση, κυρίως όμως να τροφοδοτήσει τον Ισπανό με κάθετη πάσα. Αμφιβολία υπήρχε μόνο λόγω του επιπέδου ετοιμότητάς του αλλά αυτή έχει ξεπεραστεί.

Η δε επιστροφή του Οντουμπάτζο επίσης χαρακτηρίζεται προβλεπόμενη γιατί ο Βρετανός είναι πιο επιδραστικός στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του και κυρίως, είχε καλύτερες συνεργασίες με τον Σουλεϊμάνοφ στην αριστερή πλευρά. Εν αντιθέσει με τον Μάρτιν Μοντόγια ο οποίος δείχνει να έχει περισσότερο αμυντικές καταβολές, ο Οντουμπάτζο ανεβαίνει συχνότερα, δημιουργεί ρήγματα και δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανσερραϊκό ο Αρης επέλεξε αυτή την πτέρυγα (περίπου) στο 70% των επιθέσεών του. Ερωτηματικό υπάρχει για τον παίκτη ο οποίος θα πλαισιώσει τον ΜπίργκερΒερστράτε στον άξονα της μεσαίας γραμμής όπου ο ΝέβενΤζούρασεκ συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες ούτως ώστε ο ΡούμπενΠάρντο να χρησιμοποιηθεί κυρίως με ρόλο παίκτη ο οποίος θα έρθει από τον πάγκο.

Το βασικότερο ερώτημα σχετίζεται με το αριστερό άκρο της επίθεσης. Επί τούτου, ο Ακης Μάντζιος θα αποφασίσει μεταξύ του ΤζόνατανΜενέντες και του Μιχάλη Παναγίδη. Δεν έχει σκοπό να ακυρώσει τον πρώτο επειδή απέναντι στον Πανσερραϊκό δεν έκανε καλό παιχνίδι, από την άλλη πλευρά όμως θέλει να δώσει ευκαιρία στον νεαρό ποδοσφαιριστή. Είναι μια απόφαση που θα πάρει εντός των επόμενων ωρών με πιθανότερο το ενδεχόμενο παραμονής του πρώτου. Αντιθέτως, ο Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον δεν υπολογίζεται για το αρχικό σχήμα αλλά ως παίκτης ο οποίος – εφόσον το ευνοήσουν οι συνθήκες – θα χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.