Άρης: Ο Νταρίντα «σύστησε» τον Βερστράτε

Γιώργος Στράντζαλης19 Σεπτεμβρίου 2023

Αν η πρώτη εικόνα θεωρείται η πλέον αλάνθαστη, τότε ο Αρης βρήκε αμυντικό χαφ στο πρόσωπο του Μπίργκερ Βερστράτε καθώς ο Βέλγος μέσος ανταποκρίθηκε στο ύψος των αγωνιστικών απαιτήσεων παρότι το αρχικό πλάνο δεν εμπεριείχε το όνομά του!

Είναι από τα απρόοπτα που οφείλει να διαχειριστεί κάθε ομάδα. Μέχρι και πριν την έναρξη της προπόνησης του Σαββάτου, δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για τη συμμετοχή του Βλάντιμιρ Νταρίντα. Εκεί προέκυψε η ενόχληση στον προσαγωγό. Ο Τσέχος μέσος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή αλλά περίπου μιάμιση ώρα πριν τον αγώνα, όταν δοκίμασε τον οργανισμό του, ένιωσε πόνο και ήταν αδύνατο να αγωνιστεί. 

Το εναλλακτικό πλάνο είχε καταστρωθεί από την προηγούμενη καθώς ο Ακης Μάντζιος είχε προϊδεάσει σχετικά τον Βερστράτε και τελικώς αυτό χρειάστηκε να εφαρμοστεί. Η αλήθεια είναι ότι ο Βέλγος βούτηξε απευθείας στα βαθιά καθώς έχοντας ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του και μη γνωρίζοντας – καλά-καλά – τα ονόματα όλων των συμπαικτών του, δεν ικανοποίησε απλά αλλά ανταποκρίθηκε στο ακέραιο στις αγωνιστικές απαιτήσεις. 

Ουσιαστικά επιβεβαίωσε πολλά από τα στοιχεία που τον συντροφεύουν καθώς πράγματι πρόκειται για καθαρό 6αρι, ποδοσφαιριστή ο οποίος όχι απλά πηγαίνει στην προσωπική μονομαχία αλλά… τη λατρεύει. Ο 29χρονος έκανε εξαιρετική δουλειά στον ανασταλτικό τομέα και ήταν ένας από τους λόγους που η ομάδα του δέχθηκε ελάχιστες επιθέσεις από τον άξονα. Προφανώς συμμετείχε στο ομαδικό λάθος του ακυρωθέν τέρματος του ΠΑΟΚ καθώς εκεί ήταν φανερό ότι οι δυνάμεις του τον είχαν εγκαταλείψει.

Η ουσία είναι ότι έστω μέσα του Σεπτέμβρη, ο Αρης βρήκε αυτό που απελπισμένα αναζητούσε από το περασμένο καλοκαίρι. Έναν αμυντικό χαφ ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα στον Νταρίντα να δώσει βαρύτητα στο δημιουργικό κομμάτι μη έχοντας συνεχώς το μυαλό του στα αμυντικά τρεξίματα.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.