Άρης: Ο «μύθος» της γκέλας μετά τις νίκες επί του ΠΑΟΚ

Βασίλης Βλαχόπουλος01 Οκτωβρίου 2024

Ο Άρης έχει στα χέρια του μια ιδανική συνθήκη έπειτα από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ καθώς οι δύο επόμενοι εντός έδρας αγώνες με Λαμία και Καλλιθέα προσφέρουν την ευκαιρία για περαιτέρω βαθμολογικής αναρρίχησης και οι «κίτρινοι» συνηθίζουν να ζευγαρώνουν νίκες έπειτα από επικράτηση στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Η διαχρονική αδυναμία του Άρη βρίσκεται στο χτίσιμο σερί νικών καθώς αν ρίξει κανείς μια ματιά στις αγωνιστικές περιόδους, με αφετηρία τη σεζόν 2018-19, μόλις μία φορά έκανε τέσσερις διαδοχικές νίκες και σε άλλες δύο περιπτώσεις το σερί σταμάτησε στις τρεις νίκες. Μόνο που αυτή τη φορά το σερί νικών είναι απαραίτητο για να δημιουργηθούν ρεαλιστικές πιθανότητες κατάληψης μιας θέσης στην πρώτη τετράδα. 

Προς το παρόν, η προσοχή όλων είναι στραμμένη στον αγώνα με τη Λαμία όπου οι «κίτρινοι» έχουν να διαχειριστούν και μια θετική παράδοση και αυτή σχετίζεται με τα αποτελέσματά τους έπειτα από νίκες επί του ΠΑΟΚ. Αυτή του Γενάρη του 2020 (σ. σ. 4-2) στο «Κλ. Βικελίδης» τους είχε βγει ξινή γιατί ακολούθησε η λευκή ισοπαλία (0-0) με τη Λάρισα. 

Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη τον Απρίλη του 2022 – έπειτα από τη νίκη με 0-1 στην Τούμπα – αφού στον αμέσως επόμενο αγώνα ο Άρης ηττήθηκε στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με 1-0. Στις υπόλοιπες πέντε νίκες επί του Δικεφάλου οι «κίτρινοι» πήγαν με έντονο αίσθημα αυτοπεποίθησης και πέρασαν εμφατικά από την έδρα του ΟΦΗ με 0-3 (Δεκέμβριος 2020) και Παναιτωλικού με 0-4 (Γενάρης 2024), ενώ τον Μάιο του 2022 το 0-1 στην Τούμπα διαδέχθηκε η ιστορική ανατροπή (3-2) επί της ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» μέσω της οποίας εξασφαλίστηκε και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

Υπάρχει επίσης και μια διαβολική σύμπτωση. Τον περασμένο Μάιο ο Άρης επικράτησε του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 0-1 και στον αμέσως επόμενο αγώνα υποδέχθηκε τη Λαμία στο «Κλ. Βικελίδης» την οποία νίκησε με σκορ 3-1 με τη διαφορά ότι εκείνες οι συναντήσεις ήταν στο πλαίσιο των Playoffs.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.