Άρης: Ο Μορόν είδε περισσότερα από όσα φανταζόμαστε

Μάνος Χατζάκης23 Οκτωβρίου 2024

Η παραμονή του Λορέν Μορόν δε σημαίνει μόνο την παραμονή ενός ποδοσφαιριστή που μπορεί να σκοράρει 20 γκολ σε μια σεζόν. Σημαίνει πολλά παραπάνω και τα ακούσαμε δια στόματος του ίδιου.

Το πιο σημαντικό είναι πως, για να μείνει ο Μορόν, κάτι αρχίζει και κινείται στην ΠΑΕ, που τα προηγούμενα χρόνια δεν φαινόταν και πολύ.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης υπέγραφε 3ετή συμβόλαια, αλλά πολλά από αυτά δεν άξιζαν ούτε για 6 μήνες.

Ο Μορόν είδε πέρσι φως, μπήκε και το φως αυτό τον έκανε να υπογράψει για άλλα τρία χρόνια, τη στιγμή που θα μπορούσε να πάει κάπου αλλού καλύτερα από την Ελλάδα, αλλά όχι απαραίτητα και καλύτερα από τον Άρη.

Μεταξύ των όσων ο Ισπανός σκόρερ αξίζει να κρατήσουμε και το εξής:

«Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν στο club. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε και ο λόγος της τριετούς ανανέωσης, γιατί βλέπω ότι υπάρχει μέλλον».

Αυτό το «μέλλον» έχει σημαντικότερες προεκτάσεις από ένα καλό πλασάρισμα στα play off ή ακόμη και από ένα τίτλο. Γιατί και ο τίτλος συνδέεται και με το μέλλον ή όσα έχουν να γίνουν.

Ο Καρυπίδης, έως τώρα, δεν ήταν ο άνθρωπος που τον ενδιέφερε να αφήσει κάτι για το μέλλον. Έβλεπε το παρόν, το οποίο αφορούσε κυρίως σε βελτίωση εγκαταστάσεων (που προκάτοχοί του δεν τις έκαναν όμως) και μεταγραφές παικτών που ήταν «ονόματα».

Εάν ο Μορόν είδε πράγματα που δεν τα βλέπει ο εξωτερικό παρατηρητής, τότε αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο, πέρα από την παραμονή αυτή καθαυτή.

Ο Μορόν είπε και κάτι ακόμη:

«Βλέπω ότι ο πρόεδρος θέλει να μεγαλώσει το club, οπότε ήταν εύκολο να ανανεώσω».

Δεν γνωρίζω πώς ο Καρυπίδης εννοεί το μεγάλωμα του club, πέρα από όσα υποθέτει εύλογα ο καθένας, αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς ακριβώς βλέπει και ο ίδιος το «μεγάλωμα» του Άρη.

Θεωρητικά, μπορεί να έχει αλλάξει στόχευση και σε άλλα θέματα (πχ ακαδημίες), ωστόσο αυτά είναι «θολά» και μη ασφαλή συμπεράσματα.

Γιατί, και αυτό το κομμάτι, -που δεν αφορά την ανδρική ομάδα δηλαδή- ο Άρης έχει μείνει πίσω.

Στο πρόσφατο παρελθόν, λίγο-πολύ παρόμοιες φράσεις χρησιμοποίησαν και συνάδελφοί του, οι οποίοι ανανέωσαν συμβόλαια επί Καρυπίδη. Ήρθαν ή έμειναν για το περιβόητο «propject» που ήταν όμως αφηρημένη έννοια.

Το στοιχείο που -ίσως- δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στα λόγια του Μορόν και δημιουργεί προσδοκίες (όχι απότομες, ανεδαφικές και υπερφίαλες), είναι πως τα λέει ένας ποδοσφαιριστής επίπεδου... Ισπανίας, ο οποίος θα μπορούσε να αφήσει την ανάμνηση των γκολ του στην Ελλάδα και να ψάξει για χρήματα και μέλλον κάπου αλλού.

Τα χρήματα τα βρήκε και στην Ελλάδα, ας δούμε τι έχει να μας πει το... μέλλον.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.