Άρης: Ο Μόντσου στο 4-3-3, ο Γκαρθία στο 4-2-3-1

Μάνος Χατζάκης11 Αυγούστου 2024

Μπορεί να εμφανίστηκε ανέτοιμος, μπορεί να μη... βλεπόταν, αλλά η εικόνα του Άρη στο φιλικό (10/8) με τη Λαμία δεν θα είναι η ίδια. Δεν μπορεί να είναι η ίδια, εφόσον μιλάμε για ρόστερ που και ποιότητα έχει και περισσότερη ποιότητα θα αποκτήσει.

Πώς;

Αρκεί ο προπονητής της ομάδας, Άκης Μάντζιος, να ξεκαθαρίσει τι θέλει να παίξει και -κυρίως- με ποιους θέλει να το παίξει.

Η χθεσινή του 11άδα είχε βασικό τον Μόντσου Ροντρίγκεθ, ο οποίος είναι ποδοσφαιριστής 8άρι και... ορισμός του 4-3-3, το οποίο οι «κιτρινόμαυροι» έχουν «παίξει» ελάχιστα την τελευταία 5ετία. Όταν το έπραξαν, τα πήγαν καλά, όπως σε δύο ματς με τον Τόλη Τερζή στον πάγκο και τους Ρουπ-Νταρίντα στο αρχικό σχήμα.

Η παρουσία της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία του Άρη, εύλογα τον φέρνει στην 11άδα, ό,τι και να γίνει. Όχι μόνο για τα χρήματα και το κόστος, αλλά κυρίως για την ποιότητα, που λέγαμε παραπάνω.

Και θα αναρωτηθεί κάποιος.

Δεν έχει ποιότητα ο Μανού Γκαρθία;

Η προτελευταία, δηλαδή, ακριβότερη μεταγραφή, πριν έρθει ο συμπατριώτης του.

Τόσο ρητορικό ερώτημα, που δεν χρειάζεται απάντηση.

Ο Μανού είναι παίκτης 10άρι... ορισμός του 4-2-3-1, οπότε τίθεται το εξής ερώτημα στον Άκη Μάντζιο:

Θα τους χωρέσει και τους δύο στην ενδεκάδα;

Πρακτικά, μοιάζει δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Προ 2ετίας, λεγόταν έντονα ότι ο Γκαρθία ήρθε για να στηρίξει το 4-2-3-1 και πάνω του θα στηριχτεί ο σχηματισμός του Άρη.

Με τούτα και με' κείνα (βλέπε τραυματισμό που τον άφησε εκτός ένα χρόνο), ο Γκαρθία έχασε πόντους και το φετινό καλοκαίρι, ακούστηκε περισσότερο για πώληση παρά για αξιοποίηση του ταλέντου του, άσχετα με τα όσα γράφει, κατά καιρούς, ο ίδιος στα κοινωνικά δίκτυα.

Ακόμη κι αν δεν πωληθεί ο Μανού, πώς θα αγωνιστεί κοντά στον -επίσης- Ισπανό Μόντσου, ο οποίος θα κριθεί καλύτερα στο 4-3-3 και όχι στο 4-2-3-1 που είναι το «σύστημα Μάντζιου»;

Εκτός κι αν ο προπονητής του Άρη και ο Γκαρθία είναι αμφότεροι «ΟΚ» με το να έρχεται ο δεύτερος από τον πάγκο. Συμβιβασμός για τους δύο, συμβιβασμός και για τον Μόντσου, αν αφομοιωθεί στο 4-2-3-1.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.