Άρης: Ο Κορνού και το «όχι» της Χάιφα

Metrosport Team06 Ιανουαρίου 2024

Ο Αρης έχει… απλώσει δίχτυα στη θάλασσα της (χειμερινής) μεταγραφικής περιόδου αλλά συναντά δυσκολίες στην προσέγγιση των ποδοσφαιριστών για τους οποίους έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και είναι φανερό ότι για να τους αποκτήσει είναι αναγκαίο να προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων.

Η περίπτωση του 27χρονου Γάλλου αριστερού fullback, ΠιέρΚορνού, προέκυψε μετά από αυτή του 25χρονου Ισπανού Πεπ Τσαβαρία για τον οποίον υπήρχε σιγουριά για την απόκτησή του. Γιατί οι πρώτες συζητήσεις έγιναν σ’ ένα διάστημα κατά το οποίο ο τελευταίος δεν είχε χρόνο συμμετοχής στη Ράγιο Βαγιεκάνο και ήταν υπέρ της προοπτικής αποχώρησης ή δανεισμού. 

Καθώς όμως η ισπανική ομάδα επένδυσε ένα ποσό της τάξεως των 1.8 εκατ. ευρώ στάθηκε απέναντι στο σενάριο δανεισμού, κυρίως όμως άλλαξε ο ρόλος του παίκτη στην ομάδα. Εκεί που ήταν συνεχώς εκτός αποστολής, ξαφνικά μπήκε στο rotation της Βαγιεκάνο. Κι έτσι οι «κίτρινοι» πήγαν στην αμέσως επόμενη λύση, αυτή του ΠιέρΚορνού.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γάλλος αποτελεί ασφαλέστερη λύση από κάθε άποψη καθώς έχει παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο μέσα από την παρουσία του στο ChampionsLeague αλλά και το EuropaLeague με τη Μακάμπι Χάιφα. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή ο οποίος καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί τόσο ως αριστερός μπακ όσο και ως αριστερός μέσος αλλά και winger. 

Οι «κίτρινοι» συγκέντρωσαν πληροφορίες μέσα από τον συμπαίκτη του στην ισραηλινή ομάδα και πρώην παίκτη του Αρη Ντάνιελ Σούντγκρεν. Πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν ότι ο Κορνού ζήτησε να φύγει από τη Μακάμπι Χάιφα αλλά η ισραηλινή ομάδα αρνήθηκε να του δώσει την ελευθέρας του και μάλιστα τον κάλεσε να «φέρει» προτάσεις! Κι αυτό μοιάζει λογικό γιατί ο 27χρονος είναι βασικό στέλεχος με πληθώρα συμμετοχής και ασίστ. Ηταν ο ποδοσφαιριστής ο οποίος έδωσε δύο ασίστ στη σπουδαία νίκη της Χάιφα επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

Η πρόταση του Αρη περιλαμβάνει δανεισμό με option αγοράς αλλά κατά τις ίδιες πηγές οι Ισραηλινοί είναι αρνητικοί σε αυτό το σενάριο και συζητούν μόνο αυτό της πώλησης. Μένει να φανεί λοιπόν αν η πίεση του ποδοσφαιριστή θα αποφέρει αποτελέσματα, εκτός κι αν οι «κίτρινοι» αποφασίσουν να επενδύσουν χρήματα στον παίκτη ή αν θα κοιτάξουν πιο χαμηλά στη λίστα των αριστερών fullback και φυσικά σε άλλη περίπτωση παίκτη. 

Μέχρι στιγμής πάντως εμφανίζονται εξαιρετικά «μετρημένοι» (οικονομικά) στις κινήσεις τους καθώς δεν συζητούν γι’ αγορές αλλά είτε για δανεισμούς παικτών είτε για ποδοσφαιριστές οι οποίοι μένουν ελεύθεροι από τις ομάδες τους όπως έγινε με τους Λίντσεϊ Ροζ και Γιάννη Φετφατζίδη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.