Άρης: Ο κιτρινόμαυρος χάρτης ενόψει της νέας σεζόν

Γιώργος Στράντζαλης04 Ιουνίου 2024

Τα δεδομένα για το ρόστερ της επόμενης ημέρας

Γιώργος Στράντζαλης

Η παραμονή του Άκη Μάντζιου στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας ήταν το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα που έπρεπε να γίνει ώστε να μπει μια αρχική βάση και να τεθεί σε εφαρμογή ο αγωνιστικός σχεδιασμός. Το φετινό καλοκαίρι για τον Αρη είναι εντελώς διαφορετικό καθώς δεν υπάρχει η πίεση χρόνου, όπως τα προηγούμενα χρόνια, λόγω ευρωπαϊκών αγώνων, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν αρχίσει ήδη τον προγραμματισμό τους για τη στελέχωση του ρόστερ. Με μια πρώτη εκτίμηση, είναι σχεδόν βέβαιο ότι και πάλι θα απαιτηθεί ένας γενναίος αριθμός μεταγραφών καθώς αναμένεται να υπάρξουν αρκετές προσθαφαιρέσεις, αν και ο ακριβής αριθμός θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις αποδεσμεύσεις αλλά και τις πωλήσεις που θα γίνουν. Μπαίνοντας σε περίοδο σχεδιασμού η Metrosport “χαρτογραφεί” το πλάνο του Αρη με βάση τα τωρινά δεδομένα και σας παρουσιάζει όσα καλούνται να διαχειριστούν ο Άκης Μάντζιος και οι άνθρωποι της ομάδας μέσα στο φετινό καλοκαίρι…

Αυτή τη στιγμή τα ενεργά συμβόλαια είναι 24+1, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα παραμείνουν όλοι και τη νέα σεζόν, αφού κάποιοι δεν υπολογίζονται στο πλάνο του προπονητή και παράλληλα υπάρχει πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο πωλήσεων. Συμβόλαιο με την ομάδα έχουν οι: Μπράμπετς, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Φατόρε, Βέλεθ, Ρόουζ, Φεράρι, Βερστράτε, Πάρντο, Τζούρασεκ, Ζουλ, Νταρίντα, Πάβισιτς, Γκαρθία, Σαμόρα, Κάρλσον, Ματαρίτα, Σαβέριο, Παναγίδης, Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης, Αγοραστός, Κυριαζής και Μορόν. Στη συγκεκριμένη λίστα θα προστεθεί – εκτός απρόοπτου – και ο Χουλιάν Κουέστα, με τον οποίον υπάρχει συμφωνία σε προφορικό επίπεδο για νέο συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων ακόμη.

Από τους παραπάνω όμως υπάρχουν κι εκείνοι που θα κληθούν ν’ αποδεσμευτούν, για ν΄ ανοίξουν χώρο για τις προσθήκες. Σε πρώτη φάση υπάρχει μια κατηγορία παικτών που δεν υπολογίζονται και σε αυτήν ανήκουν: ο Ματαρίτα, που ούτως ή άλλως δεν συμμετέχει εδώ και δυο μήνες στις προπονήσεις, ο Κάρλσον, ο Πάρντο, ο Πάβισιτς που επέστρεψε από τον δανεισμό του. Η λίστα αυτή ενδέχεται να διευρυνθεί με τους Βερστράτε, Τζούρασεκ, Φεράρι να είναι… μετέωροι. 

Ένα ακόμη ζήτημα που θα απασχολήσει έντονα μέσα στον επόμενο μήνα, είναι αυτό των πωλήσεων. Θεωρείται δεδομένο ότι θα έρθουν προτάσεις στην ΠΑΕ, τις οποίες πρέπει να διαχειριστεί κατάλληλα. Περίοπτη θέση εδώ κατέχει ο Λόρεν Μορόν. Είναι σίγουρο ότι για τον πρώτο σκόρερ της Super League θα υπάρξει επίσημο ενδιαφέρον και μάλιστα ήδη το όνομά του άρχισε ν’ ακούγεται έντονα στην ευρωπαϊκή αγορά, ιδίως στην ισπανική. 

Ο Αρης δεν έχει πολλές πιθανότητες να τον διατηρήσει στο ρόστερ της επόμενης σεζόν, οπότε το βασικό ζητούμενο είναι να βρει το καλύτερο δυνατό deal. Φήμες για πώληση υπάρχουν και για τον Οντουμπάτζο, ο οποίος μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, ενώ είναι δεδομένο ότι το club θα συζητούσε οποιαδήποτε δελεαστική πρόταση θα αφορούσε κι άλλους παίκτες με χρηματιστηριακή αξία όπως Μάνου Γκαρθία και Σαμόρα, για τους οποίους επίσης υπάρχουν φήμες. Υπάρχουν κι εκείνοι που ήδη έχουν αποχαιρετήσει και άνοιξαν θέσεις για μεταγραφές. Είναι οι παίκτες χωρίς συμβόλαιο. Οι Ρουπ, Χριστοδουλόπουλου, Μπένετ, Ντουκουρέ, Χουτεσιώτη, Ανσαριφάρντ και Δεληζήσης (κρέμασε τα παπούτσια του), πρέπει να θεωρούνται παρελθόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.