Άρης: Ο «γάμος» με τον Φρίντεκ, ο Μπράμπετς και τα προτερήματα του Τσέχου αριστερού full back

Βασίλης Βλαχόπουλος08 Αυγούστου 2024

Άρης και Μάρτιν Φρίντεκ ετοιμάζονται να… ενωθούν με τα δεσμά του γάμου με «κουμπάρους» τους δύο συμπατριώτες του Τσέχου αριστερού full back, καθώς ο λόγος των Γιάκουμπ Μπράμπετς, Βλάντιμιρ Νταρίντα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση των «κίτρινων» και στη διαφαινόμενη συμφωνία των δύο πλευρών με συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων.

Καταρχάς προκάλεσε έκπληξη η διαθεσιμότητα του 32χρονου Τσέχου στην αγορά καθότι προέρχεται από δύο εξαιρετικές σεζόν με την ελβετική Λουκέρνη, κυρίως όμως το γεγονός ότι παραμένει ελεύθερος στις αρχές Αυγούστου. Εξήγηση υπάρχει καθώς πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι και ο Μάρτιν Φρίντεκ πίστεψε (ίσως περισσότερο του επιτρεπτού) τις δεσμεύσεις περί εξασφάλισης μεγάλου συμβολαίου με ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. 

Γι’ αυτόν τον λόγο έδωσε επιπλέον χρόνο στον εαυτό του, απορρίπτοντας παράλληλα δύο-τρεις καλές προσφορές σαν αυτή που του κατέθεσε η Λουκέρνη προκειμένου να τον διατηρήσει στο δυναμικό της. «Η αλήθεια είναι ότι η Λουκέρνη του κατέθεσε πρόταση για νέο συμβόλαιο αλλά ο Μάρτιν την απέρριψε καθώς είχε άλλες σκέψεις στο μυαλό του», είπε στο Metropolis 95.5, Ντάνιελ Βιρτς, ο οποίος ειδικεύεται στο ρεπορτάζ της ελβετικής ομάδας με γνώση επί της περίπτωσης του Φρίντεκ.

Καθώς οι εβδομάδες περνούσαν και δεν έφτανε η πρόταση από τη Σαουδική Αραβία, έχοντας κλείσει τον κύκλο του στη Λουκέρνη, ο Μάρτιν Φρίντεκ άρχισε να κοιτά άλλες προοπτικές. Πληροφορίες του Metrosport.gr αναφέρουν ότι η περίπτωσή του προτάθηκε στον Άρη και συνδυάστηκε με τα εξαιρετικά λόγια κυρίως του Γιάκουμπ Μπράμπετς. Δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό, ο Τσέχος κεντρικός αμυντικός… έβαλε την υπογραφή του. 

Οι δε «κίτρινοι» είχαν δύο ενδοιασμούς. Ξεκινώντας από την ηλικία του και κατ’ επέκταση την μεταπωλητική αξία τους και καταλήγοντας στην αγωνιστική φιλοδοξία του. Κατά τις ίδιες πηγές, σε προφορικό επίπεδο, ο Άρης τα έχει βρει με τον Μάρτιν Φρίντεκ από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας αλλά παράτεινε τη διαδικασία ολοκλήρωσής της.

Πλέον επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Κρίνοντας από το ποδοσφαιρικό background του παίκτη, τη γραμμή της καριέρας του αλλά και τις τελευταίες σεζόν του, η επιλογή μοιάζει εξαιρετικά ασφαλής. «Ο Μάρτιν είναι ένα επιθετικό αριστερό μπακ. Συνηθίζει να βάζει έντονη πίεση στην πλευρά του και τα δυνατά στοιχεία του είναι τα ανεβάσματά του, η ικανότητά του στη δημιουργία αλλά και στην τελική πάσα. Στη Λουκέρνη έδειξε την κλάση του και θα έλεγα μάλιστα ότι κυρίως στην τελευταία διετία όπου συνεργάστηκε με τον Μάξ Μέιερ, ήταν πραγματικά πολύ καλός. Η αποχώρηση από το κλαμπ ήταν καθαρά δική του. Το όνομά του θα μείνει στην ιστορία γιατί ήταν ένας εξ’ αυτών που οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση του Κυπέλλου. 

Ένα ακόμη προτέρημα είναι τα χτυπήματά του. Το μειονέκτημά του είναι ότι δίνει μεγαλύτερη βάση στις ευθύνες του στην επίθεση και υπήρξαν φορές όπου παραμέλησε τα αμυντικά καθήκοντά του. Συνολικά όμως είναι ένας παίκτης με σημαντική προσφορά στη Λουκέρνη ο οποίος ουδέποτε έδωσε δικαίωμα και μάλιστα μετακόμισε στην Ελβετία με την οικογένειά του καθώς έχει δύο γιους», συμπλήρωσε ο Ντάνιελ Βιρτς.

Πλέον απομένει να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επικύρωση της συμφωνίας κι αν δεν υπάρξει απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, ο Βιρτς θα έρθει στη Θεσσαλονίκη. Ο Άκης Μάντζιος τον περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες καθότι υπάρχει πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Φράνκο Φεράρι επέστρεψε στις προπονήσεις έπειτα από απουσία δύο εβδομάδων, ενώ ο Μάρτιν Μοντόγια – ο οποίος κατ’ ανάγκη αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας – προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής λόγω της απουσίας του Ζαν Ζουλ στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος λόγω τιμωρίας του Καμερουνέζου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.