AS για Άρη: «Έχει περισσότερους Ισπανούς από 11 ομάδες της La Liga»

Metrosport Team22 Αυγούστου 2024

Ο Άρης εδώ και χρόνια διατηρεί παράδοση με τις επιλογές του από την Ισπανική ποδοσφαιρική αγοράΚαι φέτος οι «κιτρινόμαυροι» έχουν έντονη… Ισπανική παροικία στη Θεσσαλονίκη, η οποία μόνο απαρατήρητη δεν από τους ίδιους τους Ισπανούς, μιας και σύμφωνα με την «AS» ο Άρης είχε περισσότερους Ισπανούς ποδοσφαιριστές στην αρχική του ενδεκάδα, από 11 ομάδες της La Liga!

Δεν πρόκειται για κάτι νέο. Ο Άρης έχει στηριχθεί σε πολλές μεταγραφικές περιόδους στην Ισπανική ποδοσφαιρική αγορά και κατά το παρελθόν, έχοντας πέσει διάνα σε αρκετές περιπτώσεις, αποκτώντας ποδοσφαιριστές που άφησαν το στίγμα τους με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Φέτος η… Ισπανική παροικία είναι ξανά έντονη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», φτάνοντας σε διψήφιο αριθμό. Δέκα συνολικά είναι οι Ισπανοί ποδοσφαιριστές που ανήκουν στο ρόστερ του Άρη, ενώ τρεις ακόμη είναι ισπανόφωνοι, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από την ηλεκτρονική έκδοση της «AS».

Ο Άρης εμφανίστηκε με 7 Ισπανούς ποδοσφαιριστές (8 με τον Κίκε Σαβέριο που έχει ισπανικό διαβατήριο) στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Ατρόμητο στην πρεμιέρα της Super League, γεγονός το οποίο δεν άφησε αδιάφορη την Ισπανική «AS».

Στην ηλεκτρονική της μορφή η Ισπανική εφημερίδα σημειώνει πως ο Άρης έχει περισσότερους Ισπανούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του από… ένδεκα ομάδες της La Liga!

Συγκεκριμένα ο Άρης είχε περισσότερους Ισπανούς στην ενδεκάδα του από τις: Σεβίλλη (4), Ατλέτικο Μαδρίτης (5), Βαγιαδολίδ (4), Μαγιόρκα (4), Ρεάλ Μαδρίτης (1), Ράγιο Βαγιεκάνο (6), Μπαρτσελόνα (7), Λεγκανές (7), Αλαβές (6), Μπέτις (6) και Χετάφε (6).

Στο αφιέρωμά της η «AS» φιλοξενεί δηλώσεις του Λορέν Μορόν ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Φοβήθηκα πολύ να φύγω από την Ισπανία για πρώτη φορά, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Βρήκα μία υπέροχη ομάδα και η Θεσσαλονίκη είναι μια θεαματική πόλη».

Ο Άλμπερτ Πουτζ, μέλος του «κιτρινόμαυρου» προπονητικού σταφ από πέρσι, σχολιάζει στο ίδιο αφιέρωμα: «Στους Έλληνες φιλάθλους αρέσει η τεχνική των Ισπανών ποδοσφαιριστών. Όλοι έχουν την ιδέα ότι η Ισπανία είναι μια δύναμη που παράγει καλούς παίκτες και προσπαθούν να αντλήσουν αρκετούς. Στην περίπτωση του Άρη, κοιτάζουν στο κάτω μισό της Α’ Κατηγορίας ή στη Β’ Κατηγορία γιατί υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές. Τη σεζόν 2010/11 έφτασαν στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, νικώντας την Ατλέτικο Μαδρίτης τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο παιχνίδι. Και εκεί μερικά από τα αστέρια τους ήταν Ισπανοί ποδοσφαιριστές όπως ο Κόκε ή ο Χαβίτο. Παίκτες που δεν έκαναν σπουδαία καριέρα στην Ισπανία, αλλά είναι είδωλα εδώ. Αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του συλλόγου. Η Θεσσαλονίκη είναι μια τέλεια πόλη για να κάνεις το ντεμπούτο σου στο εξωτερικό. Είναι ό,τι πιο κοντινό μπορείς να βρεις στη Μπαρτσελόνα. Όσο για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, το φαγητό, τον τρόπο ζωής… Το κλίμα είναι επίσης θεαματικό, και δεν υπάρχει παραλία, αλλά μπορείς να βρεις μια μόλις λίγα λεπτά μακριά με το αυτοκίνητο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.