Άρης: Ο δρόμος προς τη βελτίωση απαιτεί νίκη επί της Τσεντεβίτα Ολίμπια

Βασίλης Βλαχόπουλος23 Οκτωβρίου 2024

Ο Άρης υποδέχεται (20:00) την Τσεντεβίτα Ολίμπια στο Nick Galis Hall για την 5η αγωνιστική του Eurocup νιώθοντας την υποχρέωση της νίκης για λόγους πιστοποίησης της αγωνιστικής βελτίωσής του αλλά και για να μην απομακρυνθεί περαιτέρω από την πρώτη εξάδα του ομίλου.

Οι «κίτρινοι» προέρχονται από τη νίκη επί του Προμηθέα Πατρών στην οποία δεν απέφυγαν τα κενά διαστήματα απόδοσης, ήταν όμως από τις λίγες φορές φέτος όπου παρουσίασαν περισσότερα σημάδια ομοιογένειας κι ένα σωρό πρωταγωνιστές. 

Ο Λάντερς Νόλεϊ έκανε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι Τολιόπουλος, ΝτεΤζούλιους, Ρόμπερτς οι οποίοι τελείωσαν τη δουλειά. Απέναντι στην Τσεντεβίτα Ολίμπια η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έχει την υποχρέωση νίκης καθώς ήδη βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία του 2ου ομίλου μετρώντας μόλις μία νίκη σε τέσσερις αγώνες.

Πηγαίνοντας στην Τσεντεβίτα, ο απολογισμός των τριών νικών σε τέσσερις αγώνες πιστοποιεί την καλή αγωνιστική κατάστασή της όπως και το επίπεδο ποιότητας. Επικράτησε των Κλουζ, Λιετκαμπέλις και Βενέτσια ενώ ηττήθηκε στην Τουρκία από την Τουρκ Τέλεκομ. Η ομάδα από τη Λουμπλιάνα θα στερηθεί των κατευθύνσεων του προπονητή της καθώς ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε άμεση επέμβαση στη μέση. Κι έτσι θα κοουτσάρει την ομάδα του Ντόρντε Άντζιτς ο οποίος δεν μειονεκτεί σε εμπειρία και παραστάσεις καθώς υπήρξε μέλος του τεχνικού επιτελείου της Μπάγερν Μονάχου αλλά και της εθνικής Σερβίας στην κατάκτηση του Eurobasket της Σερβίας. 

Κύριο γνώρισμα της Τσεντεβίτα Ολίμπια είναι η πολυφωνία της στην επίθεση καθώς έξι παίκτες σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων προεξεχόντων των Ρόμπινσον (15.2π.), Λέμαρ (13.5π.). Η παρουσία του τελευταίου θεωρείται αμφίβολη καθώς μέχρι και προχθές (21/10) δεν είχε ξεπεράσει ένα πρόβλημα τραυματισμού. Στο ενδεχόμενο απουσίας του προφανώς θα επωμιστούν τις προσπάθειές τους οι Στιούαρντ (10π.), Τζόουνς (11π.), Μπλάζιτς (11.5π.) αλλά και ο Αλεκσέι Νίκολιτς ο οποίος ένα φεγγάρι πέρασε από την ΑΕΚ. 

Η αποψινή αντίπαλος του Άρη παρουσιάζεται ασταθής στο τρίποντο, καθώς υπήρξαν παιχνίδια στα οποία σούταρε με ποσοστό άνω του 45% αλλά και αντίστοιχα όπου… έσπασε τα καλάθια. Εντούτοις, το 38.5% με το οποίο σουτάρει στη διοργάνωση είναι από τα καλύτερα ποσοστά μεταξύ όλων. Είναι επίσης ομάδα η οποία δημιουργεί στην επίθεση έχοντας 16.2 τελικές πάσες με περιορισμένο αριθμό λαθών (11) ενώ δεν συνηθίζει να πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.