Άρης: Ο Χάρελ του λύνει τα χέρια

Βασίλης Βλαχόπουλος31 Οκτωβρίου 2023

Η ανθεκτικότητα του Ρόνι Χάρελ Τζούνιορ σε συνδυασμό με την άνεση που εμφανίζει αγωνιζόμενος στη θέση «4», είναι προφανές ότι, βγάζει τον Γιάννη Καστρίτη από μια εξαιρετικά δύσκολη θέση ως προς την επιλογή του έκτου ξένου πριν από κάθε αγώνα Πρωταθλήματος κι ενόψει της επιστροφής του Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς.

Στην παρούσα στιγμή είναι αδύνατο να προσδιοριστεί η ημερομηνία επιστροφής του Λετονού φόργουορντ καθώς το πόδι του παραμένει πρησμένο – έπειτα από το βαρύ διάστρεμμα που υπέστη – και είναι εξίσου σίγουρο ότι θα μείνει εκτός δράσης και στα δύο επόμενα παιχνίδια.

Αυτό το κενό κλήθηκε να καλύψει ο Ρόνι Χάρελ Τζούνιορ και το επίπεδο ανταπόκρισής του ήταν εντυπωσιακό, ίσως και, μη αναμενόμενο. Ο Αμερικανός ανταποκρίθηκε στην σκληράδα της θέσης και στους «κραδασμούς» της ρακέτας. Για παράδειγμα, η στατιστική του στον αγώνα με την ΑΕΚ κατέγραψε επτά πόντους, έξι ριμπάουντ κι ένα κόψιμο αλλά η πραγματική προσφορά του ήταν ανώτερη.

Η ταχύτητά του σε συνδυασμό με την ικανότητα ανταπόκρισης σε άμυνα με αλλαγές ουσιαστικά προσφέρει τη δυνατότητα μιας ολοκληρωμένης αποθεραπείας στον Μπλούμπεργκς και κυρίως διευκολύνει τον Γιάννη Καστρίτη όταν ο προπονητής του Αρη θα κληθεί να επιλέξει τους έξι ξένους παίκτες πριν από κάθε αγώνα του Πρωταθλήματος.

Προς το παρόν, στο μυαλό του βρίσκεται η αυριανή (20:00) αναμέτρηση με την Κλουζ στο NickGalisHall την οποία ήδη χαρακτήρισε κομβική στην καθιερωμένη ομιλία του προς τους παίκτες. Η ρουμανική ομάδα προχώρησε σε αρκετά υψηλή επένδυση με αγωνιστικό προϋπολογισμό ο οποίος ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ, γι’ αυτό εξάλλου προσέγγισε παίκτες με θητεία στην Euroleague.

Τα αποτελέσματα αυτής φαίνονται εξάλλου μέσα από την εντυπωσιακή πορεία της στο εγχώριο Πρωτάθλημα όπου ουσιαστικά παίζει δίχως αντίπαλο – αυτό της δίνει τη δυνατότητα να ξεκουράζει παίκτες ενόψει των αγώνων στο Eurocup αποφεύγοντας παράλληλα και την καταπόνηση σημαντικών αθλητών – ενώ στην Ευρώπη μετρά τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες. Μάλιστα, δείγμα του τρόπου αντιμετώπισης του αυριανού αγώνα με τον Αρη είναι και το γεγονός ότι η Κλουζ έφθασε από χθες στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη εξοικείωση με το NickGalisHall καθώς θα προπονηθεί τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.