Άρης: Ο αντί-σταρ Μορόν και τα πεταμένα λεφτά για φορ

Μάνος Χατζάκης04 Σεπτεμβρίου 2023

Από το χέρι πήρε ο Λορέν Μορόν τον Άρη στη χθεσινή (3/9) αναμέτρηση του «Κλ. Βικελίδης» κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Το τελικό 3-2 έδωσε στους Θεσσαλονικείς την πρώτη νίκη στο Πρωτάθλημα, πήρε από πάνω τους το ψυχολογικό βάρος των δύο ηττών από ΟΦΗ και Λαμία και ανέδειξε ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ισπανό φορ, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ του «Θεού του Πολέμου».

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής από τη Μαρμπέγια ήρθε στον Άρη, για να κάνει ό,τι δεν έκαναν (λιγότερο ή περισσότερο) οι προκάτοχοί του. Γκολ, δημιουργία φάσεων, αλλά κυρίως... γκολ.

Χθες τα έκανε όλα. Τις προηγούμενες σεζόν, πάντως, ο Άρης έριχνε πολύ χρήμα στην αγορά για φορ, φέρνοντας βαρύγδουπα ονόματα που είχαν χρυσόσκονη πάνω τους, αλλά στο τέλος η ιστορία έγραφε αλλιώς.

Πάμε, λοιπόν, για σύντομο flash back:

Χαμζά Γιουνές (2018-2019)

Ο Άρης έχει επιστρέψει στη Super League και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ ψάχνουν λύση μπροστά. Η περίπτωση του Τυνήσιου δεν ήταν άσχημη, λόγω του προτέρου έντιμου βίου του στην Ξάνθη.

Ο Γιουνές έφερε γκολ, νίκες, αλλά δεν ήταν -στην τελική- ο παίκτης που θα στηριζόταν το σύνολο. Παρόλα αυτά, είχε παραγωγική χρονιά, αν κρίνουμε ειδικά από το τι (δεν) έκαναν οι επόμενοι.

Ο απολογισμός του Χαμζά; Σε 24 συμμετοχές, 9 γκολ και παραμονή την επόμενη σεζόν, αλλά για λίγο, καθώς έλυσε το συμβόλαιό του και έφυγε για τη Ρουμανία.

Μπράουν Ιντέγε (2019-2020)

Τον ξέραμε, δεν μας ήξερε. Ο Θόδωρος Καρυπίδης πήγε στην πρώτη πολύ ακριβή κίνηση, επί ημερών του, πιστεύοντας ότι ο Νιγηριανός θα του δώσει όσα έψαχνε στο θέμα του γκολ. Ο Ιντέγε έπαιζε στην Κίνα, αλλά ήταν ανενεργός για περίπου ένα χρόνο. Παρόλα αυτά, σε 24 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, πέτυχε 10 γκολ, δύο εκ των οποίων στον δεύτερο τη τάξει θεσμό.

Επίσης, είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες και καπού εκεί, σε συνδυασμό με το μεγάλο του συμβόλαιο, άρχισε η γκρίνια για τον Αφρικανό.

Κριστιάν Λόπεθ (2020-2021)

Προσωπική επιλογή του Άγγελου Χαριστέα ήταν ο Κριστιάν Λόπεθ. Ξεκίνησε με μία τελική και ένα γκολ στην πρεμιέρα επί της Λαμίας και εκεί έμεινε. Από εκεί και μετά, άσφαιρος και αφανής, χωρίς συμμετοχή στο παιχνίδι του Άρη. Επτά συμμετοχές, όλες κι όλες, για τον «τοξοβόλο», ο οποίος στη συνέχεια πήγε δανεικός στην Καρταχένα, πριν ξεχαστεί ολοκληρωτικά στη Θεσσαλονίκη.

Δημήτρης Μάνος (2020-2022)

Η πιο φτηνή λύση, από άποψη κασέ, αλλά από τους πιο αποδοτικούς και λιγότερο διαφημισμένους από όσους φορ ήρθαν στον Άρη τα τελευταία χρόνια. Έβγαλε τίμια το ψωμί του, πέρασε από διάφορες φάσεις, αλλά τα γκολ του έδωσαν λύσεις και βαθμούς.

Στην πρώτη χρονιά του, έπαιξε 35 ματς στο Πρωτάθλημα (συν άλλα 4 στο Κύπελλο), όπου σκόραρε 8 φορές, έδωσε και 3 ασίστ και παρέμεινε στο ρόστερ, έχοντας -ούτως ή άλλως- συμβόλαιο σε ισχύ.

Η δεύτερη χρονιά δεν ήταν το ίδιο παραγωγική. Σε 19 ματς πρωταθλήματος, 3 στο Κύπελλο και 2 στην Ευρώπη, είχε απολογισμό μόνο 1 γκολ κόντρα στην Αστανά στο Χαριλάου.

Κώστας Μήτρογλου (2021-2022)

Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που πλήρωσε η ΠΑΕ. Στο δίλημμα του Ιανουαρίου, Μπαραλές ή Μήτρογλου, ο Καρυπίδης επέλεξε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Ο,τι και να πίστεψε ο επικεφαλής της εταιρείας, διαψεύστηκε από τον ίδιο τον παίκτη. Εννιά συμμετοχές με δύο γκολ, τραυματισμούς, γκρίνια για τον παραγκωνισμό από τον Άκη Μάντζιο και στο τέλος... προσφυγή για 600.000.

Αμπουμπακάρ Καμαρά (2021-2022 και 2023)

Μεταγραφικό μπαμ το καλοκαίρι του 2021 για τον Άρη και... τρέλα για την έλευση του Μαυριτανού από τη Φούλαμ. Τα ποσά που ακούστηκαν προκαλούσαν ζάλη, αλλά στο τέλος έμεινε περισσότερη ζάλη και λιγότερο οι επιδόσεις του Καμαρά. Όχι ότι δεν ήταν ικανός, αλλά δεν ήταν ο φορ και το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία. Είχε προσφορά στο παιχνίδι του Άρη, όμως δεν ήταν ο άνθρωπος-γκολ και ποτέ δεν ήταν, άλλωστε, στην καριέρα του. Ως τέτοιος όμως πληρώθηκε... αδρά.

Σε 35 συμμετοχές και στους δύο θεσμούς, σκόραρε 8 γκολ στο Πρωτάθλημα και άλλα 2 στο Κύπελλο.

Η επιστροφή του ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, τον Ιανουάριο του 2023, είχε 4 γκολ σε 13 συμμετοχές.

Άντριου Γκρέι (2022-2023)

Η ανάγκη για εύρεση καλού φορ, οδήγησε το περασμένο καλοκαίρι στην υπογραφή 4ετούς (!) συμβολαίου στον Τζαμαϊκανό. Ξεκίνησε με φόρα στην Ευρώπη, όπου σκόραρε 5 γκολ σε 4 ματς, έστω και αν κάποια ήταν κόντρα στην αδύναμη Γκομέλ από τη Λευκορωσία, άλλα έκανε τους πάντες να πιστέψουν ότι ο Άρης βρήκε τον παίκτη που έψαχνε.

Αμ, δε...

Σε 32 συμμετοχές ο Γκρέι έβαλε 8 γκολ στη Σούπερ Λίγκα, αλλά, από ένα σημείο και μετά, η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα και αποδείχθηκε ακριβός -και για πολλούς- ανεπαρκής.

Η σχέση του με την ΠΑΕ οδηγήθηκε στα άκρα, καθώς πριν λίγο καιρό τέθηκε εκτός ομάδας, και από εκεί που φαινόταν και λεγόταν για δεύτερη ευκαιρία με την έλευση Μάντζιου, ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.