Άρης: Νέο τεστ στο Ισραήλ, μεγαλύτερες οι απαιτήσεις

Γιώργος Στράντζαλης24 Ιουνίου 2023

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Ο Αρης δίνει το δεύτερο φιλικό παιχνίδι στο διάστημα της παραμονή του στο Ισραήλ και πάλι με αντίπαλο τη Μακάμπι Χάιφα, στο γήπεδο της Nof Hagalil στη Ναζαρέτ. 

Όπως και της περασμένης Τετάρτης το αποψινό (20:00) είναι πάλι προπονητικού χαρακτήρα αλλά με τις απαιτήσεις του Τόλη Τερζή να είναι πιο αυξημένες. Με δεδομένο ότι το πρώτο ματς έγινε κάτω από ειδικές συνθήκες, λόγω του ταξιδιού της αποστολής και ειδικά όσο κυλάει το διάστημα της προετοιμασίας και οι ποδοσφαιριστές του αρχίζουν να βρίσκουν… βηματισμό, νέοι και παλιοί.

Ο Έλληνας τεχνικός θα έχει την ευκαιρία όμως, όπως και πριν από τρεις ημέρες, να δει κάποια πράγματα σε ατομικό επίπεδο σε ένα ματς βεβαίως που λογικά θα το αντιμετωπίσει ως “ξεμούδιασμα”, μετά από μία εβδομάδα προετοιμασίας. Εκείνο που περιμένει να δει εκτός από τη διάθεση, που έβγαλε η ομάδα και στο πρώτο παιχνίδι, είναι μερικά τακτικά κομμάτια τα οποία δούλεψε πιο εντατικά στις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών.

Η χθεσινή για παράδειγμα, στο βοηθητικό της Μακάμπι, είχε μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση με έμφαση στην τακτική. Ηταν μία προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το αποψινό ματς με τη Μακάμπι Χάιφα, όπου ο Τόλης Τερζής εστίασε σε συγκεκριμένα σημεία και δοκίμασε κάποια πράγματα, όσο του το επιτρέπουν οι συνθήκες λόγω των περιορισμένων επιλογών που έχει σε πολλές θέσεις. Χρησιμοποίησε ανάμεικτες ενδεκάδες σε διάταξη με τρεις στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, χωρίς όμως να δείξει ακριβώς το πλάνο που θα παρατάξει, και εστίασε στις εντάσεις, στην κυκλοφορία της μπάλας και στο χτίσιμο των επιθέσεων από την άμυνα προς την επίθεση, με τον αντίπαλο να πιέζει ψηλά. Πράγματα που θέλει να δει να βγαίνουν σε συνθήκες αγώνες κόντρα στους Ισραηλινούς.

Ασφαλώς οι απαιτήσεις θ’ αρχίσουν να ανεβαίνουν όταν σχηματοποιηθεί μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ καθώς αυτή τη στιγμή της προετοιμασίας στον Αρη τίθεται ζήτημα επάρκειας παικτών σε πολλές θέσεις, κι αυτός θεωρείται ένας βασικός λόγος ούτως ώστε το αποψινό παιχνίδι ν’ αντιμετωπιστεί ξανά ως “ξεμούδιασμα”. Αλλά ταυτόχρονα και ευκαιρία ώστε ποδοσφαιριστές να μοιραστούν χρόνο συμμετοχής από τον Τερζή. Στο πλάνο του είναι να δώσει περισσότερη ώρα παιχνιδιού τόσο στον Ματαρίτα όσο και στον Πάβιτσιτς, όπως και το να δώσει χρόνο στον Λούκας Ρούπ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο πρώτο ματς, ενώ ερωτηματικό είναι η συμμετοχή του Φατόρε καθώς ο Ισπανός δεξιός οπισθοφύλακας έχει μόλις μία γεμάτη προπόνηση στα πόδια του και ταυτόχρονα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα η μεταγραφή του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.