Τελικά, έχει πλεονεκτήματα στο παιχνίδι του ο Άρης. Και στις 6 πρώτες αγωνιστικές της Stoiximan Super League ξέρει πού πρέπει να πάει, αλλά όχι πάντα. Και «πάντα» δεν υπάρχει... ποτέ. Όμως είναι τρομερό πλεονέκτημα για έναν προπονητή να γνωρίζει ότι έχει παίκτες, που θέλουν και μπορούν να του δώσουν τα... πάντα.
Σε αυτή την κατηγορία, μιλώντας για τις 6 αγωνιστικές, βρίσκονται... σταθερά δύο ποδοσφαιριστές. Ο Μόντσου και ο Σιφουέντες. Αμφότεροι παίζουν δίπλα-δίπλα και καλύπτουν χώρους για πολλούς περισσότερους. Ανασταλτικά, χιλιομετρικά, οι αποστάσεις που διανύουν δεν είναι «παίξε-γέλασε».
Από τη στιγμή που ξέρουν τους ρόλους τους, είναι καλή αφορμή για να ξεμπλοκάρουν και όσοι παίζουν κοντά τους, όπως ο νέος «Χ-Factor» της 11άδας, ο Μανού Γκαρθία.
Η... απόλυτη μορφή των ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.
Στις 4 αγωνιστικές, τα πράγματα φαίνονταν λίγο πιο ακαθόριστα για Μόντσου και Γκαρθία, διότι ο πρώτος επιχειρούσε να κάνει παιχνίδι, «παίρνοντας» λίγη από την κατοχή του συμπατριώτη του.
Στα ντέρμπι, όσα έδειξε ο άξονας του Άρη, δίνουν την εντύπωση πως οι τρεις ξέρουν τι και πότε να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο.
Καλώς ή κακώς, όπως η μεσαία γραμμή πρέπει να παίζει για τον φορ (στο 4-2-3-1), έτσι και στον ίδιο σχηματισμό, ευτυχισμένος θα νιώσει και ο «μπαλαδόρος» στη θέση «10», δηλαδή ο Γκαρθία.
Στο ματς της Τούμπας, 3/11 (τουλάχιστον) ένιωσαν... καλά, γιατί υποστήριξαν τον προορισμό τους στο γήπεδο και, στο τέλος, ωφελημένοι βγήκαν και οι έντεκα.
Ο ορθολογισμός που δεν φαίνεται, συνήθως, με την «πρώτη ματιά».
Με αυτή τη σκοπιά, λοιπόν, ο Μόντσου και ο Γκαρθία είναι ικανοί να συνυπάρξουν πολύ άνετα, ακόμη και αν ο Μόντσου είναι φτιαγμένος για 4-3-3, όπως είχαμε επισημάνει μερικές εβδομάδες πίσω.
Απαγορεύει κάποιος στον Μόντσου να βγάλει μέρος των επιθετικών του αρετών;
Όχι, βέβαια.
Ο 25χρονος χαφ είναι ποδοσφαιριστής που κάνει πολλά πράγματα σωστά, αλλά κάποια τα κάνει σε άψογο βαθμό.
Συνεπείς επιστροφές χωρίς «πάνω-κάτω» σε απόδοση, άμυνες που «πνίγουν» τον αντίπαλο και μεταβιβάσεις που παραπέμπουν σε... Μανού και όχι σε ανασταλτικό ποδοσφαιριστή.
Τα δύο πρώτα στοιχεία είναι πιο σημαντικά για τον φετινό Άρη και ο Άκης Μάντζιος τα ζητά... σταθερά σε κάθε παιχνίδι.
Και, όταν χρειαστεί, βγάζει και τα υπόλοιπα στοιχεία του «8αριού», βοηθώντας κι άλλο τον «play maker» της 11άδας.
Κάπως έτσι οι ρόλοι είναι διακριτοί, γιατί ο Γκαρθία έχει τον χρόνο και τον χώρο να ασχοληθεί με το παιχνίδι του, που -πρώτη φορά- το βλέπουμε στην ολότητά του από τη μέρα που ήρθε στον Άρη. Στις δύο προηγούμενες σεζόν, ο Μανού -πέρα από τον τραυματισμό- δεν πέτυχε τον σκοπό του.
Μέχρι στιγμής, η κατάσταση είναι διαφορετική για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.
Η ξεχωριστή παρουσία του Σιφουέντες, πάλι, δίνει την ασφάλεια και στους δύο.
Ο αμυντικός μέσος από το Εκουαδόρ είναι πολλά περισσότερα από ένας «απλός» κόφτης, που τον νοιάζει μόνο να «κόψει».
Η τριάδα, αυτή, είναι σπάνια και δημιουργεί μια πρώτη βάση για έναν σταθερότερο Άρη, αλλά όχι μόνο στα ντέρμπι.
Τώρα, ακολουθούν δύο παιχνίδια με Λαμία και Athens Καλλιθέα, τα οποία θα έχουν διαφορετικό προφίλ.
Η βάση όμως δεν γίνεται -και δεν πρέπει- να σπάσει.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube