Άρης: Μεγάλη η οικονομική ζημιά

Γιώργος Στράντζαλης12 Δεκεμβρίου 2023

Σημαντικά έσοδα που μπορεί να φτάσουν μέχρι και το ένα εκατ. ευρώ χάνει η Κιτρινόμαυρη ΠΑΕ μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Κυβέρνησης που προβλέπει τη διαγωγή των αγώνων της Super League κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενες δύο μήνες, ως πρώτη αντίδραση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά το νέο θλιβερό συμβάν με τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη. 

Πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο που αφορά μόνο τη μεγάλη κατηγορία και αναγκάζει τις ΠΑΕ να δώσουν τουλάχιστον τέσσερα παιχνίδια δίχως κόσμο στις κερκίδες με την οικονομική ζημιά σε αυτή την περίπτωση να είναι μεγάλη. Στην περίπτωση του Αρη δε, είναι εξόχως σημαντική καθώς στο β’ γύρο του Πρωταθλήματος έχει έξι παιχνίδια στο Κλεάνθης Βικελίδης και επτά εκτός έδρας.

Μάλιστα, τα τέσσερα από τα έξι είναι προγραμματισμένα για πριν τις 12 Φεβρουαρίου, όπου θεωρητικά θα λήξει το μέτρο της Κυβέρνησης! Για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο, με τις χθεσινές εξαγγελίες ο Αρης θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί σε κεκλεισμένων των θυρών στις αναμετρήσεις απέναντι σε ΟΦΗ, Λαμία, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και μένουν να διεξαχθούν με κόσμο μόνο οι εντός έδρας αγώνες με Βόλο και ΑΕΚ, την 24η και 26η αγωνιστική. 

Μέσα στα τέσσερα δηλαδή παιχνίδια χωρίς κόσμο περιλαμβάνονται και δύο ντέρμπι που παραδοσιακά είναι από τα πιο εμπορικά παιχνίδια της σεζόν και προσελκύουν περισσότερους φιλάθλους. Η ζημιά αυξάνεται αν συνυπολογίσουμε και τον δεύτερο αγώνα Κυπέλου με αντίπαλο την ΑΕΚ ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιανουαρίου 2024, που σημαίνει ότι κι αυτός θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών! 

Στο σύνολο των πέντε εντός έδρας αγώνων δηλαδή μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, που θα ισχύουν τα μέτρα της Κυβέρνησης, οι τρεις είναι αγώνες στους οποία η ΠΑΕ πόνταρε για να έχει επιπλέον έσοδα καθώς περίμενε ότι ο κόσμος θα γέμιζε το γήπεδο. Κι όλα αυτά, σε μια σεζόν όπου συγκριτικά με τις προηγούμενες ο κόσμος του Αρη έδειξε τον προβληματισμό του προς τη διοίκηση με τον περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας αλλά και τη μικρή προσέλευση του στο Κλεάνθης Βικελίδης στους εντός έδρας αγώνες στον πρώτο γύρο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.