Άρης: Κριτήριο είναι και οι (πιθανές) πωλήσεις

Βασίλης Βλαχόπουλος30 Μαΐου 2024

Αν το μοντέλο δημιουργίας ομάδα από την αρχή θα εφαρμοστεί και το φετινό καλοκαίρι δεν θα εξαρτηθεί μόνο από τις αποχωρήσεις παικτών των οποίων τα συμβόλαια λήγουν ή πρόκειται να διακοπούν αλλά και από το σενάριο πωλήσεων σημαντικών παικτών καθώς τουλάχιστον τέσσερις βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες γράφτηκαν πολλά για τον Λορέν Μορόν ο οποίος πραγματοποίησε την εντυπωσιακότερη σεζόν στην επαγγελματική σταδιοδρομία του και φημολογείται ότι ήδη βρίσκεται σε μεταγραφικές λίστες ομάδες της Ευρώπης, αλλά και της Σαουδικής Αραβίας. Βάσει της προσφοράς του Ισπανού, η συμφωνία μαζί του είναι value for money καθώς και την επόμενη χρονιά δεν θα στοιχίσει περισσότερα από 350.000 ευρώ. 

Στην ΠΑΕ Αρης ξέρουν ότι σύντομα θα έρθει πρόταση για τον 30χρονο Ισπανό και μένει να αποφασίσουν πώς θα τη διαχειριστούν. Με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, ο Λορέν Μορόν προφανώς θα πρέπει να παραμείνει στην ομάδα. Αν μπουν στη ζυγαριά αντίστοιχα οικονομικά για να καλυφθεί η φετινή «ζημιά», αυτομάτως αλλάζει και η βάση της συζήτησης. Προφανώς όμως ο Ισπανός είναι από τους παίκτες πάνω στους οποίους οι «κίτρινοι» θα πρέπει να στηριχθούν και την επόμενη χρονιά.

Δεύτερος στη λίστα έρχεται ο Μόζες Οντουμπάτζο για τον οποίον φημολογείται (… καιρό τώρα) ότι ενδιαφέρεται η ΑΕΚ αλλά και μια αγγλική ομάδα. Ο Βρετανός επίσης είναι από τους αγωνιστικούς πυλώνες της ομάδας παρότι το περασμένο καλοκαίρι δεν υπήρχε πίστη στο πρόσωπό του, γι’ αυτό εξάλλου αποκτήθηκε ο Μάρτιν Μοντόγια. 

Ο,τι ισχύει για τον Μορόν ισχύει και για τον Οντουμπάτζο καθώς το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2025 οπότε είναι θα γίνει επέκταση είτε πώληση. Τρίτος στη σειρά είναι ο Μανού Γκαρθία για τον οποίον κάποια στιγμή εκφράστηκε φιλολογικό ενδιαφέρον από ισπανική ομάδα αλλά δίχως περαιτέρω εξέλιξη και ο τέταρτος είναι ο Αλβαρο Ζαμόρα.

Εν τέλει, το πώς θα διαχειριστεί ο Αρης το ζήτημα των πωλήσεων θα διαμορφώσει αγωνιστικά δεδομένα. Αν παραμείνουν δηλαδή οι Μορόν, Οντουμπάτζο αυτομάτως θα είναι «καλυμμένες» δύο θέσεις. Αυτή του βασικού σέντερ φορ και η αντίστοιχη του δεξιού full back. Σε αντίθεση περίπτωση οι «κίτρινοι» θα χρειαστεί να βγουν στην αγορά αναζητώντας κι άλλους βασικούς πέραν του δεξιού στόπερ, δύο παικτών στην αριστερή πλευρά, αμυντικού χαφ αλλά και δεξιού winger. Σύνολο, επτά δηλαδή. Πέραν αυτών που θα πρέπει να προστεθούν για να διαδραματίσουν υποστηρικτικό ρόλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.