Άρης: Κριτήριο είναι (και) οι αποδεσμεύσεις

Γιώργος Στράντζαλης07 Ιουνίου 2024

Αν και οι μεταγραφικές κινήσεις του Αρη λογικά θ’ αργήσουν, καθώς το φετινό καλοκαίρι είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα και χωρίς την πίεση χρόνου, λόγω της αποτυχίας εξασφάλισης ευρωπαϊκής συμμετοχής, αποφάσεις σχετικά με τις θέσεις ενίσχυσης και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που είναι αναγκαίο να προστεθούν, έχουν ληφθεί.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι για ακόμη ένα καλοκαίρι ο Αρης θα χρειαστεί μεγάλο αριθμό μεταγραφών ώστε να διορθώσει λάθη στα οποία υπέπεσε το περασμένο και με στόχο τη δημιουργία ρόστερ με ορίζοντα τριετίας, προκειμένου να μπουν (επιτέλους) σωστές βάσεις και να μην χρειάζεται κάθε χρόνο το “φύγε εσύ, έλα εσύ”. 

Ο ακριβής αριθμός των μεταγραφών που θα χρειαστεί να γίνουν εξαρτάται από συγκεκριμένους παράγοντες. Για παράδειγμα, από τον αριθμό των αποδεσμεύσεων που έχει σκοπό να προχωρήσει η ΠΑΕ, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού. 

Είτε γιατί α) κάποιοι ποδοσφαιριστές κρίθηκαν ανεπαρκείς βάσει αγωνιστικών κριτηρίων είτε γιατί β) εκτιμάται ότι βάσει των χρημάτων που προβλέπουν τα συμβόλαιά τους μπορούν να αντικατασταθούν με άλλους που θα ανταποκριθούν καλύτερα στους αγωνιστικούς ρόλους. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι Ρούμπεν Πάρντο, Νταβίντ Μόμπερκ Κάρλσον, Ντομαγκόι Πάβιτσιτς, Ρόναλντ Ματαρίτα. 

Ο τελευταίος αποτελεί (θεωρητικά) παρελθόν εδώ και μήνες, ωστόσο χρειάζεται να κλείσει και επίσημα ο κύκλος του στον Αρη. Πρόσφατα ο ίδιος δήλωσε ότι η υπόθεση θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήδη έχει κινηθεί κατά της ΠΑΕ. Σε ότι αφορά δε τον Ντομαγκόι Πάβιτσιτς, ο Κροάτης έκανε αρκετά καλή σεζόν στη Ρουμανία (αγωνίστηκε ως δανεικός στο β’ μισό της σεζόν) κι αυτό μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά για να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Ο Ρούμπεν Πάρντο αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες αγωνιστικές απογοητεύσεις καθώς ουδέποτε μπόρεσε να πείσει και να μπει ουσιαστικά στο πλάνο του προπονητή, ενώ η κορυφαία αυτών ήταν ο Κάρλσον. Ο Σουηδός δεν κατάφερε ούτε στο ελάχιστο μέσα στη σεζόν να δικαιολογήσει τα χρήματα του συμβολαίου του, το υψηλότερο στην ομάδα!

Στη δεύτερη κατηγορία, των παικτών δηλαδή που οι αμοιβές τους δεν ανταποκρίνονται στην προσφορά τους, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Νέβεν Τζούρασεκ, Μπίργκερ Βερστράτε, Φράνκο Φεράρι. Σε ότι αφορά τους δύο πρώτους, ο Άκης Μάντζιος ψάχνει κάτι ποιοτικότερο στον άξονα, τόσο για τη θέση «6» όσο και για τη θέση «8». 

Ο δε Φεράρι είχε ελάχιστες καλές στιγμές στη διάρκεια της σεζόν και υπάρχει το ενδεχόμενο συζήτησης για αποδέσμευση. Δεν αποκλείεται στην ίδια λίστα να μπει και ο Κίκε Σαβέριο καθώς στον Αρη εκτιμούν -και για τη δική του περίπτωση -ότι η προσφορά του σε σύγκριση με τις αρχικές προσδοκίες ήταν περιορισμένη.

Ανακατατάξεις πάντως είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν και με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις θα χρειαστεί ένας αριθμός κινήσεων που μάλλον θα ξεπεράσει τις 10. Παράλληλα των αποδεσμεύσεων, που κρίνονται απαραίτητες για την οικονομική σταθερότητα της εταιρίας αλλά και για να ανοίξει χώρος για μεταγραφές, το μοντέλο δημιουργίας “ομάδα από την αρχή” θα εξαρτηθεί και από το σενάριο πωλήσεων σημαντικών παικτών καθώς τουλάχιστον τέσσερις βρίσκονται στο στόχαστρο ομάδων, με τον Μορόν να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.