Άρης: Κόντραρε τη λογική του τελευταίου ματς στην απόφαση για Φαμπιάνο

Μάνος Χατζάκης04 Νοεμβρίου 2023

Το σκέφτηκαν από εδώ, το σκέφτηκαν από εκεί και η απόφαση, που λήφθηκε για τον Φαμπιάνο Λέισμαν, ήταν να δηλωθεί για έκτιση ποινής της μιας αγωνιστικής τιμωρίας, απέναντι στον Βόλο.

Φαινομενικά, η απόφαση έχει λογική βάση, καθώς ακολουθούν δύο ντέρμπι απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, οπότε η τεχνική ηγεσία θα ήθελε -ό,τι και να γίνει- να έχει στη διάθεσή της τον υπερπολύτιμο Βραζιλιάνο στόπερ.

Ανεξαρτήτως, αν δικαιωθεί ή όχι η παραπάνω απόφαση (με βάση τα αποτελέσματα που θα έρθουν) για τον Φαμπιάνο, οι προπονητές των περισσοτέρων ομάδων ανά τον κόσμο έχουν διαφορετικό σκεπτικό, όταν καλούνται να δηλώσουν απόντα ποδοσφαιριστή, λόγω τιμωρίας.

Κι αυτή είναι ο παίκτης να εκτίει στο 4ο παιχνίδι, από τη στιγμή δηλαδή που γίνεται γνωστό ότι συμπληρώθηκαν 4 κίτρινες.

Πολλώ δε μάλλον, όταν δεν έχουν εναλλακτικές σε κάποιες θέσεις, όπως δεν έχει ο Άρης στις θέσεις των στόπερ, λόγω των τραυματισμών Οντουμπάτζο και Δεληζήση.

Η λογική, λοιπόν, της τελευταίας αγωνιστικής για την έκτιση τιμωρίας, έχει κι ένα άλλο σκεπτικό. Δεν εννοούμε απαραίτητα στην περίπτωση του Άρη, αλλά γενικότερο στο ποδόσφαιρο.

Κι αυτή είναι πως, μπορεί στο μεσοδιάστημα από το πρώτο ματς έως το τέταρτο, να έχει σημειωθεί επιστροφή τραυματία, που δίνει στον προπονητή τη δυνατότητα να κινηθεί με διαφορετικό τρόπο και καλύτερη άνεση.

Εν πάσει περιπτώσει, η απόφαση λήφθηκε και λέει... Βόλος. Μπορεί η θεσσαλική ομάδα να μην τα πηγαίνει καλά φέτος και να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, γεγονός που μπορεί να μέτρησε καταλυτικά στην απόφαση για Φαμπιάνο, ωστόσο το ματς του ερχόμενο Σαββάτου (11/11, 20:00), προφανώς και έχει βαθμό επικινδυνότητας.

Όχι ότι ο Βόλος θα τρομάξει τον Άρη, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να είχαν τον Φαμπιάνο στα 3 επόμενα ματς και να διεκδικούσαν το μάξιμουμ υπό διαφορετική αφετηρία και να τα πήγαιναν όλα για... όλα κόντρα στην ΑΕΚ, χωρίς τον Βραζιλιάνο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.