Άρης: Κοντά σε συμφωνία με τον Ισμαϊλα Σόρο της Σέλτικ

Γιώργος Στράντζαλης01 Σεπτεμβρίου 2023

Η ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με την προσθήκη ανασταλτικού μέσου είναι εδώ και μέρες σε πρώτο πλάνο για τον Αρη καθώς (και) ο Άκης Μάντζιος έκρινε πως η ανάγκη για μεταγραφή στο “6” είναι επιτακτική.

Προς αυτήν την κατεύθυνση οι Κιτρινόμαυροι φαίνεται ότι καταλήγουν στην επιλογή του Ισμαϊλα Σόρο από την Σέλτικ, αξιοποιώντας την πόρτα που άνοιξε με τη Σκωτσέζικη ομάδα από τη μεταγραφή του Λουίς Πάλμα.

Πρόκειται για τον 25χρονο Ιβοριανό μέσο (1,76 μ.), με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος ανήκει στους Κέλτες από το 2020. Είναι κλασσικός “κόφτης” και έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο Αρης για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Saxan της Μολδαβίας και το 2017 πήρε μεταγραφή στη Γκόμελ, την οποία είχε αντιμετωπίσει ο Αρης την περσινή σεζόν στον β’ προκριματικό του Conference. Τον Ιανουάριο του 2018 μεταγράφηκε στο Ισραήλ και στην Μπνέι Γεχούντα (64 συμμετοχές, 2 ασίστ), απ’ όπου τον απέκτησε μετά από δύο χρόνια η Σέλτικ έναντι 2,3 εκατ. ευρώ. Τα πρώτα χρόνια στη Σκωτία είχε ενεργό ρόλο συμμετέχοντας συνολικά σε 43 ματς (1 γκολ, 1 ασίστ), ενώ πέρυσι τον Ιούλιο παραχωρήθηκε δανεικός στην Αρούκα από την Πορτογαλία. Εκεί έπαιξε σε 30 αγώνες αλλά στο τέλος της σεζόν επέστρεψε στους Κέλτες. Το συμβόλαιό του λήγει το 2024, ωστόσο δε βρίσκεται στο πλάνο του προπονητή και ο Αρης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ομάδα της Σκωτίας και τον ποδοσφαιριστή ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα το deal.

Να σημειωθεί ότι ο Ισμαΐλα Σόρο βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού, της Μπορντό, αλλά και της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.