Άρης: «Κολλημένος» με τον Αστέρα ο Άκης Μάντζιος

Γιώργος Στράντζαλης02 Σεπτεμβρίου 2023

Το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης είναι το μοναδικό που «προβληματίζει» αυτή τη στιγμή τον Άκη Μάντζιο καθώς ξέρει καλά ότι εάν στο ντεμπούτο του ο Αρης κερδίσει, τα οφέλη θα είναι σημαντικά.

Εκτός ότι θα πάρει βαθιά αγωνιστική ανάσα και θα κερδίσει χρόνο για να δουλέψει με ηρεμία στη διακοπή που ακολουθεί, θα μετριάσει κάπως και την εσωστρέφεια στην οποία έχει βυθιστεί τις τελευταίες εβδομάδες το κλαμπ. Το κλίμα στο Βικελίδης είναι βαρύ από τα τρία διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα, με αποκορύφωμα την κάκιστη εικόνα στη Λαμία, και από νωρίς δημιουργήθηκε μεγάλη αμφισβήτηση για τις δυνατότητες της ομάδας αλλά και του Θόδωρου Καρυπίδη ο οποίος τελεί υπό πίεση, τη μεγαλύτερη ίσως στα χρόνια του στην ΠΑΕ.

Μία νίκη κόντρα στον Αστέρα αφενός μπορεί να αποτρέψει ένα πιθανό ξέσπασμα, αφετέρου να δώσει το έναυσμα για το restart στην ομάδα. Ο Μάντζιος δεν είναι... χθεσινός στο κλαμπ, αφουγκράζεται την πίεση κάτω από την οποία αναγκάζεται να λειτουργήσει τις πρώτες του ημέρες στην ομάδα ενόψει του κυριακάτικου ματς και γι’ αυτό ένας από τους βασικούς του στόχους είναι να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του εκτός του κλίματος εσωστρέφειας που χαρακτηρίζει τον Αρη των τελευταίων εβδομάδων. 

Μιλάει διαρκώς με τους παίκτες του, σε διαδοχικά τετ α τετ που ξεκίνησε από την πρώτη μέρα παρουσίας του στο «Δασυγένειο», σε μια προσπάθεια να αφουγκραστεί τον σφυγμό και τις σκέψεις τους και να ακούσει για το πως έφτασαν μέχρι εδώ ώστε όλοι μαζί να γυρίσουν τον διακόπτη διορθώνοντας την κατάσταση.

Ο Έλληνας προπονητής ακόμη βρίσκεται σε διαδικασία εκμάθησης του υλικού που θα διαχειριστεί, παρότι έχει γνώση για τις δυνατότητες του καθενός παρακολουθώντας όλα τα φετινά ματς της ομάδας. Συγκριτικά με την ομάδα που άφησε πριν από 1,5 χρόνο, όταν αποχώρησε, έχει αλλάξει (σχεδόν) ολοκληρωτικά οπότε είναι αναμενόμενο να χρειάζεται χρόνο σε αυτό το κομμάτι και να «ζήσει» με τους παίκτες του προτού πάρει αποφάσεις.

Στο μυαλό του δεν έχει ριζοσπαστικές αλλαγές για το ματς με τον Αστέρα και το πιθανότερο είναι ν’ ακολουθήσει την πεπατημένη, με δύο-τρεις όμως απαραίτητες παρεμβάσεις οι οποίες θα γίνουν στο πλαίσιο της αγωνιστικής του φιλοσοφίας και ενδεχομένως να μην αφορούν μόνο σε πρόσωπα αλλά και στη διάταξη της ομάδας.

Το εξτρά κίνητρο (και) λόγω αντιπάλου

Το μεγαλύτερο κίνητρο για τον Μάντζιο είναι να ξεκινήσει νικηφόρα και να κάνει την αρχή της επανεκκίνησης που αναζητείται απεγνωσμένα. Οι συγκυρίες τα έφεραν όμως έτσι, που στο ντεμπούτο του θα βρει απέναντι την τελευταία του ομάδα, τον Αστέρα Τρίπολης. Για όσους τον γνωρίζουν καλά, αυτό του δημιουργεί ένα επιπλέον κίνητρο. 

Ο Μάντζιος δεν το επικαλέστηκε ποτέ και δεν θα το κάνει ποτέ, αλλά ο τρόπος και το timing που λύθηκε το συμβόλαιό του με τον Αστέρα τον ενόχλησαν. Συνέβη σε διάστημα που ήταν σε επαφές με τη διοίκηση των Αρκάδων ώστε να υπογράψει την ανανέωση και εν μέσω προσπάθειας του να κρατήσει τους παίκτες του «ζεστούς» ενόψει των Play out. Μία ήττα από τον Λεβαδειακό, όμως, έφερε την ξαφνική απόλυσή του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.