Άρης: Κάποιος να τους πει πώς να κάνουν... τι

Μάνος Χατζάκης02 Σεπτεμβρίου 2024

Σε διπλό ταμπλό παραμένει η καθημερινότητα στην ΠΑΕ Άρης. Πρώτα σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι και δεύτερο στο μεταγραφικό, όπου οι προσθαφαιρέσεις βρίσκονται εντός προγράμματος.

Ο Άρης έδειξε -και πάλι- χτυπητές αδυναμίες σε ό,τι έχει να κάνει με το μεσο-επιθετικό παιχνίδι του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ενώ δεν απέφυγε και λάθη στην άμυνα, τα οποία πλήρωσε μία φορά.

Οι Θεσσαλονικείς διαθέτουν ένα από τα καλύτερα και ακριβότερα ρόστερ στην ιστορία τους και δεν αναφερόμαστε μόνο στη χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών.

Η διοίκηση καθυστέρησε (και καθυστερεί) πολύ, αλλά έφερε παίκτες, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με την Ελλάδα, φράση που έχει θετική διάσταση. Άλλο να ζεις και να κινείσαι σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και άλλο να το... ζεις στη Super League 1.

Μέχρι στιγμής, τα έξι μεταγραφικά αποκτήματα που εμφανίστηκαν στις 3 πρώτες αγωνιστικές, έχουν δείξει καλά στοιχεία αφομοίωσης και τρόπου παιχνιδιού, αλλά δικού τους παιχνιδιού. Όχι της ομάδας.

Εξαίρεση αποτελεί μόνο ο Πιονέ Σίστο, ο οποίος δεν έχει εγκλιματιστεί και χρειάζεται ακόμη χρόνο.

Οι υπόλοιποι, Σιφουέντες, Φρίντεκ, Μάγιο, Μόντσου, Ντιαντί έχουν δείξει καλύτερα σημάδια προσαρμογής και ποιότητα σε άμυνα και επίθεση, ανάλογα την περίπτωση.

Η ομοιογένεια, όμως, δεν έχει επέλθει, όπως και το αγωνιστικό στυλ της ομάδας, η οποία βασίζεται, έως τώρα πάντα, σε εξάρσεις, ατομικό ταλέντο και λίγες φάσεις προϊόν συνεργασιών.

Αναγκαστικά, ο Άρης πρέπει να αλλάξει εικόνα στην επίθεση, γιατί δεν γίνεται να συμβεί κάτι διαφορετικό, όταν έχει καλή ισορροπία και επιλογές σε θέσεις που «καίνε». Και διαθέτει, επίσης, μονάδες οι οποίες σηκώνουν το βάρος και δεν λένε και τίποτα.

Αρκεί κάποιος να τους πει πώς θα το κάνουν. 

Η διακοπή του Πρωταθλήματος δίνει «δεύτερη» ευκαιρία και γρήγορα σε ομάδα και προπονητή, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις 3 αγωνιστικές με 5 βαθμούς απέναντι σε «ίσους» αντιπάλους, οι οποίοι, σίγουρα, δεν υπερτερούν των «κιτρινόμαυρων».

Αυτή τη φορά, η διακοπή και η χρησιμότητά της, καλό θα ήταν να μη μείνει στα λόγια και pre ή post game δηλώσεις, γιατί τα πρόσφατα ανάλογα παραδείγματα με τις «εξτρά» προετοιμασίες επί Άκη Μάντζιου, δεν απέφεραν ούτε βελτίωση, ούτε αποτελέσματα.

Δε χρειάζεται να υπενθυμίζουμε την περιβόητη διαχείριση περί τελικού, το ροτέισαν στα play off, τη μίνι προετοιμασία στην Πτολεμαΐδα και πάει λέγοντας.

Η διακοπή που έρχεται οδηγεί τον Άρη σε συγκεκριμένα μονοπάτια και μέσω εκείνων θα κριθεί με την επανέναρξη, όπου αντιμετωπίζει ΟΦΗ (εκτός), Ολυμπιακό (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.