Άρης: Η ύστατη προσπάθεια για γεμάτες κερκίδες

Γιώργος Στράντζαλης12 Μαΐου 2024

Παρά τις ελάχιστες ελπίδες ν’ αλλάξει κάτι, ο Αρης προετοιμάζεται για τη σύσκεψη της Τρίτης (14/5) στα γραφεία της ΕΠΟ ενόψει του τελικού Κυπέλλου. Οι ''κιτρινόμαυροι'' θα κάνουν μια τελευταία προσπάθεια για κάτι που σε άλλες χώρες μοιάζει αυτονόητο, τη διεξαγωγή του τελικού με παρουσία φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό. Ζήτημα το οποίο επανέφερε στο προσκήνιο πριν από μερικές ημέρες η ΠΑΕ, καλώντας την ΕΠΟ και την Πολιτεία ν’ αναλάβουν δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Κρίνοντας βέβαια από τη στάση κάθε εμπλεκόμενου φορέα, είναι φανερό ότι μόνο ο Αρης θέλει ο τελικός να είναι γιορτή και να μη διεξαχθεί μπροστά σε άδεια καθίσματα κι αυτό θα προσπαθήσει να πετύχει την ερχόμενη Τρίτη. Στη σύσκεψη προβλέπεται να βρεθούν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, των ομάδων, της ΔΕΑΒ, της Αστυνομικής διεύθυνσης και φυσικά του Δήμου Βόλου.

Το ερώτημα που θα τεθεί από την Ομοσπονδία και θ’ αποτελέσει κριτήριο για την περαιτέρω συζήτηση επί της διεξαγωγής του αγώνα είναι, αν η αστυνομία και η ΔΕΑΒ εγκρίνουν τη μετακίνηση φιλάθλων (στο σύνολο περίπου 12.000) στο Πανθεσσαλικό. Αν η απάντηση είναι θετική, τότε το μπαλάκι πάει στον Δήμο Βόλου και αφορά στις κάμερες υψηλής ευκρίνειας που πρέπει να τοποθετηθούν στο Στάδιο ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις του νέου νόμου.

Κάτι το οποίο έπρεπε να είχε γίνει ήδη βέβαια, πόσω μάλλον κρίνοντας από τις δημόσιες τοποθετήσεις τόσο του Δήμαρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου όσο και του προέδρου της Ομοσπονδίας, κ. Τάκη Μπαλτάκου, οι οποίοι πριν από έναν μήνα είχαν δεσμευτεί επί τούτου αλλά όπως φαίνεται έμειναν στα… λόγια (εντυπωσιασμού) και στις δεσμεύσεις καθώς από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα και δεν έχει παρατηρηθεί καμία είδους κίνηση που να δείχνει ότι θέλουν κόσμο στον τελικό. Σε αυτό το σενάριο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η στάση του Παναθηναϊκού, που με κάθε τρόπο και φθηνές δικαιολογίες προσπαθεί να μην “κατεβάσει” κόσμο. Για λόγους που οι ίδιοι ξέρουν αλλά καλό είναι κάποια στιγμή ν’ αναφέρουν για να γνωρίζει και ο κόσμος…

Να σημειωθεί ασφαλώς ότι στο σενάριο αρνητικής απάντησης από την Αστυνομία και τη ΔΕΑΒ, η απόφαση που θα ληφθεί από την ΕΠΟ είναι να γίνει ο αγώνας χωρίς φιλάθλους και να εκδοθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός προσκλήσεων για τους δύο φιναλίστ και την Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.