Άρης: Η θεωρητική και… πραγματική εικόνα του ρόστερ

Βασίλης Βλαχόπουλος18 Ιουλίου 2024

Η επίσημη αιτιολόγηση για την αδιαμφισβήτητη καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση μεταγραφικών κινήσεων στον Άρη αναφέρει ότι επιχειρείται η προσέγγιση παικτών μεγάλης ποιότητας σε υποθέσεις που απαιτούν επιπλέον χρόνο, η ουσία είναι όμως ότι η ομάδα αναχωρεί την Κυριακή για το βασικό στάδιο προετοιμασίας δίχως το ρόστερ που θα έπρεπε να είχε.

Επί τούτου, τις επόμενες ημέρες υποχρεωτικά θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν βρίσκονται στο αγωνιστικό πλάνο της επόμενης χρονιάς. Κακά τα ψέματα όμως, δεν υπάρχει η πολυτέλεια αποδέσμευσής τους δίχως να έρθουν αντικαταστάτες. 

Για παράδειγμα, πώς θα αποχωρήσουν οι Νέβεν Τζούρασεκ, Ντομαγκόι Πάβιτσιτς και Ρούμπεν Πάρντο με τη λειψανδρία που υπάρχει στον άξονα της μεσαίας γραμμής κι ενόψει των τριών φιλικών αναμετρήσεων στην Ολλανδία, εντός δέκα ημερών. Τούτο μοιάζει αφύσικο και τουλάχιστον αντιποδοσφαιρικό. Κι έτσι, ο Ακης Μάντζιος είναι υποχρεωμένος να τους υπολογίζει όσο δεν βλέπει νέους παίκτες. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες από την ομάδα Κ19 οι οποίοι είναι απαραίτητοι στην προετοιμασία για να διεξάγονται οι προπονήσεις υπό κανονικές συνθήκες.

Από το ρόστερ που είχε στη διάθεσή του ο Ακης Μάντζιος στην Πτολεμαΐδα υπολογίζονται για την επόμενη σεζόν οι Κουέστα, Κυριαζής (τρίτος τερματοφύλακας), Μοντόγια, Φεράρι, Φατόρε, Μπράμπετς, Ροζ, Βέλεθ, Νταρίντα, Ζουλ, Μανού Γκαρθία (σ. σ. παραμένει ανοιχτό το ζήτημα πώλησής του), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Φετφατζίδης, Παναγίδης. Ο Λορέν Μορόν είναι στην προετοιμασία αλλά είναι… κοινό μυστικό η επιδίωξη πώλησής του. Το ίδιο ισχύει και για τον Μόζες Οντουμπάτζο ενώ ο Αλβαρο Ζαμόρα επίσης δεν είναι καθόλου βέβαιος για την επόμενη χρονιά.

Θεωρητικά, το αρχικό πλάνο περιλάμβανε την προσθήκη τουλάχιστον δύο-τριών παικτών στις αρχές του μήνα με την προοπτική αύξησης των νέων προσώπων πριν την αναχώρηση της αποστολής για την Ολλανδία. Τελικώς, φτάσαμε τρεις ημέρες πριν την 21η του Ιούλη και μεταγραφές δεν έχουν γίνει. Κι ενώ επίσης το Πρωτάθλημα θα αρχίσει σε έναν μήνα με τους «κίτρινους» να έχουν την ευθύνη ανταπόκρισης σε ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα αγώνων. 

Εν τέλει, η απόφαση επιπλέον παροχής χρόνου είναι δεδομένο ότι θα επηρεάσει τη διαδικασία μονταρίσματος της ομάδας καθώς δεν υλοποιήθηκε ο στόχος της παρουσίας (τουλάχιστον) του 70% του ρόστερ της επόμενης χρονιάς στο κύριο στάδιο προετοιμασίας. Και ο Ακης Μάντζιος θα χρειαστεί να δουλέψει με αρκετούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι είτε δεν υπολογίζονται, είτε προβλέπεται να έχουν δεύτερο ή και τρίτο ρόλο στην ομάδα της επόμενης χρονιάς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.